Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kintrab1 napisał(a):sprzedawca zapewniał
robertpik napisał(a):witam. a jaki olej do mojego silnika? leon tdi 110 KM? nie pytam o firme tylko interesuja mnie oznaczenia - no chyba ze ktos jest tak mily i poda cala nazwe
lubSammael napisał(a):rzepakowy
wgi napisał(a):słonecznikowy
kintrab1 napisał(a):Castrol Magnatec Diesel 10W40 ... i spełnia klase lepkości VW 505.01
Sammael napisał(a):curva mać rzepakowy i koniec!
ZAMKNĄĆ TEN TEMAT!
mirek0086 napisał(a):Czekam na podpowiedzi i opisanie jak się ma rzecz z tymi syntetykami i półsyntetykami.
robertpik napisał(a):chropowatym kawałkiem w załamaniu
mirek0086 napisał(a):A ja nadal nie wiem jaki olej powinienem wlać do swojego leona bo mam zamiar wymienić filtry i oleje. Samochód jest w moim posiadaniu od 2 tyg. (2001r 1.9TDI 110 KM 200 000 km) a że bardzo schudłem pod względem $$$ to z wymianom czekam do wypłaty ale wracając do tematu od znajomych słyszałem żeby nie lać oleju syntetycznego tylko półsyntetyk bo mówią że syntetyk jest lany do samochodów nowych a ten jak wspomniałem ma już 200kkm a na forum wyczytałem żę można lać syntetyk motula bądź mobila a w książce serwisowej jest wpisane mobil 5w40 czyli syntetyk więc czy możecie mi powiedzieć jaki mogę i jaki powinienem wlać olej przychylny jest do tego motula bo dużo osób o nim pisze że jest bardzo dobry.
Czekam na podpowiedzi i opisanie jak się ma rzecz z tymi syntetykami i półsyntetykami.
Z góry dzięki
PS
Poza tematem jakiej firmy polecacie filtry
Ps. Dzięki dla elemenateura za rzeczową odpowiedź via @
Sammael napisał(a):wgi, jaki olej mam zalać do eS Try-lion?
Sammael napisał(a):"Bo od tego oni są, od tego są oni"
Piotreck napisał(a):A co do mojego posta to wyraźnie pytałem czym się różnią DWA wymienione przeze mnie oleje które są od Motula i o nich wyczytałem właśnie na tym forum w kontekscie mojego silnika
Piotreck napisał(a):tabelki nie rozwiewają moich wątpliwości
Piotreck napisał(a):bezpodstawne zarzuty że mi nie chcialo się czytać
Piotreck napisał(a):ze na 5 odpowiedzi na mojego posta 1 byl na temat
Piotreck napisał(a):mialem nadzieję że Wasze odpowiedzi potwierdzą Wasze doświadczenia
wgi napisał(a):Chyba Twój postulat sprzed kilku stron o zamknięcie tego wątku ma sens...
raptor napisał(a):ile zjadł mi oleju między wymianami (15tyś) no i było ok 1,5l oleju
grzesiu221283 napisał(a):trochę za dużo .Przyjęte jest ze ze miedzy wymianami < co 10000km> powinien wypić nie więcej jak 1 litr oleju.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości