Motul Specific 505.01 5W40 syntetyk
Zajęło mi to 5 s
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
SebastianW napisał(a):Czyli sugerujesz syntetyk nawet jezeli wczesniej byl polsyntetyk?
SebastianW napisał(a):poszukam jeszcze gdzie moge kupic motula.
rutek-wat napisał(a):na Twoim miejscu zalałbym syntetyka spełniającego normę dla pompowtrysku 505.01
ericcsson napisał(a):W Seacie Komot sprawdzajac VIN mowia ze trzeba przy 90 tys. Dzwonilem do Niemiec do Seata gdzie samochod byl kupiony i serwisowany i powiedzieli mi ze wymiana przy 120 tys dla tego silnika. W 2004 byla jakas modyfikacja i rozrzad ma dozyc do 120 tys.
ericcsson napisał(a):Z tego co czytalem koledzy polecaja olej Motul ?
bono napisał(a):ericcsson napisał(a):W Seacie Komot sprawdzajac VIN mowia ze trzeba przy 90 tys. Dzwonilem do Niemiec do Seata gdzie samochod byl kupiony i serwisowany i powiedzieli mi ze wymiana przy 120 tys dla tego silnika. W 2004 byla jakas modyfikacja i rozrzad ma dozyc do 120 tys.
W Audi w niektórych PD wymiana zalecana nawet jest przy 150 kkm. Jednak praktyka jest taka, że wymienia się profilaktycznie przy 90 kkm. Ja przynajmniej tak robię.
ericcsson napisał(a):Z tego co czytalem koledzy polecaja olej Motul ?
Motul Specific 505.01 - 5W40
ericcsson napisał(a):Czy mozliwe zeby silnik ARL mial filtr czastek stalych ?
rutek-wat napisał(a):Słyszałem jedynie o "modyfikacjach" robionych czasem przez Niemców którzy dokładali go
ericcsson napisał(a):Jeden gosc twierdzi ze ma. Auto z 2005 roku wersja SUPERCOPA. Od nowosci byl lany olej elf 5w30
adamwroc napisał(a):Przeczytałem temat i wiem juz że najlepiej wymienić olej na Motul.
Proszę o potwierdzenie czy olej z poniższego linka będzie dobry do mojego autka ?
Auto: Seat Leon II
Silnik: benzyna 1.6 8V
oczkolek napisał(a):approx, viewtopic.php?t=20476
pablo73 napisał(a):SHELL HELIX ULTRA 5W-40 5L ktoś zna opinie o nim? można w lać do mojego leona?
pablo73 napisał(a):1.6 benzyny
hubcio napisał(a):Zmieniam w sobotę olej i pytanie jaki? Czy Motul Specific 504/507 5w30 będzie się nadawał do tfsi?
krz_p napisał(a):olej musi spełniać normę 503.00 lub 504.00
SLAWECKI napisał(a):Cześć.Przekopałem cały temat,ale dalej nie bardzo wiem jaki olej zastosować.Silnik ALH,przebieg 228kkm(chyba wiarygodny..chyba..)nie sprawia żadnych problemów, będzie w najbliższym czasie modzony (wtryski 216 + program).Mam go od przebiegu 201kkm,nie wiadomo czym był zalewany,ja zalewałem Castrol magnatec 10w/40(kupowany w UK),ale czytając wasze wypowiedzi,doszedłem do wniosku,że lepiej będzie jak go wymienię..tylko na jaki..?Przebywam w UK,dlatego kupno Motula jest nieco kłopotliwe,ale oczywiście wykonalne,co polecacie?może jakiś mobil..?Dzięx za porady.PZDR
konstant napisał(a): co mnie zastanawia: olej w silniku (seria ALH, ok. 180kkm) jest bardzo ciemny, zabrudzony, wyglada 'prawie' jak smola. Czy to jest normalne?
oczkolek napisał(a):SLAWECKI napisał(a):Cześć.Przekopałem cały temat,ale dalej nie bardzo wiem jaki olej zastosować.Silnik ALH,przebieg 228kkm(chyba wiarygodny..chyba..)nie sprawia żadnych problemów, będzie w najbliższym czasie modzony (wtryski 216 + program).Mam go od przebiegu 201kkm,nie wiadomo czym był zalewany,ja zalewałem Castrol magnatec 10w/40(kupowany w UK),ale czytając wasze wypowiedzi,doszedłem do wniosku,że lepiej będzie jak go wymienię..tylko na jaki..?Przebywam w UK,dlatego kupno Motula jest nieco kłopotliwe,ale oczywiście wykonalne,co polecacie?może jakiś mobil..?Dzięx za porady.PZDR
Widać bardzo słabo przekopałeś. Poszukaj m.in. moje posty i poczytaj to co jest w podanych linkach do innych wątków.
Ludzie osłabiacie mnie, czytajcie uważnie a nie po łebkach.
SLAWECKI napisał(a):oczkolek napisał(a):SLAWECKI napisał(a):Cześć.Przekopałem cały temat,ale dalej nie bardzo wiem jaki olej zastosować.Silnik ALH,przebieg 228kkm(chyba wiarygodny..chyba..)nie sprawia żadnych problemów, będzie w najbliższym czasie modzony (wtryski 216 + program).Mam go od przebiegu 201kkm,nie wiadomo czym był zalewany,ja zalewałem Castrol magnatec 10w/40(kupowany w UK),ale czytając wasze wypowiedzi,doszedłem do wniosku,że lepiej będzie jak go wymienię..tylko na jaki..?Przebywam w UK,dlatego kupno Motula jest nieco kłopotliwe,ale oczywiście wykonalne,co polecacie?może jakiś mobil..?Dzięx za porady.PZDR
Widać bardzo słabo przekopałeś. Poszukaj m.in. moje posty i poczytaj to co jest w podanych linkach do innych wątków.
Ludzie osłabiacie mnie, czytajcie uważnie a nie po łebkach.
Nie wydaje mnie się,żebym go przejrzał po łebkach,pokaż mi w takim razie post mówiący o wysilonym ALH ( bądź VP)z przebiegiem ok. 230 kmm i przejściu z pół syntetyka na syntetyk.Ja nie znalazłem,a po to jest forum żeby jak człowiek nie jest pewny,poradził się mądrzejszych.Tak czy inaczej dziękuje za zainteresowanie.PZDR
oczkolek napisał(a):approx, viewtopic.php?t=20476
Staszek20VT napisał(a):krz_p napisał(a):olej musi spełniać normę 503.00 lub 504.00
krz_p napisał(a):potrzebuję porady na temat oleju do 2.0 TFSI, chcę wymienić olej po dotarciu (czyli po ok. 1.5k km)
olej musi spełniać normę 503.00 lub 504.00
do wyboru mam:
Mobil 1 ESP Formula
Motul Specific 504.00/507.00
Castrol jakiś tam LongLife
który z nich wbędzie najlepszy?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość