Tracer2 napisał(a):Maksymalne napięcie na akumulatorze nie powinno przekraczać 14,4 V BEZWZGLĘDNIE
Czyli Bosch robi krzywdę akumulatorom podając wyższe napięcie przy niższych temp.?

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tracer2 napisał(a):Maksymalne napięcie na akumulatorze nie powinno przekraczać 14,4 V BEZWZGLĘDNIE
wojtass31 napisał(a):owarkę Ctek to naładujecie aku na 100% bo zwykły prostownik nie doładuje aku.
Co dzien jazda do pracy pokazuje 80% naładowania
michu napisał(a):Od jakich modeli pasuje obudowa akumulatora do Leona II 1.9?
Leon II napisał(a):Właśnie padł mi akumulator w leonie 2.0 TDI BMM. Jaki będzie odpowiedni akumulator do tego modelu?
Do tej pory miałem założoną Vartę 12V 72AH/640A
Myślałem nad tym ale czy nie będzie za duży? http://allegro.pl/akumulator-forse-west ... 23755.html
Leon II napisał(a):Wymiary identyczne, bardziej chodzi mi o prąd rozruchowy varty tej co miałem a westy.
Rado28 napisał(a):Panowie... a Ja mam takie pytanie, ktoś może wie na temat akumulatorów Westa czy są cały czas na bieżąco produkowane... ? Znalazłem w sieci informacje że ich fabryka została zamknięta, ale czy temu wierzyć ? Wkrótce czeka mnie zakup akumulatora i po pozytywnych opiniach tu na forum będę szukać Westa Forse ale raczej wolałbym uniknąć akumulatora produkowanego 1-2 lata temu...
krytdi napisał(a):Ostatnio w stacjonarnym sklepie pojawiła sie oferta Oryginalnych akumulatorów VAG jak myslicie sa oryginalne?
niestety wiecej info co do ceny narazie nie mam.
marcin7x5 napisał(a):Są przecież części z serii economy.
marcin7x5 napisał(a): Skoro dają gwarancję jak za normalne to ...po co przepłacać.
transit_master napisał(a):Topla ma zdaję się 740
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości