Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kurex napisał(a):Okazało się że moja chłodnica klimatyzacji jest wadliwa, kurczę gdyby początkowo było to zdiagnozowane to dwa napełnienia miałbym w kieszeni...
Fazi napisał(a):Mam błąd 00792 czyli Przełącznik Ciśnienia Klimatyzacji F129...a objawy takie, że klima w pełni szczelna, sprawdzone ciśnienie i ilość gazu, a zimnego powiewu brak, po włączeniu klimy wentylatory się nie kręcą, a sprężarka dostaje krótkie impulsy uruchomienia, sprawdzone także na wtyczce...jest prąd i zaraz nie ma i tak co około 5 sekund.
Gdzie szukać co wymienić? słyszałem, że lubi moduł pójść, może być taki efekt?
-- 22 kwietnia 2015, 20:53 --
Czujnik ciśnienia podmieniony - nie pomogło. Bezpieczniki, przekaźniki OK.
Pomóżcie bo ciepło się robi
markus312 napisał(a):Fazi napisał(a):Mam błąd 00792 czyli Przełącznik Ciśnienia Klimatyzacji F129...a objawy takie, że klima w pełni szczelna, sprawdzone ciśnienie i ilość gazu, a zimnego powiewu brak, po włączeniu klimy wentylatory się nie kręcą, a sprężarka dostaje krótkie impulsy uruchomienia, sprawdzone także na wtyczce...jest prąd i zaraz nie ma i tak co około 5 sekund.
Gdzie szukać co wymienić? słyszałem, że lubi moduł pójść, może być taki efekt?
-- 22 kwietnia 2015, 20:53 --
Czujnik ciśnienia podmieniony - nie pomogło. Bezpieczniki, przekaźniki OK.
Pomóżcie bo ciepło się robi
Może podmień moduł sterowania wentylatorami, znajduje się przy lewej przedniej podłużnicy. Jak zdemontujesz osłonę będziesz miał do niego dostęp.
kurex napisał(a):rdza nie dała za wygraną,
kornat napisał(a):Sprawdzali UV czy jest wyciek? Sprawdzali maszyną jakie ciśnienia w układzie? Jak rozszczelnili układ do wymiany chłodnicy, wymienili również osuszacz?
kornat napisał(a):wymienili również osuszacz?
kurex napisał(a):rurki od klimatyzacji nie są zbyt zimne
kornat napisał(a):Obie są jednakowej temp.? Jedna powinna być zimna druga ciepła.
Fazi napisał(a):U mnie okazała się winna instalacja elektryczna klimy i wentylatorów...ale już odbudowana i Leon dmucha mi świeżym zimnym luftem
kurex napisał(a):Obie wydają się być tak samo nie zmiennej temperatury otoczenia.
kurex napisał(a):Okazało się że moja chłodnica klimatyzacji jest wadliwa, kurczę gdyby początkowo było to zdiagnozowane to dwa napełnienia miałbym w kieszeni...
Tracer2 napisał(a):Zdaje mi się iż szcelnośc klimy sprawdza się robiąc próżnię w układzie, a nie napełniając go bez potrzeby?......
lysaglaca napisał(a):abierze se te części a tobie niech dadzą kasę tyle ile za te wymienione placiles
kurex napisał(a): Tracer2 napisał(a):
Zdaje mi się iż szcelnośc klimy sprawdza się robiąc próżnię w układzie, a nie napełniając go bez potrzeby?......
Ale dwa razy napełniałem u kogoś innego nie u niego, wg maszyny układ cały był szczelny, i dopiero u tego ów wyżej mechanika zdiagnozowanie pęknięcia na chłodnicy klimatyzacji, widocznie były tak małe że maszyna tego nie widziała.
Czasta napisał(a):Witam. ostatnio z moją klimatyzacją dzieje sie coś dziwnego. jak jest włączona to tak hurgota strasznie wszystko i i za jakis czas przestaje. uczucie jakby silnik cały drżał...?
Czasta napisał(a): ponieważ przy z wzroście ciśnienia w klimie powinny sie zalączyc wentylatory. u mnie tego nie ma.
chlorek napisał(a):jak odczuwalnie traci auto moc na włączonej klimie?
chlorek napisał(a):A powiedźcie mi jak odczuwalnie traci auto moc na włączonej klimie?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość