Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[1M] Sztywność nadwozia

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[1M] Sztywność nadwozia

Postprzez Wujek » 5 marca 2008, 14:18

Wcześniej zadałem pytanie odnośnie zawieszenia w wersji Sport, Top Sport, i FR ale oczywiście skierowano mnie do szukajki (której użyłem wczesniej!) i jak zwykle zamknięto temat. Trochę nie rozumiem postępowania moderatorów.
Trudno sie czegoś na tym forum dowiedzieć, szukajka nie zawsze spełnia swoją funkcję i dlatego zakładam nowy temat, który jest od razu zamykany.
Zaczynam sie zniechęcać do forum i do Seata Leona...

Mam nadzieję, że tym razem moderator inaczej podejdzie do mojego postu. :))

Jak to jest ze sztywnością nadwozia w Leonie I? Czy w paroletnich samochodach z zawieszeniem sportowym (seryjnym) wnętrze nie zaczyna treszczeć?
Zadaję to pytanie gdyż użytkuję Audi A4 z seryjnym sportowym zawieszeniem i po 50tys. km po polskich drogach trudno mówić o jakiejkolwiek sztywności nadwozia.
Chcę kupić Leona Top Sport ale obawiam się że będzie to samo co w Audi...
Wujek
Stella
Stella

Auto: Audi A4

Reklama

Re: [1M] Sztywność nadwozia

Postprzez Tommy » 5 marca 2008, 20:39

Wujek, troche ze sztywnoscia nadwozia masz racje, ale wydaje mi sie ze nie do konca. Na pewno tak jest, ze samo zmeczenie materialu nadwozia daje o sobie znac, ale jezdzilem kilkunastoma samochodami i uwazam, ze wlasnie Leon ma jedno ze sztywniejszych nadwozi. Glownym problemem trzeszczenia wszystkich plastikow w srodku, sa one same. "Wyrabiaja" sie na polaczeniu z uszczelkami i innymi elementami z ktorymi sie stykaja. Trzeszcza tez twardniejace uszczelki drzwi (sa odgniecione i mniej elastyczne od nowych) i nie trzymaja juz tak drzwi. Zauwaz jak zamykaja sie drzwi w starym samochodzie, a jak w nowym. W nowym trzeba niezle trzepnac, zeby sie zamknely, a w starym same sie zamykaja.
Ja znalazlem sposob jak wyciszyc samochod. Jest przy tym bardzo duzo pracy, ale efekt jest nowego samochodu.
Poza tym oczywiscie, im twardsze zawieszenie, tym szybciej i latwiej beda trzeszczaly wszystkie elementy.
Zawieszenie w Sporcie jest najbardziej miekkie z tych o ktore pytasz. Top-Sport i FR ma identyczne.

Pozdro
Zdecydowanie kupię Poloneza 3D lub Coupe, mogą być zwłoki
Leon
FR TDI
Tommy
Stella +
Stella +

Auto: Leon FR ARL

Postprzez bono » 5 marca 2008, 21:42

Wujek napisał(a):Wcześniej zadałem pytanie odnośnie zawieszenia w wersji Sport, Top Sport, i FR ale oczywiście skierowano mnie do szukajki (której użyłem wczesniej!) i jak zwykle zamknięto temat.

Słabo czytałeś nasz regulamin, więc ci zacytuje:
IV. Czego możesz się spodziewać, jeśli nie będziesz przestrzegał regulaminu:
1. Modyfikacji wiadomości, w której został złamany regulamin.
2. Usunięcia wiadomości.
3. Ostrzeżenia, przy czym:
a) otrzymanie więcej niż 3 = zablokowanie możliwości pisania postów,
b) otrzymanie więcej niż 6 = zablokowanie możliwości wejścia na forum,
c) ostrzeżenia z upływem czasu nie wygasają,
d) w zależności od rangi nadużycia możesz otrzymać 1-3 ostrzeżeń.
4. Niezależnie od tego, co powyżej administrator zawsze może:
a) Czasowo zablokować Ci możliwości wypowiedzi na forum.
b) Zablokować na stałe Twoje konto.
5. Od decyzji tych można się odwoływać bezpośrednio u administratora lub moderatorów odpowiednio uzasadniając swoje racje.

V. Co może lub powinien robić moderator:
1. Może usunąć lub przenieść watek, jeśli nie jest on związany z działem forum lub znacząco odbiega od pierwotnego tematu.
2. Ma prawo edytowania lub usuwania postów łamiących regulamin.
3. Może zamknąć dany wątek, jeśli nie można już wnieść do niego żadnych merytorycznych treści.
4. Może udzielać ostrzeżeń.
5. Tylko administratorzy i moderatorzy mają prawo do zwracania uwagi forumowiczom.
6. Jeśli jakiś użytkownik poczuje się dotknięty lub urażony jakimś tematem lub wpisem na forum, to może domagać się od administratorów lub moderatorów zamknięcia danego wątku, a w wyjątkowych i uzasadnionych sytuacjach do usunięcia danego wpisu.
7. Decyzje administratorów oraz moderatorów nie podlegają komentowaniu na forum – można to robić poprzez PW lub w wyznaczonym do tego wątku na forum.

Wujek napisał(a):Trochę nie rozumiem postępowania moderatorów.
Może teraz zrozumiesz ;)

Wujek napisał(a):Trudno sie czegoś na tym forum dowiedzieć, szukajka nie zawsze spełnia swoją funkcję i dlatego zakładam nowy temat, który jest od razu zamykany.
Trochę wysiłku a wszystko znajdziesz ;-)
Jak już jesteś leniwy to mam temat dla ciebie również
:arrow: viewtopic.php?t=8585

Wujek napisał(a):Zaczynam sie zniechęcać do forum i do Seata Leona...

To już twój problem, nic na siłę :palacz:

Wujek napisał(a):Mam nadzieję, że tym razem moderator inaczej podejdzie do mojego postu. :))
moderator nic ci nie zamknie i nie usunie jak nie będziesz robił bałaganu na forum.

Wujek napisał(a):Jak to jest ze sztywnością nadwozia w Leonie I? Czy w paroletnich samochodach z zawieszeniem sportowym (seryjnym) wnętrze nie zaczyna treszczeć?
W Leonie jak w każdym aucie nasze drogi robią swoje i nadwozie zaczyna powoli pływać a plastiki trzeszczeć.
Wujek napisał(a):Chcę kupić Leona Top Sport ale obawiam się że będzie to samo co w Audi...
Co prawda Leon jest dość sztywny na nadwoziu jednak i on nie wygra z Polską rzeczywistością.
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Wujek » 6 marca 2008, 20:48

Ok, dzięki za wyczerpujące odpowiedzi i wskazówki.
Od długiego już czasu używam forum www.A4-klub.pl i jest to najlepsze forum z jakiego korzystałem. Proponuję moderatorom aby się bliżej przyjrzeli temu forum. Tematy są tam powtarzane, ale nie ma tam bałaganu.
Nie można stworzyć forum z odpowiedziami napisanym na początku tworzenia serwisu i każdorazowo kierować pytających do szukajki. Wg. mnie zaprzecza to idei tworzenia forum internetowego. No ale jest to tylko moja opinia - nie ja tworzyłem forum Leonclub.pl. Trzeba pamiętać też o początkujących użytkownikach, którzy chcą znaleźć informacje banalne z punktu widzenia moderatora forum.
Wujek
Stella
Stella

Postprzez bono » 6 marca 2008, 20:59

Wujek,
zdecyduj się
Wujek napisał(a):Od długiego już czasu używam forum www.A4-klub.pl i jest to najlepsze forum z jakiego korzystałem.

a później napisałeś
Wujek napisał(a):Trzeba pamiętać też o początkujących użytkownikach, którzy chcą znaleźć informacje banalne z punktu widzenia moderatora forum.

sam sobie chłopie zaprzeczasz ;-)

Jak już ci napisałem nie podobają ci się nasze zasady to nie pisz. Nikt cię do niczego nie zmusza.
EOT
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Wujek » 7 marca 2008, 22:32

Pisząc "początkującego użytkownika" miałem na myśli ludzi, którzy niedawno kupili lub zamierzają kupić Leona i niewiele o nim wiedzą, a nie poczatkującego użytkownika forum internetowego. Jeśli chodzi zaś o internet i strony internetowe to zajmuje się nimi zawodowo od 5 lat :)
To były tylko sugestie z mojej strony. Zapraszam na www.A4-klub.pl.
Wujek
Stella
Stella

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne