Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Akcje serwisowe w naszych Leonach

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Akcje serwisowe w naszych Leonach

Postprzez ATON » 26 lipca 2016, 20:22

Mam pytanie do kolegów, czy jest Wam coś wiadomo na temat akcji serwisowych dotyczących: 3-ciego światła stop - to jest kwestia pękania w okolicy spryskiwacza , świateł tylnych ( część na błotnikach) tj. - siateczka pęknięć na srebrnym odbłyśniku z boku, na skraju światła, przy przejściu na błotnik, tuż pod kloszem - wyraźnie widoczna. ( u mnie na razie tylko na prawym) Zwrócono mi na to uwagę, bo sam nie zauważyłem. Gwarancja mi minęła ( rocznik 2013 - gwarancja tylko 2-u letnia ), a wiem że problem się pojawia w wielu autach.

-- 26 lipca 2016, 20:21 --

Mam jeszcze prośbę do kolegów, żeby obejrzeli dokładnie te elementy w swoich autach i napisali czy obserwują u siebie takie pęknięcia. Chodzi mi o statystkę, tzn. czy to jest problem jednostkowy, czy też są to choroby wieku dziecięcego ( czyli czy jest to związane z rocznikiem auta), czy też jest to hiszpańska maniana. Tak czy siak zamierzam tego tematu nie odpuścić. Takie problemy mogą dotyczyć aut z Chin a nie z koncernu VAG.

-- 26 lipca 2016, 20:22 --

Mam jeszcze prośbę do kolegów, żeby obejrzeli dokładnie te elementy w swoich autach i napisali czy obserwują u siebie takie pęknięcia. Chodzi mi o statystkę, tzn. czy to jest problem jednostkowy, czy też są to choroby wieku dziecięcego ( czyli czy jest to związane z rocznikiem auta), czy też jest to hiszpańska maniana. Tak czy siak zamierzam tego tematu nie odpuścić. Takie problemy mogą dotyczyć aut z Chin a nie z koncernu VAG.
ATON
Stella
Stella

Auto: leon
Silnik: benzyna turbo inny

Reklama

Re: Akcje serwisowe w naszych Leonach

Postprzez pinkibass » 26 lipca 2016, 20:29

Nie wiem czy jest na to oficjalna akcja serwisowa, ale aktualnie duza cześć ASO wymienia zarówno tylne światła na błotnikach jak i tylne światło stop na gwarancji.

Dość często temat tych lamp sie pojawia tutaj - wielu kolegów zgłaszało dokładnie takie problemu.
Mi powiedzieli, że to nagminny problem w autach z początku produkcji - 3 światło stop wymieniają na takie ze zmienioną konstrukcją spryskiwacza a tylne lampy chyba miały wadę albo zbyt mocne skręcenie

Miałem dokładnie to samo. Zgłosiłem parowanie, serwisant sam znalazł pęknięcia po bokach (właśnie takie kropki).
Części przyszły szybko i jutro mam wymianę.
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM

Postprzez Vampire1984 » 27 lipca 2016, 08:25

Powtarzasz temat, ktory juz jest
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez ATON » 27 lipca 2016, 12:24

No dobrze, szukałem, ale nie znalazłem, może nie dokładnie szukałem, to podpowiedz gdzie go znajdę. A Ty masz taki problem z tymi światłami?
ATON
Stella
Stella

Postprzez mar » 27 lipca 2016, 14:06

Ja miałem już wymieniane wszystkie 3 tylnie lampy na gwarancji.
mar
Stella
Stella

Auto: Seat Leon Xperience
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez gnomb » 29 lipca 2016, 16:04

ATON napisał(a):No dobrze, szukałem, ale nie znalazłem, może nie dokładnie szukałem, to podpowiedz gdzie go znajdę. A Ty masz taki problem z tymi światłami?

Skoro piszesz w wątku dotyczącym benzyny to ciężko będzie tu znaleźć informacje o lampach...
Lampy tył: http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=87&t=51242
Trzecie światło: http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=87&t=46688

Wystarczyło wpisać w szukaj "światło stop": http://leonclub.pl/forum/search.php?keywords=%C5%9Bwiat%C5%82o+stop
i/lub "pęknięta lampa". http://leonclub.pl/forum/search.php?keywords=p%C4%99kni%C4%99ta+lampa
gnomb
Stella
Stella

Auto: Leon III ST
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez ATON » 8 sierpnia 2016, 07:42

U mnie problem został załatwiony pozytywnie, ale nie bez wymiany pism z Seat Polska. W serwisie zaproponowano mi wymianę na "korzystnych" warunkach ( STOP + prawe światło 880,- pln , a po znizkach 330). Więc skontakto wałem się z centralą, zgłosiłem problem. A teraz dostałem pismo od Seata, że wyjątkowo mimo upływu gwarancji wymienią mi światła bezkosztowo. (Auto rocznikowo 2013 - gwarancja tylko 2-u letnia - niestety) Więc jest OK.
ATON
Stella
Stella

Postprzez Gecon » 8 sierpnia 2016, 09:29

Jak chcecie sprawdzić akcje serwisowe to mogę to zrobić ale to trochę kosztuje (11zl od nr VIN), dlaczego kosztuje? A no dlatego że dostęp do bazy Seata nie jest za free. Jak ktoś chętny to zapraszam na pw
Gecon
Sport
Sport

Auto: 5F DSG Style
Silnik: turbo diesel inny

Leon II 1,4 tsi 2010 - turbina

Postprzez Meehoo » 2 października 2018, 11:16

Cześć
Słyszał ktoś coś o akcjach serwisowych na turbinę do Leona II 1,4 tsi sport 2010?
Ostatnio edytowano 2 października 2018, 11:16 przez adrusek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączyłem tematy, proszę sprawdzać czy istnieją podobne tematy
Meehoo
Stella
Stella

Region: wielkopolskie
Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.4

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne