Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
nixu napisał(a):Czy w zwiazku z tym, mozna domagac sie odszkodowania od UKE, za to ze radio bylo dopuszczone a nie jest?
Nie działa choć by Ziobro na głowie stanąłsilver_leon napisał(a):no własnie - a prawo działa wstecz ?
Tonny S napisał(a):Stara sprawa tylko zaczynają o niej pismaki pisać.
AdamTower napisał(a):a to jest najgorsze, bo zacznie się nagonka, faktycznie
A ja właśnie niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem super modelu 520 i mam wszystko w d....
Tonny S napisał(a):AdamTower napisał(a):a to jest najgorsze, bo zacznie się nagonka, faktycznie
A ja właśnie niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem super modelu 520 i mam wszystko w d....
Masz homologacje wystawioną przed wejściem w życie zakazu UKEjak tak to mogą cię cmoknąć w pompke
Tonny S napisał(a):Masz homologacje wystawioną przed wejściem w życie zakazu UKE jak tak to mogą cię cmoknąć w pompke
Nie ustawa a zakaz, który wszedł w życie chyba w zeszłym roku albo na początku tego - trzeba odgrzebać podobny wcześniejszy temat.Kerad napisał(a):A kiedy ta ustawa dokladnie weszla, bo przeciez nie w 2002 roku?
Tonny S napisał(a):Nie działa choć by Ziobro na głowie stanąłsilver_leon napisał(a):no własnie - a prawo działa wstecz ?
CB posiadające homologacje jest dopuszczone do użytku, jak straciło homologacje to tylko te modele/egz. sprzedawana po utracie homologacji a nie sprzedawane predzej z homologacją.
Stara sprawa tylko zaczynają o niej pismaki pisać.
Nie chodziło o PISmaków a o zwykłych pismaków, że dopiero teraz nagłasniają sprawe, która swój początem miała ok roku temu, kiedy wyszedł ten zakaz.vti81 napisał(a):Artykuł wyczytałem w Gazecie Wyborczej więc to raczej nie PiSmaków sprawka
AdamTower napisał(a):Tonny S napisał(a):Stara sprawa tylko zaczynają o niej pismaki pisać.
a to jest najgorsze, bo zacznie się nagonka, faktycznie
A ja właśnie niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem super modelu 520i mam wszystko w d....
leoTDI napisał(a): Ja mam się martwić ? To sprzedawca niech się martwi. Ja nic nie wiedziałem , że radio nie posiada homologacji
jurkos napisał(a):leoTDI napisał(a): Ja mam się martwić ? To sprzedawca niech się martwi. Ja nic nie wiedziałem , że radio nie posiada homologacji
no niby tak .. ale brak znajomosci prawa nie zwalnia cie z oobowiazki jego przestrzegania.
zatem defakto jak beda sie chcieli przyczepic to i tak sie przyczepia![]()
nie zaszkodzi zatem kupujac zapytac sie o homologacjie jak i sprawdzic czy jest "naklejka" na urzadzeniu.
ponadto mozna tez ubiegac sie o karte z homologacja - czasem mozna w necie znalesc do konkretnych modeli
drandrzej napisał(a):g woli wyjaśnienia - radyjka sotały "spuszczone " nie za piękne oczy , ale za to że poziom sygnału na sąsiednich kanałach w trakcie nadawania jest za wysoki - innymi słowy nadając na 19 nadaje jednocześnie na 18-19-20 z podobną mocą ! czyli zakłóca sąsiednie kanały !
a patrząc historycznie uniden to to samo co president (schemat konstrukcyjny został odkupiony przez president-a ) a ze sprzedawał się dużo lepiej [z powodu ceny] president dołożył sobie filterek -> zgłosił do URTIP-u że jego tańszy brat nie spełnia wymogów .
co do 520 XL ludzie zasysali warunkowe dpouszczenia do sprzedaży z netu i drukowali sobie sami (byle data była prawosławna sprzed ogłoszenia banicji)
pozdrawiam
Andrzej
Micz napisał(a):Ale Panowie są przypadki kiedy prawo działa ex-ante, nie chce tutaj mieszać niech się lepiej wypowie jakiś prawnik.
[ Dodano: Sro 24 Paź, 2007 ]
leoTDI, ile zapłaciłeś za to strojenie?
leoTDI napisał(a):Sądzę, że 20,- zł za samo radyjko to standard.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość