Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dawidvq1 napisał(a):Czy to bedzie dzialac?
dawidvq1 napisał(a): zastosowac 2 wzmacniacz
noster napisał(a):do przyzwoitego przodu pasuje
MrSiara napisał(a):albo jeden gruby
Gonzus_1989 napisał(a):35mm to montowałem do 1,5 kw wzmaka do tego spokojnie maks 25mm ,takkie pytanko co chcesz napędzać tym wzmakiem ? i czemu akurat ten ? jaka jednostka sterujaca ? jakie woofery ? . tweetery ? autko tak jak w opisie 1.6 ? pewnie altek 90A ? zapomnij o 1KW w swojej instalacji nawet kondensator 2f nie pomoże ,spadki będą spore... napisze Ci tak że pewinie celujesz z jednym wzmakiem pod wszystko czyli woofery i sub tak ? z wysterowaniem tego na tip top bedziesz miał problemów masa ,czy : nie lepiej kupić jeden monoblok i jedną czterokanałówkę zacną lub tak jak ja miałem swego czasu : 1wzmak na tweetery / 1 wzmak na woofer (przód 2 ) i jeden monoblok na tył ,wystarczająco to brzmiało przede wszystkim czysto napędzałem u siebie spory sprzęt bo aż 2KW na spocie miałem 138db w poprzednim autku także troszku w tym siedziałem . Osobiscie Ci odradzam tego "helixa... Bo te cyferki 680rms jakoś mi nie przemawiają ...
-- 30 sierpnia 2013, 15:37 --
i jeszcze jedna kwesia bez jednostki steruujące z jakieś wyższej półki ,która posiada filtry dzięki którym "jakoś" przy dobrych lotach i zasobach wiedzy wysterujesz to może Ci to będzie grało.... napisz coś więcej to coś zaradzimy.
pietrek86 napisał(a):Właśnie tak myślę i gdybam nawet patrzyłem po wymiarach czterokanałowych wzmacniaczy no i tak jak mówisz to najmniejszych te ustrojstwa nie należąJeden wzmacniacz i kondensator już jest przytwierdzony do oparcia fotela
-- 30 sierpnia 2013, 11:22 --
Witam
Mam pytanie jakie zamontować przewody zasilające do tego wzmacniacza
Helix B FIVE 5
http://allegro.pl/helix-b-five-5-kanalo ... 13454.html
Hyvel napisał(a):pietrek86 napisał(a):Właśnie tak myślę i gdybam nawet patrzyłem po wymiarach czterokanałowych wzmacniaczy no i tak jak mówisz to najmniejszych te ustrojstwa nie należąJeden wzmacniacz i kondensator już jest przytwierdzony do oparcia fotela
-- 30 sierpnia 2013, 11:22 --
Witam
Mam pytanie jakie zamontować przewody zasilające do tego wzmacniacza
Helix B FIVE 5
http://allegro.pl/helix-b-five-5-kanalo ... 13454.html
Napisz do właściciela tej aukcji, a zapewne coś doradzi co dobrać bo koleś jest uznanym Audio-Maniakiem z Wrocławia i okolic.
Jak byłem u niego to miał sprzętem zawalone 3 pokoje w chacie i mimo soboty drzwi się nie zamykały bo porada, bo zakup i takie tam.
dreadlook napisał(a):pietrek86, w tej kasie z nówek każdy wzmacniacz zagra podobnie, podobny shit, więc kupuj coś co Ci się bardziej podoba
caligator napisał(a):Prosze Cie.... Tez u niego bylem.. znawca CA to on jest takim jak co drugi sprzedawca gratow CA, poleca sprzety typu jbl, rockford, crunch, magnat itd. czyli same gowno marketowepozdro.
caligator napisał(a):Prosze Cie.... Tez u niego bylem.. znawca CA to on jest takim jak co drugi sprzedawca gratow CA, poleca sprzety typu jbl, rockford, crunch, magnat itd. czyli same gowno marketowepozdro.
Byles u niego osobiscie? Czy rozmawiales telefonicznie? Przez telefon sa inne rozmowy bo sam bylem swiadkiemnjak koles dzwoniac do niego wyciagnal z niegomwszystkie info odnosnie instalacji po czym podziekowal... Bylem w hornhagen we wrocku i tam robilem swoje audio... Nie oolecal mi zadnych magnatow czy jbl... Powiedzial od razu ze jak chce dobry dzwiek to na przod gladeny a sub rockforda bo ze wzgledu na moj budzet nie moglem sobie pozwolicmna super wzmacńiacz - dobralmji cruncha ktory bez problemu daje rade...
Szczerze polecam ten zaklad ale radze pojechac tam osobiscie... Przekonacie sie co ma na prawde do zaoferowania... Po wygrzaniu glosnikow pojechalem na darmowe strojenie i jest roznica niesamowita:)
caligator napisał(a):Zaczac trzeba od sumy PLNow jaka sie dysponuje bo polecenie Cruncha moze byc jedynym wyjsciem jesli ogranicza nas budzet... Jest na pewno mase roznych audiofilskich wzmacniaczy i glosnikow przekraczajacych cena nasze auta ale nie wszyscy moga sobie na to pozwolic... Sa rozne priorytety:) ja polece taki zestaw jak mam bo uwazam ze gra swietnie ale nie jestem audiofilem to fakt... A wszystkie rady wynikaja z dobrych checi:)
pietrek86 napisał(a):Nie wiem jaki zastosować bezpiecznikchodzi o przewód plusowy
pietrek86 napisał(a):Co do kondensatora mam teraz Laznara 1.9 Farad czy nie jest za duży czy kupić mniejszy![]()
dreadlook napisał(a):Jeśli będziesz miał dobry aku + alternator to kondensator będzie Ci zbędny.
Gonzus_1989 napisał(a):no tak napięcie zawsze jakoś podtrzyma ,ale za tą kasę wolałbym np. maty wygłuszające do drzwi wpakować w przypadku piotrka..
MrSiara napisał(a):piotrek nie wiem skad jestes ale moim zdaniem najlepiej by bylo podjechac gdzies na jakis spocik car-audio posluchac roznych profili grania roznych opcji bo tak na forum to kazdy moze mowic co jest dobre co nie a tobie i tak to nie podpasuje bo masz inne "ucho" niz ja czy jakis Kowalski. Ja osobiscie wolalbym dac dwa osobne wzmaki i zrobic np podwojna podloge ja mam tak u siebie. I wozek spokojnie sie zmiesci i do kola dostep jest
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości