W ASO majątku za to nie wydasz.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
miroA3 napisał(a):taki wkret kosztuje w vw/audi 40gr
w seacie pewnie kolo 1zl i trzeba czekac 3tygodnie
zwykla sruba/blachowkret torx, ktora kupisz za 10gr sztuka w kazdym sklepie "metalowym" , lub prawie kazdy ma takich w garazu, jak bedzie minimalnie wieksza to tez nic sie nie stanie
wszystko to jest opisane w odpowiednich tematach na tym forum
moze warto czasem poszukac i poczytac
miroA3 napisał(a):srubki Ci lataja, bo masz tam miec nasuniete spinki metalowe, w nie wkrecasz torxy
http://www.google.pl/search?q=rns510+le ... 1023%3B679
caligator napisał(a): zestaw głośnomówiący działa bez problemu jednak bez możliwości odtwarzania muzyki przez bluetooth co ma związaek chyba z moim modułem bluetooth chyba że się mylę?
caligator napisał(a): radio nie wchodzi do końca (brakuje mniej niż 1cm) i nie wiem czy to normalne czy trzeba je bardziej upchnąć (może jeszcze kable z tyłu je blokują)...
caligator napisał(a):zmiany ustawień klimatronika nie pokazują się na radiu więc pewnie trzeba to zaprogramować ale że nie mam VCDS'a to tego nie zrobię...
caligator napisał(a):"Dla AUX-IN (niebieska wtyczka): zmieniamy pin z B8 na B1 i z B9 na B7 ( po tej zmianie nie działa u mnie AUX wiec pytanie czy dobrze jest to rozpisane?:)"
wiechec89 napisał(a):caligator napisał(a):"Dla AUX-IN (niebieska wtyczka): zmieniamy pin z B8 na B1 i z B9 na B7 ( po tej zmianie nie działa u mnie AUX wiec pytanie czy dobrze jest to rozpisane?:)"
Piny są podłączone OK. Wchodzisz w MEDIA, AUX dajesz play i cisza?
miroA3 napisał(a):stawaim ze chodzi Ci o "zatrzask sprężysty / element mocujący " 3B0 867 190
miroA3 napisał(a):3B0 867 190
caligator napisał(a):Nie da rady wejść w AUX z poziomu radia wogóle...
pkonrad napisał(a):caligator, pewnie w menu RCD masz wyłączony AUX. Wejdź w Setup Menu i sprawdź czy masz "ptaszka" przy ustawieniach AUX. Jeśli AUX jest zaznaczony w menu RCD, to pewnie będzie kwestia odpowiedniego kodowania radia VCDS'em. Z tego co pamiętam, AdamTower nie miał w swoim aucie wejścia AUX i może być tak, że w radiu nie jest ono zakodowane skoro masz sprzęt od Adama
Spinki bez problemu kupisz w ASO Skody albo VW. Mnie chyba zostało jeszcze kilka sztuk.
pkonrad napisał(a):Czyli jest tak jak pisałem. caligator, prawdopodobnie u Ciebie będzie zaznaczony Bit 1 ponieważ Adam w swoim 1P miał gniazdo USB, także musisz odznaczyć w pomocniku kodowania Bit 1 i zaznaczyć Bit 2.
Tak BTW zapytam co daje zakodowanie wejścia AUX w Bit 0
caligator napisał(a):Nie zamierzam sie w to bawic bo AUX jest mi niepotrzebne zreszta i tak jego jakosc nalezy przemilczec...
miroA3 napisał(a):moze warto wydac te 150zl i miec swoj wlasny kabel, jak widac co chwila sie przydaje....
caligator napisał(a):jest tylko problem bo nie mam na czym odpalić programu do obsługi VCDS'a (brak windowsa w domu:P)...
Jak chcesz, żeby dobrze zagrało, to kup radio z 2-3 wyjściami na wzmaki i z procesorem dźwięku.caligator napisał(a): a skoro o RCD510 mowa to mozna do niego podłączyć Suba mając wyłączoną tą opcję AUX? bo zastanawiam się nad dalsza rozbudową audio:)
caligator napisał(a):a pamiętasz może numer części? Bardzo by mi to pomogło bo u mnie w ASO VW pracują ludzie którzy zabijają spojrzeniem...wogóle nie wiem jak tego szukać... czy to są spinki, zaczepy, mocowania czy jeszcze inną nazwę wynaleźli...
EDIT:
Poszukałem trochę i jedyne co udało mi się znaleźć to spinka o numerze 1J0858137B... http://www.google.pl/search?q=1J0858137 ... gM#imgrc=_
To właściwa jest bo na aukcjach na ebay widziałem inne ale bez podanego numeru części...
Frutti napisał(a):Czy do tego radia też będe musiał wymieniać gateway jeśli nie mam przynajmniej Q ?
Frutti napisał(a):Czy to radio podejdzie do normalnej ramki z aso ?
Czy aby na pewno ?:)Gateway od wersji L nie kradnie prądu. Ale jeśli masz wgrany zmodyfikowany soft w radiu to nie będzie problemu nawet na starym Gatewayu.
miroA3 napisał(a):na forum tourana mialo byc grupowe zamowienie na te chinczyki, ci co juz posiadaja twierdza ze warto, cena do odbioru ok 500zł
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość