Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jakie glośniki kupić ?

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: glosniki

Postprzez mr » 18 lipca 2007, 22:13

A czy głośniki jak mają 46mm to potrzebne są jakieś dystanse czy coś takiego? Sorki że tak pytam :)
mr
Sport
Sport

Auto: Leon`ardo :)

Reklama

Postprzez vitek777 » 18 lipca 2007, 23:58

mr, nie pytaj tylko czytaj nawet Nexus6, napisał o dystansach w tym topicu i u góry jest taka opcja SZUKAJ<<kopalnia wiedzy
vitek777
Sport
Sport

Auto: S4 i Caddy-lak:)

Postprzez Tonny S » 19 lipca 2007, 06:28

Nexus6, rece opadają :roll:

Lenistwo ludzi nie zna granic :shock: :roll:
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez mr » 19 lipca 2007, 10:13

No tak, napisał ale są różne rozmiary tych dystansów więc jakie zakupić żeby tam pasowało... Głośniki jakie chce zamontować mają 46mm głębokości...

P.S. A jak zdjąć ten plastik żeby dostać się do głośnika, trzeba go podważyć czy przekręcić?
mr
Sport
Sport

Postprzez Marcin_TDI » 19 lipca 2007, 10:22

mr napisał(a):P.S. A jak zdjąć ten plastik żeby dostać się do głośnika, trzeba go podważyć czy przekręcić?

caly boczek musisz zdjac jak chcesz sie dostac do glosnika. jak poszukasz to znajdziesz manuala ze zdjeciami jak to zrobic i spis potrzebnych narzedzi...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez mr » 19 lipca 2007, 15:37

Czyli całe drzwi trzeba rozebrać :/ Ale przecież tak się bynajmniej mi wydaje że jak sie podchaczy delikatnie ten emblemat okrągły głośnika to on sie podważa, ale bałem sie mocniej żeby nie urwać tego.
mr
Sport
Sport

Postprzez Marcin_TDI » 19 lipca 2007, 15:49

no nawet jak to wyjmiesz to nic nie zrobisz poza ujrzeniem glosnika...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez vitek777 » 19 lipca 2007, 16:27

mr, zdjecie boczka to jakas minuta roboty wiec nie wiem po co tak marudzic
vitek777
Sport
Sport

Auto: S4 i Caddy-lak:)

Postprzez gadula007 » 19 lipca 2007, 18:13

vitek777, no może nie 1 minuta 8) . Ja po raz pierwszy to zdejmowałem go ponad 30min :x . Teraz rzeczywiście to po 3-4 minutach boczek jest zdjęty.

mr, o zdejmowaniu boczku było wiele, nawet w dziale ogólnym w topicu o skrzypiącej szybie, a w srodku dalej odnośniki do kolejnych innych tematów z tym związanych
gadula007
Signo
Signo

Auto: LeonSedan ;-) 1.6AKL

Postprzez mr » 1 sierpnia 2007, 15:33

Jako że nigdzie nie mogę naleść odpowiedzi chciałem zapytać jak mam pociągnąć boczek drzwi tylnych żeby nic nie połamać... do dołu czy do góry?
mr
Sport
Sport

Postprzez Kozak » 1 sierpnia 2007, 15:49

mr, odkrecasz śruby na dole tapicerki , pod uchwytem do zamykania ( po dwie śruby ) i ciągniesz ostrożnie od dołu do góry ponieważ tapicerka jest przy szybie jak gdyby zawieszona , musisz jeszcze uważać na kable które są pod tapicerka aby ich nie urwać
mr http://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez mr » 1 sierpnia 2007, 15:54

W tylnich drzwiach są tylko dwie śruby pod uchwytem zamka... a gdzie te następne dwie? Bo na dole drzwi nie ma tak jak w przednich - chyba że nie widzę?
mr
Sport
Sport

Postprzez oczkolek » 2 sierpnia 2007, 09:10

mr napisał(a):W tylnich drzwiach są tylko dwie śruby pod uchwytem zamka... a gdzie te następne dwie? Bo na dole drzwi nie ma tak jak w przednich - chyba że nie widzę?

W tylnych drzwiach na dole śrub nie ma.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez mr » 2 sierpnia 2007, 10:27

Dzięki panowie dałem rade :) i gra pięknie... chodź muszę przyznać że aż tak wielkiej różnicy między oryginalnymi nie ma, ale niestety trzeba było zmienić bo seryjne padły :/
mr
Sport
Sport

Postprzez Silver » 2 sierpnia 2007, 11:03

mr napisał(a):Jako że nigdzie nie mogę naleść odpowiedzi chciałem zapytać jak mam pociągnąć boczek drzwi tylnych żeby nic nie połamać... do dołu czy do góry?

oj nie gadaj tak - było pisane nei nraz na forum .

Boczek tylnych drzwi po odkręceniu srubek pod rączką odpinasz (odciagając do srodka samochodu) z dolnych zapinek i podcjągasz go do góry !

Jak Cu się już wypnie z listwy szyby odpinasz kabelki lelktryczne (lampka , głosnik , szyby jesli są ) i wypinasz linke z zaczepu mocoanego w klamce wewnętrznej !

wsio łatwe - po malutku , po palcu i obędzie sie bez strat !
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Mały problem z montażem Hertz ESK 165

Postprzez leon_2003 » 14 sierpnia 2007, 18:47

Witam,

Właśnie zakupiłem głośniki Hertza. W tej chwili posiadam oryginalną instalację 8 głośników na radyjku Aura wraz ze zmieniaczem CD. Gra dobrze, dużo basu, ale dlaczego ma nie grać lepiej.

Mam kilka pytań, bo gdy ściągnąłem obudowę drzwiczek zaczęły się schody.

1. Ori głośnik jest zamontowany na kilkucentymetrowej plastikowej obudowie, co powoduje pewne zabezpieczenie przed dostawaniem się wody bezpośrednio do membrany i magnesu. Nowy głośnik ma być zamontowany bezpośrednio do drzwi, bez rzadnej uszczelki, obudowy, dystansu?

2. Na ORI głośniku znajdują sie równiez gumowe nakładki, które dotykają do boczków drzwi powodując lepszy bas oraz to, że dźwięk nie rozchodzi się w boczku tapicerki.
Co w przypadku kiedy nowy głośnik zamontujemypod tapicerką wewnątrz bezpośrednio do drzwi bez takiej nakładki???

3. Tweetery ORI umieszczone są na specjalnych zaczepach w boczku, zmieniając np na Tweetery Hertza, jak je zamontować, bo plug&play niestety nie wejdą w ORI miejsce - będą latać, można uszczelnić silikonem???\

4. W ORI głośnik idzie ORI kostka. Wtyczka ma 4 kabelki. Rozumiem, że trzeba je połączyć, tak aby zrobić dwie - to widać na gnieździe głośnika. Zwrotnice przyklejamy na klej do boczku drzwi? Jak sprawdzić, które kabelki to plus, aktóre minus. Na głośnikach nic nie jest oznaczone. A propo ORI głośniki to Blaupunkt wyprodukowany w Tunezji :) i Philips.

Chciałem się do tego zabrać, ale chciałbym poznać odpowiedzi na w/w pytania, bo nie chciałbym, aby efekt założenia zestawu Hertz ESK 165 był odwrotny do zamierzanego - tzn ma grać lepiej narazie na ORI radyjku
Leon ma brata - C320CDI :)
Obrazek
leon_2003
Sport
Sport

Postprzez Streat » 14 sierpnia 2007, 22:00

1. Ori głośnik jest zamontowany na kilkucentymetrowej plastikowej obudowie, co powoduje pewne zabezpieczenie przed dostawaniem się wody bezpośrednio do membrany i magnesu. Nowy głośnik ma być zamontowany bezpośrednio do drzwi, bez rzadnej uszczelki, obudowy, dystansu?

Najlepiej zapodaj dystans MDF np. taki http://www.powe.com.pl/product_info.php ... ucts_id/30 można kupić też uniwersalny one są na tyle miękkie że idzie łatwo je wyszlifować/wyprofilować odpowiednio pod drzwi - pod dystans można dać uszczelkę.

Co do montażu zwrotnic: http://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm
Polecam też wygłuszyć drzwi matami bitumicznymi
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez Marcin_TDI » 16 sierpnia 2007, 09:30

musi byc dystans. masz wybor albo plastikowy albo mdf (sporo drozszy)

2. Na ORI głośniku znajdują sie równiez gumowe nakładki, które dotykają do boczków drzwi powodując lepszy bas oraz to, że dźwięk nie rozchodzi się w boczku tapicerki.
Co w przypadku kiedy nowy głośnik zamontujemypod tapicerką wewnątrz bezpośrednio do drzwi bez takiej nakładki???

no ten dystans musi byc jak ma to ladnie grac, musisz pokombinowac jak go zalozyc bo wcale nie jest tak latwo bo jest troszke mniejszy nic glosnik, Silver mial jakis patent na to ze spinaczem - ja inaczej sobie radzilem tyle ze brzydko wygladalo to... :P

leon_2003 napisał(a):3. Tweetery ORI umieszczone są na specjalnych zaczepach w boczku, zmieniając np na Tweetery Hertza, jak je zamontować, bo plug&play niestety nie wejdą w ORI miejsce - będą latać, można uszczelnić silikonem???\

mozna siliconaem ale pelnia szczescia by byla jakbys dal je w przednie slupki...
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez Silver » 16 sierpnia 2007, 10:37

leon_2003 napisał(a):1. Ori głośnik jest zamontowany na kilkucentymetrowej plastikowej obudowie,...
Nowy głośnik ma być zamontowany bezpośrednio do drzwi, bez rzadnej uszczelki, obudowy, dystansu?

Nowy głosnik zamontuj na takim samym dystansie jak oryginalny. Kupisz je w kazdym sklepie CAR-AUDIO (Media Mark , lub inne markety ) lub na Allegro na kilogramy jest. Najlepiej podłoz pod niego (pomiedzy drzwi a dystans) cienki wałek z siliconu , poczkaj az zachnie i dopiero zamocuj , lub z maty głuszacej do wyciczania drzwi.

leon_2003 napisał(a):2. Na ORI głośniku znajdują sie równiez gumowe nakładki, które dotykają do boczków drzwi powodując lepszy bas oraz to, że dźwięk nie rozchodzi się w boczku tapicerki.

- pod srubki mocowania glosnika do dystansu podłóż kawałek drucika stalowego i wyprofiluj go tak aby przytrzymywał gumowy pierscien uszczelniajacy centralnie na głosniku. Nawet nie mysł o mocowaniu głosnika do tapicerki , a głosnik na dystansie bez nakładki gumowej bedzie gówniano grał.

leon_2003 napisał(a):3. Tweetery ORI umieszczone są na specjalnych zaczepach w boczku, zmieniając np na Tweetery Hertza, jak je zamontować, bo plug&play niestety nie wejdą w ORI miejsce - będą latać, można uszczelnić silikonem???\

jakos od d..... sie do tego zabierałes.
W zestawie do mocowania tweeterów masz pierscienie do mocowania w tapicerce.
Założ je i zapinają się one w miejsca fabryczne bez zadnego silicony czy innych klejów. P&P !

Juz mi sił brak - było nie raz o tym na forum pisane.
Sprawdzałes w szukajce ?
Sam fotorelacje własnie z montażu tych glosników wrzucałem .

P.S. Jak już masz wszystko na wierzchu to wtcisz sobie drzwi (przynajmniej blachę aluminiową ) już nie wposmnę o wyciszeniu srodka drzwi.
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez bunio » 16 sierpnia 2007, 14:15

moja modyfikacja polegala nie tyle na wymianei co na dostawieniu glosnikow w tylnych drzwiach,
basy na dystansach ,miedzy dystans a blache warstwa silikonu po dokreceniu samych glosnikow do dystansu kosz glosnika uszczelniony tez silikonem,
soprany wpasowane w orginalne otwory i umocowane silikonem -czrnym wiec nie widac tego przez siatke maskujaca,
orginalna kostka ma 4 zlacza wew doprowadzaja sygnal z radia, zew piny sluza do podlaczenia przewodow do glosnikow wysokotonowych(widac orginalny glosnik ma wbudowany kondensator lub tylko przesyla sygnal dalej)

tapicerke latwo zdemontowac jedynie jesli tylne szyby sa manual nalezy zdemontowac korbke przesuwajac pierscien w przeciwnym kierunku niz korbka .

dodatkowo poszycie drzwi wykleilem tasma armaflex(samoprzylepna typu drobna gabka-zaleta b.lekka)
wszystko napedza orlando mp46 i spokonie to starcza,jednynie nowe glosniki musze sie ulozyc
pozdrowka
bunio
Stella
Stella

Auto: LEON 1.9TDI 110KM

Postprzez leon_2003 » 16 sierpnia 2007, 21:38

Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi :yes:
Już to :nauka: i chyba nie będę miał więcej problemów ;/
Dziś kupiłem dystanse, jutro bedę zakładał głośniki. Zamiast gumy na głośniki, gość gdzie montują car audio zaproponował, abym przykleił do drzwi wokół głośnika grubą gąbkę.
Leon ma brata - C320CDI :)
Obrazek
leon_2003
Sport
Sport

Postprzez MaGnezz » 13 października 2008, 22:53

Mam pytanko do specjalistow. Otoz poprzedni wlasciciel wymienil wszystkie glosniki na 2 takie zestawy http://www.allegro.pl/item453444926_rew ... ton_y.html Wszystko byloby ok, bo glosniki calkiem dobre, ale ten gosc podpial je na krotko, a zwrotnice tylko przykrecil :hahaha: przez co mam 4 gwzidki do wymiany. Co polecacie zeby dobrze gralo z reszta zestawu. Oczywiscie interesuje mnie zwyciezca testu jakosc/cena :)
moc dostracza tune-up.pl :D
MaGnezz
Sport
Sport

Auto: CorLeone

Postprzez Arci9 » 14 października 2008, 08:44

MaGnezz napisał(a):ale ten gosc podpial je na krotko,

jak to na krótko :o
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Auto: SuperB Kombi

Postprzez MaGnezz » 14 października 2008, 12:24

Zwrotnice przykrecil do drzwi i tak zostawil :hahaha: a wszystkie glosniki, na skretke, podlaczyl do kabla sygnalowego. O razu przypomniala mi sie bajka "sasiedzi"
MaGnezz
Sport
Sport

Postprzez roosman » 14 października 2008, 13:30

i gwizdki ci załatwiło??? Nie powinno. Prędzej koncówka mocy wzmacniacza w radyjku powinna wyzionąć ducha. sprawdz dobrze te gwizdałki bo coś mi sie wydaje że powinny byc dobre.
A tymczasem w garażu - 8,5l, 757KM, 16 cylindrów\
roosman
Cupra
Cupra

Auto: Mustang
Silnik: benzyna inny

Postprzez MaGnezz » 14 października 2008, 13:34

Jestem z wyksztalcenia elektronikiem i wiem jak sie to sprawdza wiec moze zapytam inaczej. Jakie gwizdki polecacie??
MaGnezz
Sport
Sport

Postprzez roosman » 14 października 2008, 13:48

ja nie twierdze że nie wiesz.. Ja do Avensisa zamontowałem Magnaty - takie jak w tym zestawie http://www.allegro.pl/item418164678_glo ... izdki.html spadkowe od znajomka ( radio jest soniaka xploud 55w - dośc stary model) i jest bardzo ok..
A tymczasem w garażu - 8,5l, 757KM, 16 cylindrów\
roosman
Cupra
Cupra

Auto: Mustang
Silnik: benzyna inny

Postprzez Arci9 » 14 października 2008, 14:22

MaGnezz napisał(a):Zwrotnice przykrecil do drzwi i tak zostawil :hahaha: a wszystkie glosniki, na skretke, podlaczyl do kabla sygnalowego. O razu przypomniala mi sie bajka "sasiedzi"

o żesz k....a :zdziwko:

[ Dodano: Wto 14 Paź, 2008 ]
MaGnezz napisał(a):Jakie gwizdki polecacie??

ja mogę polecić coś z Signata T3 lub iść na całość T5 -> ceny coś ok. 200zł , a za T5 chyba coś ok. 250zł
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez MaGnezz » 15 października 2008, 23:03

i gdzie Ci fachowcy, tylko jedna propozycja?
MaGnezz
Sport
Sport

Postprzez Arci9 » 16 października 2008, 11:17

i gdzie Ci fachowcy, tylko jedna propozycja?

coś jeszcze moze z PHD bym poszukał, ale nie podam konkret modelu ;)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez X tomicher X » 16 października 2008, 11:47

MaGnezz napisał(a):Jakie gwizdki polecacie??

Ile chcesz wydać na głośniki ? Jakiej muzyki słuchasz ? Przy takim skromnym opisie ciężko cokolwiek doradzić...
X tomicher X
Signo
Signo

Auto: leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez MaGnezz » 16 października 2008, 15:02

slucham hip-hop, r&b, soul i radia Tok Fm :) korektor mam ustawiony:
niskie na + 50% skali
srodek - 20%
wysokie +80
skoro komplet takich jak mam kosztuje 450zl, to mysle ze gwizdalki max 150, najlepiej kolo 100zl. Nie jestem audiofilem i gdyby nie to ze ktos zmienil wystarczylaby mi seria z Leona :)
troche czytalem i moze takie http://www.elektronikmedia.pl/sklep/ind ... cts_id=188
ewentualnie http://www.topmarket.pl/glosniki_samoch ... _DT_16.php
MaGnezz
Sport
Sport

Postprzez Arci9 » 16 października 2008, 15:31

MaGnezz napisał(a):ewentualnie http://www.topmarket.pl/g...HERTZ_DT_16.php

Hertzów nie polecam bo biją po uszach jak diabli, szczególnie że masz rozkręconą górę... ;)
Zamęczą swoją piskliwością na amen :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez Nexus6 » 16 października 2008, 16:06

MaGnezz napisał(a):Jakie gwizdki polecacie?

ze względu na to że odseparowane zestawy głosnikowe są kompletowane z założeniem jakiegoś tam mniej lub bardziej spójnego brzmienia sugerowałbym Ci wymianę całego systemu przedniego na nowy (najlepszy na jaki sobie może pozwolić Twój budżet na ten cel) i po prostu odcięcie zestawu tylnego.
Nexus 6
Nexus6
Signo
Signo

Auto: Skoda Octavia2RSTDI

Postprzez MaGnezz » 20 października 2008, 09:08

Dzieki ale wole cos dokupic. Tak jak mowilem nie jestem audiolfilem, a tu rady jakbym mial sluch doskonaly. Ja pewnie nie uslysze roznicy miedzy takimi za 100zl, a takimi za 500zl.
MaGnezz
Sport
Sport

Rainbow SLG 265 - Leon 2

Postprzez kamatosek » 17 lutego 2009, 12:30

Witam czy ktos z Was instalowal w swoim Leonie te głośniki,
Chodzi mi oczywiscie o kompleksowa instalacje wraz z wyciszeniem drzwi i dystansami.

Jak to bedzie grać na seryjnym Radiu Leona 2 i ewentualnie jaka bedzie roznica przy poznijszej rozbudowie o dodatkowy wzamcniacz.

Czy ktoś ma moze porownanie do oklepanych Hertzow ESK.

pzdr.

KM
kamatosek
Signo
Signo

Auto: Seat Leon III 1.8 FR
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Przemura » 19 lutego 2009, 20:53

no u mnie grają hertze esk , dystanse z mdfu są oraz drzwi też wygłuszone.
gra to raczej marnie, trochę lepiej niż seria, ale moje odczucia są takie może dlatego, że w poprzednim aucie miałem dobre radio, głośniki z przodu i skrzynka w bagażniku podpięte pod wzmacniacz. zamierzam w niedługim czasie podpiąć wzmaka pod seryjne radio i głośniki, zobaczymy czy to zagra.
Przemura
Stella +
Stella +

Auto: seat leon II 1.6

Postprzez crash86 » 24 marca 2009, 19:03

Witam :)
potrzebował bym rady... zastanawiam się nad kupnem głośników ale nie wiem, na które się zdecydować, dodam że lubię czysty bas:
1. http://www.allegro.pl/item591479543_hel ... _gwar.html
2. http://www.allegro.pl/item584613379_her ... ealer.html
3. http://www.allegro.pl/item585445819_jbl ... oclaw.html

w poprzednim aucie miałem Helix blue mk II i byłem z nich zadowolony ale nie grały pod wzmacniaczem... teraz natomiast głośniki będą podpięte pod 4-kanałówkę... co do hertz-ów czytałem opinię że mają "denerwujące" piszczki natomiast o głośnikach jbl nie wiem jak się sprawują...
Czekam na Wasze opinię... :mruga:

[ Dodano: Wto 24 Mar, 2009 ]
no i czy dobry byłby wzmacniacz blaupunkt GTA 460 lub Blaupunkt Velocity Va 475 a może lepiej jakiejś innej renomowanej firmy?
crash86
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon II

Postprzez the_rahzel » 24 marca 2009, 20:03

Wzmacniacz to polecam μ-Dimension RM V41 http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 3&pid=1144 Bardzo przyszłościowy wzmacniacz zajmujący półkę między średnią,a wysoką klasą wzmacniaczy...
Sam z początku kwietnia mam zamiar taki zakupić i podpiąć do niego taki oto głośnik http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 3&pid=1154 ponieważ także lubię czysty i soczysty bass.
Głośnik jest "płytkiej" budowy więc skrzynka będzie nie duża 18-20L,ponieważ nie chce tracić bagażnika.
Wzmacniacz zostanie zmostkowany(2 kanały na puki co głośniki seryjne w drzwiach,i 2 kanały na subwoofer).
Do tego oczywiście kondensator i markowe okablowanie...

Co do głośników w drzwiach to nie doradzę,bo sam nie wiem,nie jestem jeszcze na tym etapie;) Puki co seria mi starcza tylko brakuje soczystego bassu... Ale czy pod suba czy nie to wzmacniacz pierwsza klasa,naprawdę polecam...
the_rahzel
TopSport
TopSport

Auto: Cupra R+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez inspiration2 » 21 kwietnia 2009, 20:54

Witanko
mozecie doradzic jakie wybrac najlepiej gllosniki na przod i tyl tylko w drzwi...chodzi mi o jakies konkretne z dobrym dzwiekiem pozdro i dzieki z góry .
inspiration2
Stella
Stella

Postprzez Arci9 » 22 kwietnia 2009, 09:02

inspiration2 napisał(a):mozecie doradzic jakie wybrac najlepiej gllosniki na przod i tyl tylko w drzwi...chodzi mi o jakies konkretne z dobrym dzwiekiem pozdro i dzieki z góry .

czym zasilane?piec samo radio? jaka kasa? jaka muza?
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez ADAMUS87 » 23 kwietnia 2009, 19:55

Ja również potrzebuje w tej dziedzinie pomocy. Słucham głównie techno chyba, że jadę ze swoją kobietą to bywa i polska muzyka . Radio mam bdb Clarion VRX888RBT. Kasa hmm Nie chce taniego gówna ale też nie za drogie. tak do 800 zł będzie cos dobrego?? w seryjne dziury rzadnych przerobek,
Obrazek
ADAMUS87
Signo
Signo

Auto: LEON

Postprzez inspiration2 » 23 kwietnia 2009, 20:06

Arci9 napisał(a):
inspiration2 napisał(a):mozecie doradzic jakie wybrac najlepiej gllosniki na przod i tyl tylko w drzwi...chodzi mi o jakies konkretne z dobrym dzwiekiem pozdro i dzieki z góry .

czym zasilane?piec samo radio? jaka kasa? jaka muza?

jak narazie mam tylko skrzynie pod wzmakiem radio to jvc kd-AVX44 kasa hmm podlanczam sie do prosby kolegi z góry cos kolo 800zl ..myslalem nad firma HERTZ ale koleszka mi odradzil, mial takie i kiepsko graly moze nie kiepsko ale nie byl dostatecznie zadowolony. Co do muzy to oczywiscie techno,trance i dla dziewczyny jakies dancy hip hop to by bylo na tyle .
inspiration2
Stella
Stella

Postprzez dymek » 10 maja 2009, 18:16

Panowie, co o tym sadzicie??? Ulożylem sobie taki zestawik:

http://www.allegro.pl/item627921412_pio ... p75bt.html

http://cgi.ebay.de/Lautsprecher-System- ... 7C294%3A50

http://www.allegro.pl/item624705649_dls_rs6.html

http://www.allegro.pl/item622958142_inf ... onusy.html

plus w przyszlosci jakis sub....
Czy bedzie to gralo lepiej niz seria??? Pewnie zaraz mnie obsmiejecie, ale kolega wydal na audio gruba kase a gra duzo gorzej niz ori w leonie, wiec nie wiem, czy budowa drzwi w naszych seatach powoduje dobre rozprzestrzenianie sie dzwieku czy kumpel ma cos zle ustawione... ale basik w Leonie plus wysokie tony sa niesamowite.
dymek
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.6

Postprzez kamil-leon » 11 maja 2009, 08:04

dymek, jeżeli chcesz dobre car-audio i zależy Ci na jakości dźwięku to zacznij lepiej od zakupy dobrego radia, czyli Alpine :ok:
Jeżeli chodzi o zestawy głośnikowe to wybrałeś jakieś Safari za tyle kasy... czego bym nigdy nie kupił :x nie lepiej poszukać czegoś porządnego, znanej i dobrej firmy...
Co do wzmacniacza to wybór bardzo dobry i to najlepszy z całego twojego zestawu, ale jeżeli chcesz żeby to miało sens i dobrze grało to kup dobre nagłośnienie pod tego wzmaka, bo jakość samego wzmacniacza to nie wszystko :)
Obrazek
kamil-leon
Sport
Sport

Auto: Audi A4 [B8]

Postprzez Marcin_TDI » 12 maja 2009, 10:20

dymek napisał(a):http://www.allegro.pl/item624705649_dls_rs6.html

jak dls to bierz tylko r6a
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez Seba » 22 maja 2009, 14:05

Witam, Chciałem założyć jakiegoś SUBa ale nie mogę sobie pozwolić na zawalanie bagażnik nim ani wzmacniaczem, kondensatorem i innymi sprzętami. :no: Wbudowanie głośnika w miejsce koła zapasowego też odpada. Zbyt często wykorzystuję pełną przestrzeń bagażową a koła nie chce się pozbywać :( dlatego przyszedł mi pomysł rozwiązania które widziałem w A3 i zapewne też w innych autach jest coś takiego montowane mówię tu o małych głośnikach niskotonowych z wbudowanym wzmacniaczem (aktywne) :nauka: i wpadły mi ręce takie dwie propozycje z allegro:
- http://www.allegro.pl/item632822329_mal ... favat.html

- http://www.allegro.pl/item632138494_sub ... _nowy.html

- http://www.allegro.pl/item633277358_pei ... 1000w.html

Co myślicie o tego typu rozwiązaniu może macie jakieś inne propozycje? :hmmm:
Seba
TopSport
TopSport

Auto: seria

Postprzez Arci9 » 23 maja 2009, 07:18

Sebalenk, szkoda kasy na taki sprzęt -lepiej zainwestować w poprawę przodu (wygłuszenie,dystanse mdf itp) i dołożenie do przednich głośników :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez Seba » 23 maja 2009, 07:29

No a jeżeli przód już jest zrobiony? ;>
Seba
TopSport
TopSport

Auto: seria

Postprzez Arci9 » 23 maja 2009, 13:27

Sebalenk napisał(a):No a jeżeli przód już jest zrobiony? ;>

to dozbierać na wzmak i subika, w innym przypadku kasa w błoto ;)

ja polecam skrzynię zmkniętą, nie podam konkret modeli bo dawno tematu nie odświeżałem... BR polecam jak lubisz baardzo dużo niskiego basu, który spowoduje trzęsienie ziemi ;> W innym przypdku polecam 2 głośniki 25cm, aby było szybko i dokładnie a jednocześnie z wykopem :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja