Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bogdan201 napisał(a):Dodam, że oryginalna kompletna antena do Leona w serwisie kosztuje około 400zł.
Arci9 napisał(a):bogdan201 napisał(a):Dodam, że oryginalna kompletna antena do Leona w serwisie kosztuje około 400zł.
skąd ta cena? do 1M kupowałem w auto blaku w wawie za 82 zł - komplet.
a wymiana o której piszesz to 15 minut
bogdan201 napisał(a):Cenę wziąłem z ruskiej strony www.vagcat.com tam widniej coś około sto kilkanaście euro
untaztood napisał(a):Ja zakupiłem antenę SIRIO TRIFLEX, instalacja banalna i naprawdę szczerze polecam, zwłaszcza że CB działa naprawdę bardzo przyzwoicie.
Stacje radiowe FM działają zdecydowanie lepiej niż na oryginalnej antenie, ale to zapewne dlatego że SIRIO jest dłuższa.
GSM900 nie testowałem...
bogdan201 napisał(a):untaztood napisał(a):Ja zakupiłem antenę SIRIO TRIFLEX, instalacja banalna i naprawdę szczerze polecam, zwłaszcza że CB działa naprawdę bardzo przyzwoicie.
Stacje radiowe FM działają zdecydowanie lepiej niż na oryginalnej antenie, ale to zapewne dlatego że SIRIO jest dłuższa.
GSM900 nie testowałem...
Napisz proszę jak poradziłeś sobie ze złączeniem ori kabla antenowego w Leonie z krótkim kabelkiem wychodzącym z SIRIO TRILEX ?
Może masz jakieś fotki z montażu ?
borut napisał(a):Odnowię troche temat, kupiłem antenę kompletną ze wzmacniaczem antenowym, jakiś alternatyw do VW, Seat, Skoda.... i tu rodzi się pytanie, Leony mają zasilanie osobno podawane do tego wzmacniacza czy właśnie kablem antenowym to idzie bo kupiłęm i tam jest kabelek do zasilenia tego wzmacniaczka, ciekawe jakby tu przerobić jakbym nie maił pod podsufitką kabla zasilającego ? Przecież nie podłączę tego kabelka od wzmacniacza antenowego do kabla antenowego ?
untaztood napisał(a):Jak masz fabryczne radio to nie możesz skorzystać z tej anteny, bo tam całość idzie w kablu antenowym, a nie ma czegoś takiego jak separator antenowy w drugą stronę.
sslawek77 napisał(a):może mi ktoś powiedzieć którą stroną idzie kabel antenowy po stronie radia, bo gdzieś się zapodział i nie wiem od której strony go szukać....
bugajek jak go ominąłeś?bugajek napisał(a):może rzekomy wzmacniacz sygnału... u mnie teraz jest pominięty i odbiór się polepszył
bodzio232 napisał(a):trochę odkop ale w temacie
Mam u siebie sirio triflexa, który zbierał fale podobnie jak ori antena. Z lektury forum wyczytałem, że do triflexa najlepiej założyć wzmacniacz AP-FM gdyż antena nie ma wzmacniacza a stopce. Zakupiłem wzmacniacz, podłączyłem wszystko.W efekcie na postoju odbiera takie stacje radiowe, których nigdy wcześniej nie łapałem ale w czasie jazdy radio szumi i gubi fale (jest gorzej niż bez wzmacniacza) . W czym może być problem?
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości