Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Subwofer do leonika!!

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Subwofer do leonika!!

Postprzez leem » 31 maja 2006, 21:22

Chciałbym kupić skrzynke basową w granicach 500zł myślałem o nowej kolekcji JBL'a(ok 700zł),
lecz wiele osób stwierdziło że jest przereklamowany !!
Piszcie jakie "piecory" macie i czy jesteście z nich zadowoleni.
Tuby odpadają na wstępie!!
:wink: :D
leem
FR
FR

Auto: BMW 330D

Reklama

Re: Subwofer do leonika!!

Postprzez krootki » 31 maja 2006, 22:02

W A3 miałem skrzynkę z głośnikiem Soundstream SPL 10 (albo 12). Grało to genialnie.

W Leonie nie będę wkładał skrzynki bo to kompletnie niepraktyczne. Po lewej stronie bagażnika to zagłębienie aż się prosi, żeby zrobić w nim zabudowę z subem ;)
krootki
Signo
Signo

Auto: Seat Leon FR TDI 180

Postprzez Marcin_TDI » 1 czerwca 2006, 01:31

hmm. zalezy wszystko od tego co chcesz osiagnac... jakosciowo trzeba sie liczyc z duzymi pieniazkami aczkolwiek za ok 500 zl tez cos znajdziesz. polecam Ci bardzo serdecznie subwoofery Rockford Fosgate - nawet i uzywki sa w znakomitym stanie. sam z takie korzystam i ma tylko jedna wade - jest bardzo duzy. Infinity bardzo ostatnio sie wybil z tlumu. bedzie to skrzynka z bass reflexem czy bez ??

[ Dodano: Czw 01 Cze, 2006 ]
zreszta bardzo fajna skrzynke bodajrze sony ktos ostatnio chcial sprzedac u nas na forum.
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez markos » 1 czerwca 2006, 04:04

ja mam skrzynie spectrona i tez jestem bardzo zadowolony :)
markos
Sport
Sport

Auto: Leon AHF

Postprzez leem » 1 czerwca 2006, 06:49

marcinl00 napisał(a):bedzie to skrzynka z bass reflexem czy bez ??

Właśnie o to też mi chodzi :? jaką polecacie ??

Eagle słyszałem że TY masz niezłą skrzynie !!
leem
FR
FR

Postprzez krootki » 1 czerwca 2006, 10:01

leem napisał(a):
marcinl00 napisał(a):bedzie to skrzynka z bass reflexem czy bez ??

Właśnie o to też mi chodzi :? jaką polecacie ??

To jeszcze zależy jakiej muzyki będziesz głównie słuchał.
Ja, na przykład uważam, że do szeroko pojętego rocka to skrzynia zamknięta, a do również szeroko pojętej muzyki tanecznej to już skrzynka z bassreflexem.
krootki
Signo
Signo

Auto: Seat Leon FR TDI 180

Postprzez Marcin_TDI » 1 czerwca 2006, 10:54

krootki napisał(a):To jeszcze zależy jakiej muzyki będziesz głównie słuchał.
Ja, na przykład uważam, że do szeroko pojętego rocka to skrzynia zamknięta, a do również szeroko pojętej muzyki tanecznej to już skrzynka z bassreflexem.

rowniez sie z tym zgadzam. jesli lubis "lupanine" to z bass reflexem jesli nie to skrzynia zamknieta
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez piosurf » 1 czerwca 2006, 10:58

Ostatnio wstawilem do siebie skrzynke z 25cm glosniekiem PowerBass robiana przez CarAudioReda i powiem ze gra przepieknie. Skrzynka jest zamknieta i zajmuje niewiele miejsca. Glosnik potrafi odtworzyc miękki bas nawet lekko przedluzony, oczywiscie doskonale radzi sobie z szybkim udezeniem ale taka juz wlasciwosc obudowy zamknietej. Slucham roznej muzyki a za te pieniadze (470zl) nie znalazlem nic lepszego a przesluchalem chyba z 10 skrzynek. JBL to chyba jeden z gorszych sprzetow na rynku (przynajmniej nisko budrzetowe konstrukcje), ta firma nadaje sie tylko i wylacznie do muzyki rockowej i bardzo szybkiegfo basu w innych gatunkach sluchanie jest meczace. Proponuje przed zakupem przesluchac glosnik w swoim aucie pod swoim wzmacniaczem, obojetnie czy kupujesz na allegro (oczywiscie glosnika nie kupujemy bez odbioru osobistego) czy w sklepie.
Leon 1.9 TDI 110 -> Turbo + program i mamy 143KM - co dalej???
piosurf
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.9TDI 110->

Postprzez abdul » 1 czerwca 2006, 16:47

Ja mam COŚ TAKIEGO do sprzedania aczkolwiek do 500pln to można znaleźć coś troche lepszego. Też bym się skłaniał w strone togo PowerBassa - nawet wygrał ostatnio jakiś test. No ale jakbyś sie skusił na moją propozycję to zawsze 250 zostaje w kieszeni :mrgreen:
abdul

Postprzez Dano » 1 czerwca 2006, 17:43

Ja tez długo słuchałem róznego rodzaju zabudowań basu i różnych głosników, ale Band Pass( obudowa zamknięta, dolno przepustowa) przypadł mi najbardziej do słuchu. Co prawda, zmieniłbym teraz na inna firmę mój głosnik i troche zajmuje to miejsaca, ale taki basik lubie najbardziej.Zabudowe można zobaczyć w mojej galerii.
Z głosników polecam DLS, JL AUDIO a obudowe dopasować do danego głośnika.Każdy głośnik ma określony litraż i przeznaczenie po zabudowe(Bass-Reflex, Band-Pass,Compact)
Powered by COMPSPORT
Dano
TopSport
TopSport

Auto: Audi Quattro

Postprzez abdul » 1 czerwca 2006, 18:22

Band Pass nie jest obudowaą zamkniętą (pewnie się zasugerowałeś tym, że głośnik jest zabudowany) ale prawda jest taka, że ten typ obudowy jest bardzo ciekawy. Posiada 2 komory (zazwyczaj jedna zamknięta a druga typ[u bass-reflex - czasem obie) i sama z siebie działa jak filtr dolnoprzepustowy. Ale największym mankamentem jest dobre wystrojenie takiej obudowy do głośnika (nawet jak znamy wszystkie parametry TS i operujemy fajnym programem to efekt i tak nie musi wyjść zadowalający). Z tego też powodu nalpieje kupić dobry głośnik o Qts tak z 0.6 - 0.8 i i Fs z 35-45 i można śmiało go wpakować w niewielką obudowę zamknietą (oczywiście może być mniejsze fs i niższy Qts ale wtedy znacznie wzrośnie ekwiwalentna pojemność obudowy) albo kupić coś co jest od poczatku do końca składane przez jedną firmę i w praktyce już sprawdzone.
abdul

Postprzez Dano » 1 czerwca 2006, 18:59

abdul napisał(a):Band Pass nie jest obudowaą zamkniętą (pewnie się zasugerowałeś tym, że głośnik jest zabudowany

dokładnie tak jak piszesz i wystrojenie też było nielada wyczynem.Zmarnowano 3 rury zanim uzyskano to czego oczekiwałem.
Powered by COMPSPORT
Dano
TopSport
TopSport

Postprzez leem » 1 czerwca 2006, 19:15

DanoTDi, musze pogratulować zabudowy!!!
ale musisz koniecznie zmienić aure na coś leprzego!! napewno zaułważysz zmiane!! :-D
leem
FR
FR

Postprzez CyC » 1 czerwca 2006, 20:02

Bardzo przyjemnie wspominam bardzo soczysta współprace z Magnatem Trans-force 1200.
Jest to band-pass i jako poczatkujacy audiofil polecam bardzo pieknie gra.Jak kuzyn podlaczyl u siebie to jego corka nie wiedziala co sie dzieje.... tak pieknie wydobywal sie basik.
CyC

Postprzez Orzeł » 1 czerwca 2006, 20:22

leem, ja mam u siebie JBL'a i jestem z niego zadowolony. Miałem go wcześniej w golfie i cały czas gra na takim samym poziomie (dla mnie wystarczającym), zmieniłem radyjko a głośniki sa takie jaki wyszły z fabryki razem z autkiem. możemy kiedyś sie spotkać i sobie zobaczysz
Orzeł
FR
FR

Auto: Klekot :)

Postprzez dave » 1 czerwca 2006, 20:38

heeh.. a ja mam w kufrze glosnik pyle z allegro za 49 pln, skrzynie z allegro z bass reflexem za 50 pln, kable z allegro za 39 pln, wzmacniac od zanjomego za 50 pln i tym sposobem za niecale 190 pln mam piekne łubudubu w aucie i jesli ktos mi pokaze sprzet nowy za mniejsze siano ktory gra lepiej to chetnie kupie :wink:
13,69 et
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez pilpi » 1 czerwca 2006, 21:09

leem napisał(a):DanoTDi, musze pogratulować zabudowy!Wykrzyknik
ale musisz koniecznie zmienić aure na coś leprzego!!

u kolegi juz dawno po zmianie
szybszy niż Cupra Ryyyyyy
pilpi
Sympatyk LeonClub

Auto: Toledo

Postprzez Dano » 1 czerwca 2006, 23:06

leem napisał/a:
DanoTDi, musze pogratulować zabudowy!Wykrzyknik
ale musisz koniecznie zmienić aure na coś leprzego!!

u kolegi juz dawno po zmianie

dokładnie Audy juz dawno nie ma , to sa stare zdjęcia.
Powered by COMPSPORT
Dano
TopSport
TopSport

Postprzez Marcin_TDI » 2 czerwca 2006, 02:42

DanoTDi, pochwal sie co teraz masz... moze jakies zdjecie ??
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez coolibeer » 2 czerwca 2006, 10:50

leem, sprzet JBL'a niegdy nie bedzie przereklamowany. Ja używam sprzętu JBL i widze duza roznice w tym co slysze z innych glosnikow a co slysze z JBL'a. WIec nie zastanawiaj sie czy kupic czy nie tylko porownaj paramery i jakosc i wybierz cos sam
Światło, Scena, Dźwięk...
coolibeer
FR
FR

Region: śląskie
Auto: po leonie...
Silnik: CCSA 1.6

Postprzez Prezes81 » 2 czerwca 2006, 11:08

leem napisał(a):Chciałbym kupić skrzynke basową w granicach 500zł myślałem o nowej kolekcji JBL'a(ok 700zł),
lecz wiele osób stwierdziło że jest przereklamowany !!
:wink: :D

I mieli rację. Kupując JBL'a połowę ceny płacisz za znaczek :wink:
Prezes81
Stella
Stella

Auto: Cayenne S

Postprzez Marcin_TDI » 2 czerwca 2006, 23:05

!JBL faktycznie ostatnimi czasy troszke przereklamowany zostal. mialem kiedys tube ctx-3000 i smigala ajnie ale niedlugo bo ja zajechalem :twisted: :twisted: :twisted: teraz siedzi rockford w naprawie bo cewka sie posypala ale duuuuuuzo lepiej gra...
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez cypreess » 17 listopada 2008, 23:25

Panowie, pozwolcie ze odgrzeje ten topic.

Chodze i szukam tematow o subach do leona i mnie dreczy jedna sprawa - czy da sie podpiac do seryjnego cd/mp3 (to jest aura ,tak?) w 1P suba bezposrednio do tego radia (i czy to ma sens), czy trzeba go przez wzmak podpinac.

Ogolnie, uwazam ze seryjne radio daje rade i przy tym zagluszajacym wszystko terkotaniu diesla nie ma co cudowac w lepszy system audio, ale soczystym basem bym nie pogardzil. (a kiedys kupie sobie audi z bosem i przestane narzekac;)

Wygluszania nie chce robic, bo nie chce az tak ingerowac w blache i go dociazac. Wiec tak naprawde - brakuje tylko troche dobrego basu.
cypreess
Sport
Sport

Auto: 1P
Silnik: BKD 2.0

Postprzez antoś » 17 listopada 2008, 23:40

Aby podłączyć subwoofer trzeba sygnał puścić przez wzmacniacz chyba, że chciałbyś założyć subwoofer aktywny z wbudowanym wzmacniaczem i to jest chyba rozwiązanie w sam raz dla Ciebie. Kwestia jest tylko taka, czy w radiu jest wyjście na subwoofer. Zawsze jednak można pociągnąć sygnał z tylnych głośników.
antoś
Cupra
Cupra

Auto: S3
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez cypreess » 17 listopada 2008, 23:44

No w tej Aurze napewno nie ma. Z tego co pisali na forum trzeba jakas przerobke zrobic zeby bylo wyjscie. Hm, no a co z jakoscia calosci jak podepne do sygnalu glosnikowego? Penie bedzie marnie. Czy taki aktywny sub ma tez kondensator?
cypreess
Sport
Sport

Postprzez antoś » 18 listopada 2008, 00:17

Kondensator przy takich subach jest zupełnie niepotrzebny.

Ja u siebie w poprzednim aucie miałem pod standardowe radio za pomocą konwerterów na RCA podłączone przednie głośniki pod wzmacniacz. Wygłuszyłem drzwi. Z radia, z tylnych głośników był wzięty sygnał -> wzmacniacza -> subwoofer. Kondensator był zupełnie zbędny. Głośność subwoofera regulowałem faderem. Proste ale się sprawdzało. Tylnych głośników prawie nie było słychać bo przednie pod wzmacniaczem były zdecydowanie głośniejsze. Wszystko grało naprawdę pięknie i byłem strasznie zadowolony. Myślę, że jak lubisz posłuchać muzyki to taki zestawik jest w sam raz. ;)

Nie ukrywam, mam do sprzedania to co siedziało w corollce dokładnie rok. Jak chcesz to puść PW. W dobrej cenie możesz mieć cały zestaw. :ok:
antoś
Cupra
Cupra

Postprzez mtz » 18 listopada 2008, 00:40

cypreess, z mojego doswiadczenia wszystko zalezy od tego jakie masz radyjko, w poprzednim dupowozie mialem dwie sytuacje:
1) na poczatku slabej klasy mp3 sonego, z ktorego normalnie kostka iso szedl sygnal do glosnikow przod i tyl, z tylnych puscilem sygnal do wzmacniacza i ze wzmacniacza do suba... gralo dobrze (jak na pierwsze radio samochodowe sonego z mp3 :P)
2) w tym samym aucie zmienilem radio na nowsze juz z sub-outem (kabel dwa chinche - dwa chinche do wzmacniacza zalatwil problem) gralo o niebo lepiej, bo oprocz ustawiania filtra na wzmacniaczu mialem kontrole z poziomu radia.
to co antoś proponuje jest super i wystarczajace (a ten zestaw co ma do sprzedania to juz naprawde fajnie gra), sam przed zakupem leo siedzialem i rozkminialem co zrobie z audio w nowym aucie, ale jak uslyszalem jak gra aura i 8 glosnikow, z bananem odszedlem od pomyslu :)
byl Leon TDI+ thx to: DynoSoft koks inside!
byla A3 SB 2.0T BWA SprintBlauPerle
jest firmowka i Gulf VII 1.4 CXSA MY14
mtz
Sympatyk LeonClub

Auto: Golf VII
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez cypreess » 18 listopada 2008, 07:37

mtz, dzieki za opinie

Ad 2. co masz na mysli piszac "ale jak uslyszalem jak gra aura i 8 glosnikow, z bananem odszedlem od pomyslu" tzn gra tak dobrze ze nic nie chcesz zmieniac? :)

Prosze powiedzcie jeszcze lamerowi co to sa kowertery RCA
cypreess
Sport
Sport

Postprzez mtz » 18 listopada 2008, 09:41

cypreess napisał(a):Ad 2. co masz na mysli piszac "ale jak uslyszalem jak gra aura i 8 glosnikow, z bananem odszedlem od pomyslu" tzn gra tak dobrze ze nic nie chcesz zmieniac? :)

dokladnie :)
byl Leon TDI+ thx to: DynoSoft koks inside!
byla A3 SB 2.0T BWA SprintBlauPerle
jest firmowka i Gulf VII 1.4 CXSA MY14
mtz
Sympatyk LeonClub

Auto: Golf VII
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez antoś » 18 listopada 2008, 13:32

To są takie konwertery które zmieniają sygnał głośnikowy na taki który można podpiąć pod wzmacniacz. Głównie chodzi tu chyba o pasujące wtyczki. :)
antoś
Cupra
Cupra

Postprzez Nexus6 » 18 listopada 2008, 14:15

antoś napisał(a):To są takie konwertery które zmieniają sygnał głośnikowy na taki który można podpiąć pod wzmacniacz. Głównie chodzi tu chyba o pasujące wtyczki. :)

nie do końca jest to prawdą co piszesz, bardziej chodzi o poziom sygnałów (amplitudę) akceptowaną na wejściu wzmacniacza
Nexus 6
Nexus6
Signo
Signo

Auto: Skoda Octavia2RSTDI

Postprzez antoś » 18 listopada 2008, 18:35

ale też nie kłamałem. ;d Dziękuję za doprecyzowanie, specjalistą nie jestem i chętnie się doedukuję. :)
antoś
Cupra
Cupra

Postprzez robertkop » 18 listopada 2008, 20:11

A ma ktoś może foto zabudowy tego wgłębienia po lewej stronie w bagażniku ? Jak to wygląda?
robertkop
Stella +
Stella +

Auto: Skradziony Leon

Postprzez cypreess » 20 listopada 2008, 21:46

Koledzy znalazlem taki link:
http://www.seat.com/com/generator/su/co ... /main.html

Czy to oznacza ze seat przewiduje akcesorium w postaci suba seat. Czyli co - Aura ma odpowiednie gniazdo aby go podlaczyc?
cypreess
Sport
Sport

Postprzez Nexus6 » 21 listopada 2008, 10:35

cypreess napisał(a):Koledzy znalazlem taki link:
http://www.seat.com/com/generator/su/co ... /main.html

Czy to oznacza ze seat przewiduje akcesorium w postaci suba seat. Czyli co - Aura ma odpowiednie gniazdo aby go podlaczyc?

na 99% nie, tego typu rozwiązania "firmowe" opierają się na procesorach dźwięku zasilanych sygnałem z wyjść głośnikowych,
za jego rozdział i przekazanie sygnału na poszczególne głośniki i suba odpowiada właśnie procesor dźwięku
domniemując po jakości stosowanego tego typu rozwiązania w innych autach z koncernu VAG - kiepska sprawa :dokitu:
Nexus 6
Nexus6
Signo
Signo

Postprzez X tomicher X » 22 listopada 2008, 17:16

miałem do czynienia z takim wynalazkiem w audi a3 3-drzwiowym. I pierwsze co zrobiliśmy w tym samochodzie to własnie wyłączyli to brzęczące pudełko.

Całkowicie odradzam - szkoda pieniędzy, czasu i uszu.
X tomicher X
Signo
Signo

Auto: leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez iwo » 22 listopada 2008, 17:25

robertkop napisał(a):A ma ktoś może foto zabudowy tego wgłębienia po lewej stronie w bagażniku ? Jak to wygląda?

tak to wygląda u mnie
http://img255.imageshack.us/img255/8274/12kb8.jpg
http://img526.imageshack....71213900wj8.jpg
iwo
Signo
Signo

Auto: VI GTI

Postprzez Kozak » 22 listopada 2008, 19:15

iwo, drugi link nie działa

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4

Postprzez Nexus6 » 22 listopada 2008, 19:16

a tak to wyglądało u mnie w O I (niby bagażnik większy, ale chodzi o ideę):

Obrazek

Obrazek
Nexus 6
Nexus6
Signo
Signo

Postprzez grabarz18 » 26 listopada 2008, 12:33

Mam pytanie do osób które zabudowały sobie subem tą wnękę z lewej strony w bagażniku. Jak rozwiązaliście ewentualny problem z dostępem do tylnego światła, jak teraz wymieniacie tam żarówki?
Był czarnuch i nie ma czarnucha.
Był żółtek i nie ma żółtka.

Szukasz ubezpieczenia?
Unikaj PTU złodzieja!
grabarz18
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon 1.9 TDi ARL
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Nexus6 » 26 listopada 2008, 15:16

grabarz18 napisał(a):Jak rozwiązaliście ewentualny problem z dostępem do tylnego światła, jak teraz wymieniacie tam żarówki?

u mnie wykręcenie i wyjęcie suba zajmowało mniej niż 5 minut :peace:
Nexus 6
Nexus6
Signo
Signo

sub

Postprzez Lopez » 3 stycznia 2012, 20:36

Heh. tzn wiesz to było gimpowane, więc w rzeczywistości nie będą chyba aż tak wielkie :D
No np. tu -> http://allegro.pl/subwoofer-tuba-sony-x ... 67106.html jest taki subik, myślę, że to nie aż takie duze :)

-- 3 stycznia 2012, 20:36 --

EDIT:
W sumie to jak tak teraz sobie patrzę to jest jeszcze lepsze rozwiązanie ! Wrzucam do bagażnika taką skrzyneczkę -> http://allegro.pl/jbl-gto-1202d-podwojn ... 62266.html ona ma 600W RSM, na jeden sub więc powinno to ładnie łupnąć :) do tego kondensator 2F jakiegoś Toxica, albo coś z tych rzeczy no i dwa wzmaki jeden 4kanały na suby a drugi na głośniki. Wzmaki bym ukrył na skrzyni z tyłu, ew w podłogę, albo na bokach jakoś :) Tylko teraz jak bym chciałtą skrzynię i głośniki w środku to kupić 2 wzmaki jeden 4 kanały drugi 2 kanały i z 4 kanałowego 2 puścić na suby i dwa na głośniki czy może 2 kanałowy dać na suby a 4 kanałowy na głośniki ?? Bo z tym dobieraniem i podłączaniem wzmacniaczy to już się głubię .. :P
Lopez
Stella
Stella

Auto: Audi C4 2.0E

Re: Sprzet audio.. jaki kupic

Postprzez MrSiara » 3 stycznia 2012, 20:41

florek, mozesz pokazac foto tego 25 cm glosnika?? I co Ci da nawiercenie obudowy w subie?? jak to ma sie do glosniejszego grania?? bo to co piszesz jest strasznie dziwne i nie koniecznie przestrzen za glosnikiem musi byc jak najwiecej a co powiesz jak w demo- carach daja glosniki cewkami do na zewnatrz?
MrSiara
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez DECYBEL » 3 stycznia 2012, 21:01

lopez jesli chodzi o 2F TOXIC kondensator to uwierz mi jak odda tylko polowe tych faradow to warto kupic ...taki shit... tak jak te jbl 600W , to ze maja tyle wat to nie znaczy ze musza lupnac, moim zdaniem to szkoda zachodu i kasy jesli chodzi o taki sprzet .sub ktory ma max 150 lub 250 wat w 100% lepiej zagra jak te 600w "dżejbiele"
DECYBEL
Stella +
Stella +

Auto: SEAT LEON

Postprzez MrSiara » 3 stycznia 2012, 21:17

gwarantuje Ci Lopez, za te pieniazki co tenn sub JBL kosztuje znalazlbym jedne glosnik ktory zagralby o niebo lepiej i dal kopa takze lepszego i te glosniki nie maja po 600W tylko w sumie maja 600W. Lopez powiedz mi co ty chcesz osiagnac jakosc czy DB??
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez DECYBEL » 3 stycznia 2012, 21:35

mnie sie wydaje ze chodzi mu o slyszalnosc z 15 km :)
DECYBEL
Stella +
Stella +

Auto: SEAT LEON

Postprzez Sebool2006 » 3 stycznia 2012, 21:35

Powiadasz DECYBEL o takie umcyk umcyk :D i zimny łokieć :D
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR

Postprzez MrSiara » 3 stycznia 2012, 21:40

bo ja nie wiem juz naprawde bo raz sie pisze ze chce sie wydac pieniazki o ktore w dzisiejszych czasach ciezko hehe i chce sie dobrego grania a pozniej pisze sie o glosnikach cisnienowych do nawalania a nie grania juz sie pogubilem sorki za OT
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez chlorek » 4 stycznia 2012, 11:53

MrSiara napisał(a):florek, mozesz pokazac foto tego 25 cm glosnika?? I co Ci da nawiercenie obudowy w subie?? jak to ma sie do glosniejszego grania?? bo to co piszesz jest strasznie dziwne i nie koniecznie przestrzen za glosnikiem musi byc jak najwiecej a co powiesz jak w demo- carach daja glosniki cewkami do na zewnatrz?

wg mnie daję, nie mówię że przestrzeń ma być na cały bagażnik ale jak jej nie będzie odpowiednio to jak głośnik ma dobrze zagrać?.

Co do nawiercania, obudowy to lepiej zagra on, mocniej walnie, ja tego nie muszę robić bo i tak moc jest.
http://allegro.pl/magnat-active-reflex- ... 43383.html te z prawej strony otwory.
Jeśli sub nie ma takich można go nawiercić, człowiek z CAR AUDIO JBL mi tłumaczył to kiedyś że dzięki nim sub lepiej i mocniej wali.

-- 4 sty 2012, o 10:55 --

słyszałem też jak się odwrotnie podłączy suba plus - minus - to też inaczej gra, ja nie mam jak sprawdzić bo mam wtyczkę - ciekawe czy jest to mit?
Załączniki
DSC06268.JPG
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3

Postprzez MrSiara » 4 stycznia 2012, 14:32

po pierwsze to nie jest zadne nawiercanie tylko to sa porty bas reflex i ich nie mozna byle jak dawac poniewaz je sie odpowiednio dobiera pod dany glosnik. Jakbys zobaczyl do srodka tego portu to on ma pewna dlugosc. Jesli podepniesz minus z plusem to zmienisz faze glosnika i zagra on trochu inaczej :) i Glosnik na twojej fotce zajmuje malo miejsca :P a dodatkowo wspomne glosnik w skrzyni closed czyli zamknietej gra szybciej i dokladniej a z bas reflex schodzi nisko i potrafi mocno zejsc choc sa glosniki ktore w closed takze to potrafia :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Następna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja