Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Radio Aura, napis PHONE, Leon 1M

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Radio Aura, napis PHONE, Leon 1M

Postprzez HarryMaster » 1 października 2015, 17:09

Witam,

Problem był już tu wielokrotnie wałkowany, próbowałem go rozwiązać na podstawie informacji tu zawartych, ale niestety bezskutecznie.

Problem polega na tym, że w trakcie jazdy samochodem nagle cichnie mi radio i pojawia się napis PHONE. Dzieje się to tak często, że radia nie da się słuchać. Dopiero w trakcie postoju przy wyłączonym silniku jest w miarę, chociaż czasem napis ten też potrafi wyskoczyć.

Przeczytałem, że wystarczy odpiąć pin odpowiadający za wyciszenie zestawu głośnomówiącego z kostki zasilającej. Wyjąłem więc radio, odpiąłem kostki i się im przyjrzałem. Okazuje się, że nie mam tam podpiętego żadnego kabelka.

Według tego tematu: viewtopic.php?t=7675#p214726 w kostce zasilania nie mam kabelka podpiętego do pinu 2 i 5. Nie mam też 3 pinów w kostce zielonej (chyba 10, 12 i 8 ) i bodajże jednego w niebieskiej (chyba 13).

Co mogę zrobić w tej sytuacji i jaka może być potencjalna przyczyna? Czy mogło paść coś w radiu? Gdzie mógłbym zrobić ewentualną naprawę (ASO?) i czy jest to opłacalne czy może lepiej kupić nowe radio?
HarryMaster
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Reklama

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja