Witam,
Problem był już tu wielokrotnie wałkowany, próbowałem go rozwiązać na podstawie informacji tu zawartych, ale niestety bezskutecznie.
Problem polega na tym, że w trakcie jazdy samochodem nagle cichnie mi radio i pojawia się napis PHONE. Dzieje się to tak często, że radia nie da się słuchać. Dopiero w trakcie postoju przy wyłączonym silniku jest w miarę, chociaż czasem napis ten też potrafi wyskoczyć.
Przeczytałem, że wystarczy odpiąć pin odpowiadający za wyciszenie zestawu głośnomówiącego z kostki zasilającej. Wyjąłem więc radio, odpiąłem kostki i się im przyjrzałem. Okazuje się, że nie mam tam podpiętego żadnego kabelka.
Według tego tematu: viewtopic.php?t=7675#p214726 w kostce zasilania nie mam kabelka podpiętego do pinu 2 i 5. Nie mam też 3 pinów w kostce zielonej (chyba 10, 12 i 8 ) i bodajże jednego w niebieskiej (chyba 13).
Co mogę zrobić w tej sytuacji i jaka może być potencjalna przyczyna? Czy mogło paść coś w radiu? Gdzie mógłbym zrobić ewentualną naprawę (ASO?) i czy jest to opłacalne czy może lepiej kupić nowe radio?