Siema!
Pojawił się u mnie mały problem ;P Generalnie auto przedliftowe na ori xenonie z zamontowanym poliftowym bixenonem skrętnym.
Wszystko działa dobrze, aczkolwiek zauważyłem, że w ogóle nie działa mi samo-poziomowanie.
Po odpaleniu auta światła idą w dół, na boki i do góry, ale podczas jazdy tak jak skręty działają, tak samo-poziomowanie nie.
Doszedłem do wniosku, że problemem jest brak przedniego czujnika poziomu. W VCDS nie podaje żadnych danych. Tylny jest i działa. Skontaktowałem się z ASO celem dopytania czy każdy Leon miał 2 czujniki czy zdarzały się takie z jednym. Dostałem odpowiedź, że jeśli wcześniej był xenon to jest tylko jeden czujnik na wahaczu tylnym. Na pytanie czy dorzucić przód i będzie działać nie potrafili odpowiedzieć.
W moim samochodzie nie ma nawet wyprowadzonego kabla, aby ten czujnik podłączyć.
Pytanie do Was, czy jest możliwość dołożenia przedniego czujnika, podpięcia go pod sterownik i samo-poziomowanie zadziała? Czy muszę również zmienić sam sterownik i wiązkę na dwa czujniki?
Z tego co widzę, to chyba numer sterowniki jest taki sam w przedlifcie i polifcie "1T0907357", więc w czystej teorii, trzeba by dołożyć / zmienić wiązkę na taką co obsługuje 2 czujniki, ale jak jest w praktyce - Nie wiem.
Bardzo liczę na Waszą pomoc