Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
swierg napisał(a): U mnie w menu rozwijanym nie było dostępnego kanału piątego, ale po wpisaniu ręcznie w polu channel "05", poszło i pojawił się nawet dymek z podpowiedziami
swierg napisał(a):Lesoto, moduł 44 - Steering Assist -> adaptacja -> kanał 05 -> ustawiasz na 1, czyli on. U mnie w menu rozwijanym nie było dostępnego kanału piątego, ale po wpisaniu ręcznie w polu channel "05", poszło i pojawił się nawet dymek z podpowiedziami
1 6 D napisał(a):Ten kanał 5 został dopiero opisany w VCDS 11.11.3, jak ktoś ma klona w starszej wersji to proszę o email na PW i wyślę plik z opisami jak z VCDS 11.11.4 razem z opisem wgrywania.
proponowałbym zmienić w pierwszej kolejności mechanika..Bodek_28 napisał(a):Kurcze mam 1,9 tdi. ale pytałem kiedyś mechanika czy 55 by podeszło powiedział ze nie ma problemu.
Qrczaq napisał(a):PiotrasTo ja też może poproszę pod 55mm taką aukcję ? ?
![]()
Bodek_28 napisał(a): [...] amortyzatory się wyleją.
saddam napisał(a):A jakie amortyzatory polecilibyście do sprężyn Eibach Pro-Kit?
W przypadku wymiany pozostać przy seryjnych czy może coś lepszego wsadzić?
LeonII napisał(a):Chcialbym o pomoc na lato chcialbym sprawic sobie jakies zawiesznie zeby siedzial nizej bo ewidentnie jest za wysoko... Jakies propozycje, podpowiedzi ? Lepiej Gwint czy sportowy zawiech ?
HRABIA napisał(a):z gwinta dobry i w miare niedrogi jest AP Sportfahrwerke również (grupa KW)
Qrczaq napisał(a):więc gwinty poniżej 3000 przynajmniej do Cupry to gówno. Takie moje refleksje orientacyjne.
Qrczaq napisał(a):HRABIA napisał(a):z gwinta dobry i w miare niedrogi jest AP Sportfahrwerke również (grupa KW)
Też firma mapet-tuning mi to doradziła do Cupry po amor 55mm koszt 3000zł brutto, weitec jest za 4000zł.
To też trzeba trochę na rozsądek policzyć, jeżeli jeden amor kosztuje normalny ok 500zł więc x4 plus sprężyny, to oryginalny zawias wychodzi ok. 2500zł więc gwinty poniżej 3000 przynajmniej do Cupry to gówno. Takie moje refleksje orientacyjne.
Piotrek_tdi napisał(a):A czy tak bardzo różni się zawias cuprowy od np. 2.0 tfsi/2.0 tdi seryjnego że piszesz o gwintach za 3k że to gówno ? Za 3k można wybierać w ap/kw/weitecu po jakiś rabatach i są to bardzo dobre zawiasy za taką kasę ( stage 1 bez regulacji twardości )
KriSSo napisał(a):Piotrek_tdi napisał(a):A czy tak bardzo różni się zawias cuprowy od np. 2.0 tfsi/2.0 tdi seryjnego że piszesz o gwintach za 3k że to gówno ? Za 3k można wybierać w ap/kw/weitecu po jakiś rabatach i są to bardzo dobre zawiasy za taką kasę ( stage 1 bez regulacji twardości )
Nie o to chodzi czym się różni zawias od Cupry czy nie Cupry. Chodzi o to, że jeśli dobry kit, na przykład: Eibach, H&R, czy Bilstein kosztuje niespełna 3 koła, to o jakim gwincie na przyzwoitym poziomie może być mowa w tych pieniądzach? KW var 1 kosztuje 1000 EUR. Jeśli znajdziesz taki zawias po rabacie za 3 koła złotych, to czapki z głów, nie każdy ma takie szczęście.
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości