przez Guinness01 » 30 września 2017, 10:51
Witam , miałem podobne problemy z zamkami tzn Tylny prawy nie otwierał się z zewnątrz , i zamek kierowcy czasami otwarł się z pilota a czasami nie .Zamek z tylnych drzwi wyciąga się w ciągu 5 minut wystarczy ściągnąć materiałową tapicerkę ,okazało się że w środku w zamku po prostu jedna prowadnica się rozłączyła i nie wracała do pozycji żeby można było otworzyć z zewnątrz ,teraz działa idealnie .Zamek z przodu też da się wyciągnąć nie ściągając całego boczka ,Dzięki klonek23 , ja też nie jestem zwolennikiem cięcia itd ale tak jak napisałeś kilka postów wyżej wystarczy wyciąć dolne lewe mocowanie tapicerki materiałowej i praktycznie bez problemów zamek wychodzi , wyczyściłem cały mechanizm , podgiąłem blaszki w zamku , wyciągnąłem silniczki i przeczyściłem je po prostu wd-40 poskładałem i jak narazie działa , zamek nie otwierał się np po nocy jak było troszkę chłodniej , jak było ciepło było ok , jak go otwarłem z kluczyka to już później działał dobrze wyglądało to tak jak by gdzieś nie było styku , teraz poczekam do jutra ,rano spróbuję otworzyć i mam nadzieję że udało mi się naprawić .