Późno już i nie chce mi się teraz szukać konkretnych linków ale podpowiem Ci jak szukać.
hasło dla wujka google :
"Rozebranie tylnych drzwi seat leon / golf 4"
"krańcówka zamka leonclub"
"krańcówka zamka golf 4"
Rzeczy i narzędzia, których będziesz potrzebować :
- odpowiedni klucz SPLINE dostaniesz w jakimś lepszym sklepie z narzędziami (pare złotych kosztuje nasadka ale przyda się w przyszłości jak będziesz naprawiać pozostałe drzwi

)
- małe torxy (rozmiaru nie pamiętam) lepszy będzie fajkowy a nie nasadka.
- nasadka fi 10
- jakiś w miarę ogarnięty śrubokręt "krzyżak"
- kolek do tylnej szyby 6N0839511 (kup w ASO VW/SEATA/SKODY koszt to chyba całe 2 PLN)
- Na 75% da się uratować Twój zamek (trzeba przelutować kilka lutów na płytce i jeżeli nadal nie będzie działać to naprawić krańcówkę odpowiedzialna za zapalanie światełka w kabinie/drzwiach/alarm)
Jeżeli jakimś cudem nie uda Ci się tego ogarnąć i postanowisz kupić używkę całego zamka np z alledrogo to uważaj bo te zamki w większości aut są uszkodzone i może być że kupisz coś nie do końca sprawnego. Ja swój musiałem rozłamywać a na 4 szroty w okolicy udało mi się znaleźć tylko jeden zamek w pełni działający. Jeden sprawdziłem to był taki sam jak mój 3 miesiące przed zatrzaśnięciem drzwi. Czyli na oko wydawało się super, ale po podłączeniu nie ryglował się za pierwszym razem. Najlepiej sprawdzić na miejscu przy rozebranych drzwiach czy jest ok. Nowego nie chciałem bo poczytałem trochę opinii o nowych. A na ASO szkoda mi kasy.
Generalnie najważniejsze to nie dopuścić do zatrzaśnięcia się drzwi, bo wtedy robota bardzo się komplikuje. Jeżeli Elektryk zrobi Ci to za 50 zl (w co szczerze wątpię) to sobie odpuść i mu to oddaj

Jeżeli będziesz robił wszystko ostrożnie, nie potłuczesz szyby przy wyciąganiu kołka (nienawidzę tego robić, ale mając nowy spokojnie możesz go zniszczyć), nie połamiesz wtyczek i nie będziesz szarpał niczym na siłę to koszt WSZYSTKIEGO nie powinien Ci przekroczyć 100zł. Bez kupowania zamka oczywiście nawet nie połowę tej kwoty. Decyzja należy do Ciebie. POWODZENIA