Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Fabryczny alarm - pytania

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: [ALL] Fabryczny alarm - pytania

Postprzez Piotrek1983 » 15 lipca 2012, 17:39

Mam takie nietypowe pytanie: czy jest możliwość usunięcia funkcji rozbrajania fabrycznego alarmu przez przekręcenie kluczyka w drzwiach kierowcy?
Mój Leon miał ostatnio przygodę z amatorem cudzej własności, złodziej wszedł do auta jak do swojego (przekręcenie zamka na siłę, alarm się wyłączył a centralny otworzył) po czym w spokoju zajął się stacyjką i programowaniem immo, uratowało mnie jedno niestandardowe zabezpieczenie, którego sądząc po śladach wewnątrz długo szukał ale nie znalazł.
Chciałbym przyszłościowo trochę utrudnić zadanie ewentualnym chętnym na mój samochód. Jeżeli po przekręceniu zamka alarm się nie rozbroi to otwarcie drzwi załączy syrenę. Pytanie czy można to w zrobić w taki sposób, aby nie stracić innych funkcjonalności. Myślałem o odpięciu mikrostyku w zamku, ale podobno odpowiada on również za zapalanie oświetlenia wnętrza. Ma ktoś może na to jakiś patent?
był Leon Cupra 4
jest AR Giulietta
Piotrek1983
Stella +
Stella +

Auto: Giulietta
Silnik: benzyna turbo inny

Reklama

Postprzez venom171 » 15 lipca 2012, 19:04

Napisz do Axee a na pewno sie wszystkiego dowiesz.
Był Seat Leon 1.8 20 V 125 KM
Był Seat Leon 1.9 TDI ARL 180 KM
Było Audi A4 2.0 T 4x4 BWE 200 KM
Był Opel Vectra C FL 1.9 CDTI 120KM
Jest - A4 B6 Avant 1.9TDI AVF Sline 131KM
venom171
Sympatyk LeonClub

Region: śląskie
Auto: S2 OFL RS
Silnik: CHPA 1.4

Postprzez sylwuch » 19 listopada 2012, 20:03

Panowie i Panie pomóżcie!

Mam taką sytuację że alarm normalnie niby się uzbraja dioda na drzwiach miga, ale jeśli otwieram z kluczyka klapę bagażnika to niestety nic nie wyje. Jak czytałem wcześniej ktoś pisał to otwierając bagażnik powinien się odezwać..... Również nie znalazłem żadnego przycisku w słupku drzwi kierowcy... Siedząc w środku otwierając maskę również nic się nie odzywa. Czy oznacza to że jest on uszkodzony ?? Pilot dziala poprawnie na jedno naciśnięcie się zazbraja na dwa nie(dioda nie miga). Miał ktoś taki przypadek?

Pozdrawiam
sylwuch
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Postprzez PaVLo » 22 listopada 2012, 08:02

Mrugają ci kierunkowskazy gdy zamykasz auto z pilota ?
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT
Silnik: ARL 1.9

Postprzez damianos89 » 22 listopada 2012, 10:10

Mi mrugają kierunkowskazy i mam tak samo jak sylwuch. Myślałem, że po prostu nie mam alaramu fabrycznego a jedynie immobilizer i ta dioda od niego jest. Chyba, że może być inaczej?
Leon Torro 2006
damianos89
Sport
Sport

Auto: Leon 1M 2006 AXR+
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez olszu » 22 listopada 2012, 10:31

U mnie jest to samo, zmienialem nawet VAGiem ustawienia na "niemieckie" i nic to nie dalo. Moze ktos podpowiedziec ocb?
olszu
Sport
Sport

Auto: 120d
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez sylwuch » 22 listopada 2012, 12:02

Dokładnie Panowie u mnie też mrugają kierunkowskazy: przy zamykaniu 2 razy przy otwarciu raz... I właśnie nie wiem w końcu co z tym alarmem czy jest w końcu czy nie.. Tylko po co dioda w drzwiach?
sylwuch
Stella +
Stella +

Postprzez chlorek » 22 listopada 2012, 12:13

sylwuch napisał(a):Tylko po co dioda w drzwiach?
do odstraszania :-D a tak na poważnie to też się zastanawiam nad tym :roll:
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3

Postprzez sylwuch » 27 listopada 2012, 07:44

Heh jak tylko po to to trzeba myśleć nad własnym zabezpieczeniem, próbował ktoś zamontować oferowany na allegro moduł odcinający obwód (np zapłon lub pompę paliwa) ? Coś w tym stylu: http://allegro.pl/pierwsza-skuteczna-bl ... 01892.html ?

-- 27 listopada 2012, 07:44 --

alarm jednak jest tylko trzeba umieć go zazbroić :D, ale własne zabezpieczenie też się przyda
sylwuch
Stella +
Stella +

Postprzez olszu » 27 listopada 2012, 09:18

sylwuch napisał(a):
alarm jednak jest tylko trzeba umieć go zazbroić :D, ale własne zabezpieczenie też się przyda

Możesz to rozwinąć? jak to zazbroić?
olszu
Sport
Sport

Auto: 120d

Postprzez grabarz18 » 27 listopada 2012, 10:26

sylwuch napisał(a):Heh jak tylko po to to trzeba myśleć nad własnym zabezpieczeniem, próbował ktoś zamontować oferowany na allegro moduł odcinający obwód (np zapłon lub pompę paliwa) ? Coś w tym stylu: http://allegro.pl/pierwsza-skuteczna-bl ... 01892.html ?

Naprawdę sądzisz, że coś co kosztuje 29zł może być skutecznym zabezpieczeniem przeciw złodziejom :shock:
Był czarnuch i nie ma czarnucha.
Był żółtek i nie ma żółtka.

Szukasz ubezpieczenia?
Unikaj PTU złodzieja!
grabarz18
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon 1.9 TDi ARL
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez jocker » 27 listopada 2012, 10:53

grabarz18, ile Twoim zdaniem powinno kosztować zabezpieczenie żeby było skuteczne (istnieje w ogóle coś takiego :?:)
Nie twierdzę że blokada z linka jest ok, bo nie znam tego urządzenia, ale przecież to nie cena o tym decyduje. Im powszechniejsze zabezpieczenie to niezależnie od ceny jest mniej skuteczne :wink:, bo wszyscy je znają. Pozdro
jocker
Sport
Sport

Auto: 4x4+

Postprzez chlorek » 27 listopada 2012, 11:03

ja bardziej poszedł bym w stronę blokady skrzyni biegów czy kierownicy ZEDER albo zabierał akumulator do domu haha :-D
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3

Postprzez damianos89 » 27 listopada 2012, 16:09

olszu napisał(a):
sylwuch napisał(a):

Możesz to rozwinąć? jak to zazbroić?

Przyłączam się do pytania, da się ten alarm aktywować? Jak?
Leon Torro 2006
damianos89
Sport
Sport

Auto: Leon 1M 2006 AXR+
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez adii100 » 30 listopada 2012, 21:27

Witam!Przy zamykaniu z centralki migaly mi kierunki i przy otwieraniu, teraz stalo sie tak ze podczas zamykania kierunki nie swieca, a przy otwieraniu swieca, wiec co moglo sie stalo?Alarm działa!Moze ktos pomoze?
adii100
Sport
Sport

Auto: Leon 1.8T & R6

Postprzez darq12 » 5 grudnia 2012, 12:42

A nie grzebałeś nic w module komfortu??? tą opcje można wyłączyć i włączyć kablem.
darq12
Sport
Sport

Auto: Leon 1.9TDI
Silnik: AHF 1.9

Postprzez adii100 » 28 grudnia 2012, 21:28

darq12 napisał(a):A nie grzebałeś nic w module komfortu??? tą opcje można wyłączyć i włączyć kablem.

Kolego po jakimś czasie mrugnięcie podczas zamykania wróciło do dziś znow sie mruga podczas zamykania mógłbys mi powiedziec gdzie w module to kodowac? i dziwna sprawa ze raz pol miesiaca jest po jakims czasie ginie;/
adii100
Sport
Sport

Postprzez darq12 » 1 stycznia 2013, 15:20

Nie powiem ci gdzie tego szukać bo mi znajomy podłączał kabel i uruchamiał sygnał podczas zamykania auta i kierunki też tam były.
darq12
Sport
Sport

Postprzez adii100 » 5 stycznia 2013, 13:15

Doszedlem do tego gdzie sie to aktywuje i jest tak ze kierunki sa wlaczone podczas zamykania i otwierania w module, a dzialaja tylko podczas otwierania,a raz na kiedys podczas zamykania.Moze ktos podsunie jakis pomysl gdzie jak to dziala jest podlaczone?Gdzie szukac przyczyny bo wychodzi na to ze cos nie styka...
adii100
Sport
Sport

Postprzez darq12 » 5 stycznia 2013, 14:43

Właśnie robiłem u siebie testy i powiem tak. Jeśli drzwi są nie domknięte to kierunki się nie włączą podczas zamykania auta a auto normalnie się zamknie i dioda mruga podczas otwierania z niedomkniętymi drzwiami kierunki normalnie działają. Jeśli masz wszystkie drzwi pozamykane dobrze to obstawiam na któryś zamek w drzwiach a dokładniej na mikrostyk w zamku lub zimne luty na płytce (ja tak miałem ale kierunki mi działały nie miałem podświetlenia ale w zamku jest więcej styków może któryś inny padł). Jak masz kopertówki (lampki) w drzwiach to zobacz czy wszystkie świecą jak otworzysz drzwi. Jeśli ich nie masz to otwieraj każde po kolei drzwi i patrz czy świeci lampka w podsufitce. Temat jest na forum jak naprawić mikrostyk. Zobacz też zimne luty na płytce.
darq12
Sport
Sport

Postprzez adii100 » 6 stycznia 2013, 10:44

ok dzieki za info Juz jeden mikrostyk robilem,a o ktorej plytce mowisz?Zauwazylem jeszcze ze jak zamkne samochod i wcisne zamykanie na pilocie dodatkowo z dwa razy to za drugim trzecim razem mignal kierunki dziwna sprawa;/
adii100
Sport
Sport

Postprzez darq12 » 7 stycznia 2013, 00:00

Mówię o płytce w zamku. Poszukaj o zimnych lutach też było.
darq12
Sport
Sport

Postprzez adii100 » 8 stycznia 2013, 20:49

Z mikrostykami nie ma zadnych problemow po otwarciu kazdych drzwi swiatlo w podsufitce zapala sie ...wiec sam juz nie wiem co moze byc przyczyna braku migniecia kierunkow podczas zamykania;/
adii100
Sport
Sport

Postprzez PaVLo » 9 stycznia 2013, 04:59

Zostaje jeszcze zamek maski silnika i tylna klapa.
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT

Postprzez adii100 » 10 stycznia 2013, 20:18

Tylna klapa,wlacza alarm,wiec wychodzi ze jest ok a jak sprawdzic zamek maski?Najlepsze jest to ze pierwsze wcisniecie przycisku zamkniecia zamyka wszystko,ale nie ma mrygniecia drugie wcisniecie tez slychac uzbrajanie a trzecie wcisniecie slychac jakby wszystko juz bylo zamkniete i jest wtedy jest mrugniecie kierunkow.Po tej operacji nie zawsze za pierwszym razem otwieraja tylne drzwi za kierowca dopiero drugie wcisniecie otwierania otwiera je...
adii100
Sport
Sport

Postprzez darq12 » 12 stycznia 2013, 11:43

Za pierwszym razem jak zamykasz samochód to zamyka się centralka i zazbraja alarm i dlatego kierunki powinny mrugnąć bo one są od alarmu (tak mi się wydaje nie wiem jak jest jak ktoś ma tylko centralkę bez alarmu), jak masz auto zamknięte i naciśniesz jeszcze raz to centralka jest zamknięta nadal a odzbraja się alarm i w tym momencie kierunki nie mrugną, a za trzecim przyciśnięciem centralka jest zamknięta a alarm się znowu zazbraja i kierunki mrugną i tak w kółko i dlatego za drugim razem nie mrugną ci kierunki. Ja bym klemę ściągną na parę godzin morze błędy się skasują niczemu to nie zaszkodzi, radio się tylko rozkoduje potrzebny będzie pin jeśli masz seryjne radio nie rozkodowane i godzina plus licznik kilometrów czasowych.
darq12
Sport
Sport

Postprzez adii100 » 17 stycznia 2013, 12:28

no tak ale u mnie za pierwszym razem nie mrugaja kierunki a alarm dziala za drugim nie mrugaja dopiero po trzecim wcisnieciu mrugna kierunki cholera wie gdzie przyczyna...
adii100
Sport
Sport

Postprzez shosiu » 9 czerwca 2013, 19:33

Witam,
W aucie mam z tyłu lampki z czujnikiem ruchu. Problem polega na tym, że po uzbrojeniu alarmu wymachuję rękami przed czujnikami, lecz alarm się nie załącza. VAG żadnych błędów nie pokazuje, więc "teoretycznie" powinno być wszystko OK. Niestety nie jest. Co może być nie tak? Z góry dzięki za pomoc.
shosiu
Stella +
Stella +

Auto: Toledo 1M2

Postprzez shosiu » 10 czerwca 2013, 15:19

Niestety, ale okazało się że VAG cały czas pokazuje mi błąd (wcześniej po skasowaniu chwilowo się nie pojawił)

Kod: Zaznacz cały
01135 - Interior Monitoring Sensors
            36-00 - Open Circuit

Czy jeśli któryś z czujników jest uszkodzony, to też będzie pokazywało ten błąd? Ma ktoś może jakieś schematy lub sposób żeby sprawdzić, czy czujnik jest uszkodzony? Dodam, że lampki z tyłu działają (świecą).
shosiu
Stella +
Stella +

Auto: Toledo 1M2

Postprzez glibo » 5 maja 2015, 14:08

w leonie 1m 1.8t 2004r brakuje mi syreny od alarmu mam taka jak ja podpiac?pod ecu czy modol komfortu?

-- 5 maja 2015, 14:08 --

pomoze ktos?
2x1m ponad 425Ps i 700Nm
glibo
Sport
Sport

Auto: 1m1
Silnik: BAM 1.8

Postprzez EddyEND » 26 kwietnia 2016, 21:56

Mam w Leonie z 2004 roku moduł komfortu 1C0 959 799 F.
Po uaktywnieniu alarmu mrugają tylko kierunkowskazy.
Postanowiłem sprawdzić więc syrenę. Obok lewego nadkola mam 2 identyczne syreny na 2 piny. Jedna od klaksonu i chyba druga od alarmu. Po podmianie wtyczek i wciskaniu klaksonu okazuje się, że obie są sprawne.
Szukam dalej. Dostałem się do modułu komfortu i wygląda na to że w mniejszej wtyczce nie ma pinu 11 odpowiedzialnego za syrenę alarmu.
Ogólnie wychodziło z wtyczki 5 przewodów.
To znaczy że muszę dołożyć brakujący pin do wtyczki i pociągnąć gdzieś przewód?
EddyEND
Stella
Stella

Auto: Leon 1M
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Axee » 26 kwietnia 2016, 23:42

EddyEND, zle szukasz ... w 2005r. syrena alarmu byla elektroniczna 3 pinowa i nie byla w nadkolu. Twoje auto nie mialo fabrycznego alarmu, zatem nie masz syreny alarmu. Jesli w aucie byl fabryczny alarm, to tylne lampki nad drzwiami powinny byc z czujnikami ruchu, a na lewym slupku B powinien byc przycisk. Dwa klaxony ktore znalazles to: basowy i sopranowy.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez EddyEND » 27 kwietnia 2016, 17:36

Axee, dzięki za garść cennych informacji.
Wiem już że nie było fabrycznego alarmu, ale pytanie - gdybym chciał taki dołożyć to czy mój moduł komfortu by wystarczył, czy trzeba by było jakiś inny?
Pytam czysto teoretycznie bo raczej dokładanie fabrycznego alarmu nie ma sensu.
EddyEND
Stella
Stella

Auto: Leon 1M

Postprzez darhaj » 10 maja 2016, 09:38

ja mam pytanie z innej beczki - mam Leona z 2000r. I alarm też mam podpięty pod syrenę (jak uzbroję i mam niedomknięte drzwi i je otworzę to wyje). Przy otwieraniu też jest takie śmieszne "zabuczenie" oznaczające rozbrojenie i migną kierunki. Przy zamykaniu z uzbrojeniem też jest pojedyncze zabuczenie i mignie kierunkami. Ale to jakiś stary alarm bo nie mam czujek ruchu w środku ani przycisku na słupku.
I teraz moje pytanie - jak przestawić aby ten alarm uzbrajał się za pierwszym wciśnięciem pilota? Bo na razie mam tak że jak wcisnę raz - zarygluje podwójnie drzwi i nie mignie kierunkami, wcisnę drugi raz zamknięcie - odrygluje raz ale nie otworzy - wcisnę trzeci raz - dopiero wtedy migną kierunki i zabuczy uzbrojenie alarmu.
Przy pojedynczym zamknięciu bez mignięcia kierunkami i zabuczenia syreny alarm się nie aktywuje bo sprawdzałem na niedomkniętych drzwiach i nie wyje po otwarciu.

Chciałbym aby alarm się uzbrajał i migały kierunki oraz zawyła syrenka przy pierwszym naciśnięciu pilota.
Przekopałem różne fora ale nie znalazłem nigdzie tego bo wszyscy mają ten nowszy alarm z przyciskiem na słupku i czujkami. A ten? Fabryczny czy dokładany i przerabiany?
darhaj
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez adams » 10 maja 2016, 18:15

Konczy Ci sie ktoras krancowka/zimny lut w zamku. Zgaduje ze lewe tylne drzwi. Wejdz do auta, zamknij samochod z pilota (tylko raz nacisnij przycisk) i sprawdzaj po kolei ktore drzwi da sie otworzyc od wewnatrz. Te sie nie rygluja (uszkodzony zamek). Dioda w lewych drzwiach (mrugniecie kierunkami i trabniecie) sygnalizuje ze wszystkie zamki sa zaryglowane. Napraw to jak najszybciej bo zostanie Ci potem tylko wyrywanie (lamanie) zamka przy zatrzasnietych drzwiach. Paskudny temat - przerabialem go 2 miesiace temu. Radze Ci nie naciskaj tyle razy przycisku zamykania dopoki nie naprawisz tego zamka. Jezeli tez jestes uparty tak jak ja to odrazu Cie uprzedze ze przy zatrzasnietych tylnych drzwiach nie ma mozliwosci wyjac zamka bez jego zniszczenia. Po 5 godzinach! prob bezinwazyjnego otwarcia auta i pocharatanych dloniach odpuscilem i go polamalem tak jak kazdy w necie radzi. Powodzenia !
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Postprzez darhaj » 10 maja 2016, 21:53

No to by się zgadzało bo jak siedzę w aucie i zamykam przyciskiem przy szybach to tylne lewe się ryglują a następnie otwierają. No to wizyta u elektryka mnie czeka :) Czy dużo babrania samemu? Dodam że nie świeci mi się lampka dolna biało czerwona w tych drzwiach również.
darhaj
Stella
Stella

Postprzez adams » 10 maja 2016, 23:35

Późno już i nie chce mi się teraz szukać konkretnych linków ale podpowiem Ci jak szukać.
hasło dla wujka google :
"Rozebranie tylnych drzwi seat leon / golf 4"
"krańcówka zamka leonclub"
"krańcówka zamka golf 4"

Rzeczy i narzędzia, których będziesz potrzebować :
- odpowiedni klucz SPLINE dostaniesz w jakimś lepszym sklepie z narzędziami (pare złotych kosztuje nasadka ale przyda się w przyszłości jak będziesz naprawiać pozostałe drzwi ;) )
- małe torxy (rozmiaru nie pamiętam) lepszy będzie fajkowy a nie nasadka.
- nasadka fi 10
- jakiś w miarę ogarnięty śrubokręt "krzyżak"
- kolek do tylnej szyby 6N0839511 (kup w ASO VW/SEATA/SKODY koszt to chyba całe 2 PLN)
- Na 75% da się uratować Twój zamek (trzeba przelutować kilka lutów na płytce i jeżeli nadal nie będzie działać to naprawić krańcówkę odpowiedzialna za zapalanie światełka w kabinie/drzwiach/alarm)
Jeżeli jakimś cudem nie uda Ci się tego ogarnąć i postanowisz kupić używkę całego zamka np z alledrogo to uważaj bo te zamki w większości aut są uszkodzone i może być że kupisz coś nie do końca sprawnego. Ja swój musiałem rozłamywać a na 4 szroty w okolicy udało mi się znaleźć tylko jeden zamek w pełni działający. Jeden sprawdziłem to był taki sam jak mój 3 miesiące przed zatrzaśnięciem drzwi. Czyli na oko wydawało się super, ale po podłączeniu nie ryglował się za pierwszym razem. Najlepiej sprawdzić na miejscu przy rozebranych drzwiach czy jest ok. Nowego nie chciałem bo poczytałem trochę opinii o nowych. A na ASO szkoda mi kasy.

Generalnie najważniejsze to nie dopuścić do zatrzaśnięcia się drzwi, bo wtedy robota bardzo się komplikuje. Jeżeli Elektryk zrobi Ci to za 50 zl (w co szczerze wątpię) to sobie odpuść i mu to oddaj :) Jeżeli będziesz robił wszystko ostrożnie, nie potłuczesz szyby przy wyciąganiu kołka (nienawidzę tego robić, ale mając nowy spokojnie możesz go zniszczyć), nie połamiesz wtyczek i nie będziesz szarpał niczym na siłę to koszt WSZYSTKIEGO nie powinien Ci przekroczyć 100zł. Bez kupowania zamka oczywiście nawet nie połowę tej kwoty. Decyzja należy do Ciebie. POWODZENIA :spoko2:
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Postprzez darhaj » 11 maja 2016, 06:22

podziękował :-) zapytam mechanika za ile to ogarnie :-) jak nie wezmę się za to sam :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
darhaj
Stella
Stella

Postprzez tomekG133 » 13 stycznia 2017, 08:58

Witam. Mam taki problem ze swoim leonem, przy zamykaniu drzwi czy to z pilota czy z kluczyka na 5 zamknięć 1 raz kierunkowskazy z lewej strony zawieszają się i cały czas świecą. Żeby ich odblokować muszę kilka razy popykać pilotem. Czy miał ktoś podobny przypadek? A może można vagiem odłączyć miganie kierunków przy zamykaniu/otwieraniu?
tomekG133
Stella
Stella

Auto: seat leon

Postprzez Dani3l » 30 marca 2018, 15:26

Witam.Mam problem z alarmem fabrycznym,czasami sam się załącza.Po przeczytaniu tego wątku sprawdziłem parę rzeczy tak więc:
po zamknięciu z pilota i otwieraniu bagażnika z kluczyka alarm wyje,brak oświetlenia w drzwiach od kierowcy po otwarciu drzwi,reszta okey.
Dioda przy drzwiach od kierowcy nie świeci się po zamknięciu samochodu,kierunkowskazy włączają się tylko przy otwieraniu samochodu a przy zamykaniu nie.Jak sprawdzić co jest przyczyną włączania alarmu?Przeczytałem,że można to sprawdzić w module komfortu podpinając Vaga.Prosze o pomoc
Dani3l
Stella +
Stella +

Postprzez mczelny2401 » 30 marca 2018, 16:15

Zawsze kiedy otwierasz z kluczyka a nie z pilota to alarm się uruchomi . Brak oświetlenia w drzwiach kierowcy to zapewne uszkodzony mikrostyk dlatego nie wykrywa że otworzyłeś drzwi i leoś zamyka się ponownie i uruchamia sie alarm
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Dani3l » 31 marca 2018, 04:31

Ten mikrostyk jest do kupienia oddzielnie czy cały zamek jest do wymiany?
Dani3l
Stella +
Stella +

Postprzez mczelny2401 » 31 marca 2018, 06:59

Sam mikrostyk znajdziesz je na allegro no chyba że nie czujesz się na siłach to wymień cały zamek
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez loenonpower » 9 maja 2018, 13:43

Czy Leon może być wyposażony w takie coś jak alarm przeciw dymowy

Raczej w to wątpię :D Ja miałem kiedyś w Leonie fabryczny alarm i więcej było problemów z nim a raczej bardziej mnie denerwował niż było pożytku. Odłączyłem w końcu :P
Podpis niezgodny z regulaminem. usunięto/Admin
loenonpower
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: benzyna 2.8 V6

Postprzez Dani3l » 14 czerwca 2018, 09:05

W jaki sposób można sprawdzić w module komfortu co wywołało alarm?
Dani3l
Stella +
Stella +

Poprzednia strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne