Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Violetta W-ch napisał(a):W swoim Leonku posiadam alarm fabryczny ale nie mam pewności czy działa więc mam kilka pytań:
-czy mozna sprawdzić jego działanie bez kompa?
Violetta W-ch napisał(a):-czujniki ultradzwiękowe są w lampkach tylnych pasażerów ale czujnik ich dezaktywacji na słupku środkowym nie działa, gdzie szukać przyczyny jak sprawdzić te czujniki
Violetta W-ch napisał(a):-gdzie szukać centralki lub jakis bezpieczników od niego?
Violetta W-ch napisał(a):pilot nie domyka mi szyb przy zamykaniu, mogę to zrobić jedynie przytrzymujac klucz w zamku w pozycji zamknij- czy to jakaś sprawa z kodowaniem centralnego zamka?
erol napisał(a):może błądzę, ale spróbuj odkręcić klemę - na akumulatorze i sprawdź czy wtedy nie wyje alarm z pod maski.
Violetta W-ch napisał(a):Witam!
Dzięki za sugestię, spróbuję tylko mam taki problem że radio jest seryjne i pewnie kodowane
Nie dostałam w papierach auta kodu radia.
Czy VAG odczyta kod radia po połączeniu się z nim?
Zazwyczaj to blad komunikacji pomiedzy modulem komfortu a np. silnikiem okna, wystepuje gdzies na magistrali CAN, sprawdz rowniez kodowanie bramki CAN (19) powinno byc 00006. A czy przez przypadek nie wisi Ci w aucie jakis niefabryczny alarm podpiety do magistrali CAN, a fabryczny ktos odlaczyl? A moze cos podmoklo?Violetta W-ch napisał(a):Pozostaje jeszcze mi monitorowanie kiedy wystąpi błąd komunikacji 01336 i wytropienie go.
Violetta W-ch napisał(a):Poniżej link do starego tematu.Założyłam nowy temat ponieważ tamten ugrzązł na 22 stronie tego forum i nie doczekałby sie odpowiedzi bo po mojej edycji nie został pokazany na pierwszej stronie jako zawierający zmianę(odpowiedz moją na własny post wcześniejszy.Proszę moderatorów o scalenie.
Violetta W-ch napisał(a):Intryguje nas szczególnie ten zielony skodowski bezpiecznik 30 A w prawym dolnym rogu.
Jeśli ktoś zechce zrobić opis do tego zdjecia to równiez dziekuje bardzo.
sławek napisał(a):d2d- syrenka na dwa przewody jest prawidłowa- jeden to masa, a drugi wyzwalanie przerywanym plusem. Sprawdź miernikiem podczas włączonego alarmu i zrób test vagiem czy zadziała.
Pamiętaj, że syrenka jest jednocześnie klaksonem- nie ma syrenki- nie ma trąbienia.
d2d napisał(a):Syrenka na podszybiu pod mechanizmem wycieraczek, na pewno nie jest syreną klaksonu, gdyż ta znajduje się za lewym halogenem w sąsiedztwie czujnika temperatury zewnętrznej
sławek napisał(a):A robiłeś test syrenki vagiem? Bezpieczniki sprawdzałeś?
d2d napisał(a):A alarm po wyzwoleniu tylko miga kierunkami, sprawdzałem miernikiem przewody nie ma żadnego napięcia. VAG mówi: błąd 01134 brak komunikacji z syreną H12.
sławek napisał(a):No, błędy sprawdziłeś.
Skasuj błąd, wejdź w Output Test i alarm horn.
sławek napisał(a):U mnie syrenka na 100% jest na dwa przewody.
sławek napisał(a):Może gdzieś na kablu jest przerwa
sławek napisał(a):albo coś z modułem komfortu się porobiło.
sławek napisał(a):Dla pewności możesz sprawdzić w module napięcie na pinie odpowiedzialnym za wyzwalanie syrenki.
powe88 napisał(a):Mam fabryczny alarm i po kupnie miałem funkcje niedomkniętych drzwi ( któreś drzwi nie są domknięte ty zamykasz pilotem a alarm wyje bo drzwi są nie domknięte i trzeba nacisnąć otwieranie na pilocie i domknąć drzwi wtedy alarm nie wyje. Działało to do momentu odłączenia akumulatora. Bardzo przydatna funkcja bo teraz przy nie domkniętych drzwiach auto się nie zamyka a alarm nie wyje trochę nie uwagi i można auto zostawić otwarte
.
Mam vaga tylko potrzebuje namiary na ten blok bardzo bym prosił.
znalazłem te kody ale nie tych szukam
Funkcja 46 – system komfortu
Funkcja 10 – dopasowanie
Numery kanałów :
03 Automat.blokowanie drzwi po przekroczeniu przez samochód prędkości 15 km/h.
04 Automatyczne odblokowanie zamków po wyłączeniu zapłonu.
05 Odłączenie czujników ochrony wnętrza po dwukrotnym naciśnięciu przycisku blokady drzwi.
06 Potwierdzenie sygnałem dźwiękowym podczas odblokowywania drzwi
07 Potwierdzenie sygnałem dźwiękowym podczas blokowania drzwi
08 Potwierdzenie kierunkowskazami podczas odblokowywania drzwi.
09 Potwierdzenie kierunkowskazami podczas blokowania drzwi
to by sie trzeba było vagiem pobawić i zobaczyc czy się nie da.Tylko po jakiego? Fajna sprawa wg. mnie.Tracer2 napisał(a):To jest funkcja na wypadek przypadkowego otwarcia i raczej nie można jej wyłączyć
macieqq01 napisał(a):Czy "pipnięcie" przy uzbrajaniu alarmu wydobywa sie z syreny alarmu? Mam taki problem, ze pipa ale nie wyje/buczy i wyskakuje blad polaczenia z syrena (01134).
OMEGA napisał(a):Jak nie z klaksony to w podszybi za mechanizmem wycieraczek powinna być jeszcze jakaś syrena/klakson coś takiego.
macieqq01 napisał(a):Mam taki problem, ze pipa ale nie wyje/buczy i wyskakuje blad polaczenia z syrena (01134).
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości