Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

maroszczak napisał(a):Może ktoś podpowie o co chodzi bo jak nie to sprzedam ten samochód!!!!!!

norbert149 napisał(a):witam koledzy ja mam podobny problem z moim arl, gasnie mi podczas jazdy bez zadnych oznak. pozniej musze nim pokrecic z minute i odpala jak by nigdy nic . po przejechaniu nastempnych parunastu kilometrow powtorka z rozrywki. wymienilem filtr paliwa i wakum pompe bo mialem z innego silnika, vag nie pokazuje bledow. pompa w bagazniku jest bardzo glosna slychac ja bardzo dobrze jak zasysa paliwo po przekreceniu kluczyka. pomocy!!

Nogaj napisał(a):florek napisał(a):sprawdź kąt wtrysku.
To jest ARL więc czasami lepiej się nie udzielać jak się nie ma pojęcia w danym temacie.
norbert149 napisał(a):vag nie pokazuje bledow
Skrzydlaty napisał(a):Sprawdzales bledy tylko silnika. ? Czy calosc przeskanowales..? Moze problem z imo.

norbert149 napisał(a): mozliwe jest rzeby pompa pod kanapa sie wieszala?

marcus415 napisał(a):Nogaj napisał(a):florek napisał(a):sprawdź kąt wtrysku.
To jest ARL więc czasami lepiej się nie udzielać jak się nie ma pojęcia w danym temacie.norbert149 napisał(a):vag nie pokazuje bledowSkrzydlaty napisał(a):Sprawdzales bledy tylko silnika. ? Czy calosc przeskanowales..? Moze problem z imo.
Tu nastepny, problem z immo objawia sie tez bledem w ECU.
marcus415 napisał(a):norbert149 napisał(a): mozliwe jest rzeby pompa pod kanapa sie wieszala?
Sprawdziles/podmieniles przekaznik pompy ?
norbert149 napisał(a):moze wiesz ktory to przekaznik?

untaztood napisał(a):że pompa vacum ciągnie paliwo z baku?
marcink79 napisał(a):untaztood napisał(a):że pompa vacum ciągnie paliwo z baku?
Czyli innymi słowami jest chyba pompą paliwa...

norbert149 napisał(a):to powiedz mi co o jest w takim razie w baku w arl?

Skrzydlaty napisał(a):Zrob diagnoze calej fury i sprawdz bledy...
Skrzydlaty napisał(a):I nie szukaj "przekaznika pompy" bo jezeli juz go znajdzieszto nie on jest winny

Skrzydlaty napisał(a):Pompy ? O jakiej pompie piszesz
Skrzydlaty napisał(a):Kolego silnik to ARL..?
norbert149 napisał(a):mam podobny problem z moim arl
untaztood napisał(a):PD mają pompę wtryskową, tylko inaczej zbudowaną i pracującą pod innym ciśnieniem. Stąd nazwa "pompowtryskiwacze".
untaztood napisał(a):Pompa vacum to pompa mechaniczna, wytwarzająca podciśnienie do układu turbo, hamulcy i do zasysania paliwa.
norbert149 napisał(a):Jak mozna sprawdzic czy zyje ? Podlaczyc ja na krotko?
untaztood napisał(a):norbert149 napisał(a):to powiedz mi co o jest w takim razie w baku w arl?
Zapewne, potocznie zwany czujnik poziomu paliwa, tudzież ssak

marcus415 napisał(a):Skrzydlaty napisał(a):Pompy ? O jakiej pompie piszesz
Slyszales o czyms takim jak elektryczna pompa paliwa w zbiorniku?Skrzydlaty napisał(a):Kolego silnik to ARL..?
Umiesz czytac?norbert149 napisał(a):mam podobny problem z moim arl
A tu widze cos o czym nigdy nie wiedzialemuntaztood napisał(a):PD mają pompę wtryskową, tylko inaczej zbudowaną i pracującą pod innym ciśnieniem. Stąd nazwa "pompowtryskiwacze".
Dostajesz Nobla ze znajomosci dzialania i budowy popowtryskiwaczy![]()
untaztood napisał(a):Pompa vacum to pompa mechaniczna, wytwarzająca podciśnienie do układu turbo, hamulcy i do zasysania paliwa.
A dokladniej, to jest to pompa podwojna, czyli jedna pompa to podcisnieniowa, a druga to wysokocisnieniowa pompa paliwa. Paliwa sluzy do pompowania paliwa pod odpowiednim cisnieniem do PD oraz jego odbior i zanim zassie paliwo ze zbiornika, pierw musi jej je podac wtepna pompa w zbiorniku, dlatego wiekszosc aut z PD w baku ma pompe elektryczna niskiego cisnienia, sterowana przekaznikiem o nr.167.norbert149 napisał(a):Jak mozna sprawdzic czy zyje ? Podlaczyc ja na krotko?
Zdejmij wezyk zasilajacy z filtra paliwa, wloz go w przezroczysta butelke, a druga osoba niech przekreci stacyjke - tylko czasem nie zrob tego na odwrotJak paliwo bedzie leciec, to zaloz przezroczysty wezyk na doplyw paliwa do wysococisnieniowej pompy i zabezpiecz go metalowymi opaskami zaciskowymi, zeby sie nie zsunal i nie lapal "lewego" powietrza. Jak nastepnym razem auto samo zgasnie, sprawdz czy w przezroczystym wezyku nie ma czasem powietrza.
untaztood napisał(a):norbert149 napisał(a):to powiedz mi co o jest w takim razie w baku w arl?
Leze

marcus415 napisał(a):Skrzydlaty napisał(a):Pompy ? O jakiej pompie piszesz
Slyszales o czyms takim jak elektryczna pompa paliwa w zbiorniku?Skrzydlaty napisał(a):Kolego silnik to ARL..?
Umiesz czytac?norbert149 napisał(a):mam podobny problem z moim arl
A tu widze cos o czym nigdy nie wiedzialemuntaztood napisał(a):PD mają pompę wtryskową, tylko inaczej zbudowaną i pracującą pod innym ciśnieniem. Stąd nazwa "pompowtryskiwacze".
Dostajesz Nobla ze znajomosci dzialania i budowy popowtryskiwaczy![]()
A dokladniej, to jest to pompa podwojna, czyli jedna pompa to podcisnieniowa, a druga to wysokocisnieniowa pompa paliwa. Paliwa sluzy do pompowania paliwa pod odpowiednim cisnieniem do PD oraz jego odbior i zanim zassie paliwo ze zbiornika, pierw musi jej je podac wtepna pompa w zbiorniku, dlatego wiekszosc aut z PD w baku ma pompe elektryczna niskiego cisnienia, sterowana przekaznikiem o nr.167.norbert149 napisał(a):Jak mozna sprawdzic czy zyje ? Podlaczyc ja na krotko?
Zdejmij wezyk zasilajacy z filtra paliwa, wloz go w przezroczysta butelke, a druga osoba niech przekreci stacyjke - tylko czasem nie zrob tego na odwrotJak paliwo bedzie leciec, to zaloz przezroczysty wezyk na doplyw paliwa do wysococisnieniowej pompy i zabezpiecz go metalowymi opaskami zaciskowymi, zeby sie nie zsunal i nie lapal "lewego" powietrza. Jak nastepnym razem auto samo zgasnie, sprawdz czy w przezroczystym wezyku nie ma czasem powietrza.
Leze

marcus415 napisał(a):Nogaj napisał(a):florek napisał(a):sprawdź kąt wtrysku.
To jest ARL więc czasami lepiej się nie udzielać jak się nie ma pojęcia w danym temacie.

sławek napisał(a):W ARLu nie ustawia się kąta wtrysku, tylko synchronizuje się wałek rozrządu.
W jakim kanale miałeś 5.1?
untaztood napisał(a):Poczytaj sobie trochę Etkę to zobaczysz, jak nazywa się element w baku, w samochodach bez pompy paliwa, a potem się wypowiadaj;-)
untaztood napisał(a):Ssak, czyli potocznie zwane urządzenie podające paliwo z baku. Nazwa przyjęła się od dość popularnego słowa "ssać", czy wyciągać coś, przez odpowiednie do tego urządzenie. (bez skojarzeń)
W samochodach element "ssak" występuje w różnych miejscach. Od miski olejowej, po bak paliwa. Generalnie wszędzie tam, gdzie jest potrzeba wyciągnięcia jakiegoś płynu przeciwnie do sił grawitacji.
W samochodach TDI ssak jest zintegrowany z czujnikiem poziomu paliwa, tudzież zwanym pływakiem. Czasem zdarza się, że jest wspomagany elektryczną pompką paliwa.
Część z Was ma może dzieci i wie, że one też ssą. I to wcale nie olej silnikowy.
untaztood napisał(a):W samochodach TDI ssak jest zintegrowany z czujnikiem poziomu paliwa, tudzież zwanym pływakiem

untaztood napisał(a):Część z Was ma może dzieci i wie, że one też ssą. I to wcale nie olej silnikowy.
marcus415 napisał(a):My tu o samochodach, Ty zas o zwierzetachIstny cyrk

LoozaQ napisał(a):marcus415, masz coś do dzieciSzydzić można ale Ty już idziesz po bandzie...
norbert149 napisał(a):szukalem przekaznika 167 u mnie i go niema

norbert149 napisał(a):po przekreceniu kluczyka leci tylko przez chwilke i pozniej przestaje.

Skrzydlaty napisał(a):marcus415, dowciapny z ciebeie egzemplarz, ale zapewne tylko w teorii![]()
Skrzydlaty napisał(a):Zeby ci transferu nie zabraklo przy sciaganiu wiedzy z internetu
Skrzydlaty napisał(a):Mialem taki przypadek gdy klient zapomnial powiedziec o niestandardowym zabezpieczeniu antykradziezowym...

norbert149 napisał(a):jakie powinno byc cisnienie na pompie wysoko cisnieniowej i nisko cisnieniowej. a co da alarmu nie znalazlem zadnych dziwnych skrzynek pod maska i w srodku

norbert149 napisał(a):jak sie zapowietrza czyli ktorys wezyk nie trzyma?

norbert149 napisał(a): pojawia sie bombelek powietrza(czy tak powino byc?
norbert149 napisał(a):Jak naj latwiej to sprawdzic?

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości