Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sebek napisał(a):Mam pytanie odnosnie filtru powietrza( przegladalem forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie), aktualnie posiadam filtr powietrza K&N 33-2221 przejechano na nim ok 45tys km, przymierzam sie do wymiany oleju i filtrow, i zastanawiam sie czy ten filtr zakupujac do niego zestaw czyszczacy bedzie jeszcze sie nadawal czy nie bawic sie i kupic zwykly filtr np. filtrona? ( a jesli wedlug was jest szansa na dalsze uzywanie to gdzie ewentualnie mozna taki zestawik kupic moze macie jakies namiary, ja znalazlem na necie ale to dosc droga sprawa cos kolo 80 zl)! Z gory dziekuje za odpowiedzi!!
oczkolek napisał(a):Sebek, jak przeczyścisz tak jak nakazuje instrukcja bęzie Ci działa i przez następne 100 kkm i może i więcej.Proponowałbym tylko nie czyścic go co 45 kkm tylko co 15 tak jak robisz wymianę oleju.
Zręsztą gdzieś na forum było o tym pisane co prawda nie wiele, ale było. Nawet była procedura czyszczenia, która chyba sam opisywałem.
Lucas napisał(a): i jak zobaczylem to i wpjalem ten objaw zniknal wiec zastanawiam sie czemu zniknal po wymianie samej przyplywki skoro byl caly czas ta rurka od filtra powietrza odpieta...
Grześ napisał(a):miejsce mocowania w obudowie filtra znajduje sie pod filtrem wiec raczej zadne zabrudzenia nie powinny dostac sie do przeplywki chyba ze masz wklad sportowy
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości