Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tomasz napisał(a):Odnośnie zderzaka, pomyślałem sobię, że jeżeli mam już kupować nowy to może jakąś "lepszą wersję" np. od cupry albo FR'a ale nie wiem czy będą pasowały.
i seria z tyłu będzie wyglądał jak kupa
nie będą pasowały. Musisz zmienić uchwyty na których ten zderzak sie trzyma oraz klakson przemontować, albo uchwyt przegiąć. Ale masz na to oddzielny tematkamil-leon napisał(a):Będą pasowały
marcin_kielce napisał(a): z samym zderzakiem z przodu...
i seria z tyłu będzie wyglądał jak kupa
kamil-leon napisał(a):Do tego obowiązkowo felgi min.17"
roosman napisał(a):nie będą pasowały
roosman napisał(a):mam 16" i jest ok!
roosman napisał(a):przepraszam!!
roosman napisał(a):Jeśli chodzi Ci o lans
roosman napisał(a): Zależy po jakich drogach jeździsz. Jeśli chodzi Ci o lans to powiem że zamiast niektórych 17/18 na których jezdzą leony z tego forum 100razy wolał bym 15 z kołpakami
marcinenergy napisał(a):Tomasz miałem podobnie z lampa po kolizji z tym że mi poszły wszystkie 4 uchwyty. Wszystkie 4 są sklejone i dodatkowo te od dołu wzmocnione sikaflexem. Sprawdzałem później w stacji diagnostycznej czy jest dobrze ustawiona lampa - wszystko było idelanie, diagnosta nic nie musiał regulowaćKoszt praktycznie zerowy - a pare $$$ w kieszeni.
Znalazłem firmy, które spawają plastiki (zderzaki, uchwyty do reflektorów itd.).
Robiliście coś takiego?
To chyba będzie lepsze od klejenia?
Tomasz napisał(a):Chciałbym uniknąć spotkania z serwisem, a zwykły mechanik nie wiem czy da sobie radę ze zdjęciem i poprawnym założeniem zderzaka:).
neeee. klejenie = klejenie. Spawanie to zupełnie inna bajka - za pomocą pasków plastiku i rozgrzewania elementów za pomocą czegoś w stylu suszaki łączysz elementy.Marcin_TDI napisał(a):klejenie = spawanie
Jew2 napisał(a):można cos wiedziec o tym zestawi naprawczym do lamp, potrzebowal bym te gorne "lapki" mocujace swiatla bo mi sie wszystkie 4 połamaly, gdzie moge to ewentualnie kupic ?
anthrax napisał(a):Czy ktoś orientuje się, gdzie mogę dostać zestaw naprawczy obudowy reflektora?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości