Jako że ciągle poznaje mój nowy nabytek znalazłem odłączony kabelek pod maską.
Co to takiego? mam to gdzies wcisnąć?

Foto
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Możesz przybliżyć o co chodzi, bo pierwszy raz słyszę o mikro w zamku maskiNogaj napisał(a):Nie jest to przypadkiem kabelek z lub do mikro w zamku maski?
Sony napisał(a):Możesz przybliżyć o co chodzi, bo pierwszy raz słyszę o mikro w zamku maski
No to wg mnie bezsensu taki czujnik, bo żadnej pomocnej roli on nie pełniNogaj napisał(a):Jak masz np mało oleju i zapali się żółta kontrolka od oleju to otwierasz maskę i zamykasz i kontrolka na jakiś czas gaśnie
Sony napisał(a):No to wg mnie bezsensu taki czujnik, bo żadnej pomocnej roli on nie pełniNogaj napisał(a):Jak masz np mało oleju i zapali się żółta kontrolka od oleju to otwierasz maskę i zamykasz i kontrolka na jakiś czas gaśnie
Niski stan oleju na desce oznacza w 99% przypadków fakt, że trzeba oleju dolać, więc dla mnie mógłby taki czujnik nie istnieć skoro doleję oleju i też kontrolka zniknie (chyba że się mylę i nie zniknieSammael napisał(a):kasuje kontrolkę niskiego stanu oleju na desce, to jest jego rola i musisz się z tym pogodzić
Sony napisał(a):Niski stan oleju na desce oznacza w 99% przypadków fakt, że trzeba oleju dolać, więc dla mnie mógłby taki czujnik nie istnieć skoro doleję oleju i też kontrolka zniknie (chyba że się mylę i nie zniknieSammael napisał(a):kasuje kontrolkę niskiego stanu oleju na desce, to jest jego rola i musisz się z tym pogodzić)... No, ale mniejsza o to. Skoro ma tak być to niech tak będzie
Sammael napisał(a):czujnik poziomu oleju nie działa w ten sposób no i nie zniknie
Sammael napisał(a):Nogaj, nie dam sobie głowy uciąć... ale wydaje mi się, że w leonie to nie było w zamku - bo tak jest w nowych modelach tylko był bolec na pasie przednim.
A jeśli jest w zamku to jak dobrze popatrzysz to możesz go zobaczyć. Powinien być na wsuwki - jeśli ułamała się jedna, to czujnik nie leży w dobrej pozycji i nie zwiera go jak zamykasz. Wtedy superglue i jazda
Sammael napisał(a):Cyknij tą blaszkę w stronę czujnika - wtedy powinien załapać.
Sammael napisał(a):kasuje kontrolkę niskiego stanu oleju na desce, to jest jego rola i musisz się z tym pogodzić
tatian napisał(a):Sammael masz rację. Nic w zamku nie ma. Demontowałem go przy wymianie chłodnicy i nic poza linką przy zamku nie ma.
nie masz i wszystko jasne.Podstawowa sprawa, masz czujnik poziomu/temperatury oleju w misce olejowej, lub ori alarm?
marcus415 napisał(a):oraz uruchamia ori alarm
Sammael napisał(a):niby bzdurna informacja ale nie chciałem o tym pisać na publicznym.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości