Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kamvip napisał(a):Nie oznacza że za oświetlenie wnętrza i sygnalizację otwartych drzwi odpowiada coś innego niż mikrostyk ?
dynus napisał(a): od kierowcy nie ale dioda od alarmu świeci i jak ja otworze drzwi od kierowcy to alarm sie włącza. da sie zamknąć drzwi od kierowcy jak przekrętce kluczyk to wina zamka silniczek nie chodzi
dynus napisał(a):nie wiem dlaczego nie świecą mi żadne światełka w drzwiach mam tego leona od 3 tygodni i jestem Świeżak
QQmonzter napisał(a):Tym razem trzeba to będzie już zrobić porządnie na uszczelce.
Ufo napisał(a):Panowie też mam problem z lampkami w drzwiach nie świecą znaczy problem jest taki jak otworzę normalnie drzwi to nie świecą a jak zamknę drzwi tak byle jak ze jest luz (nie domknięte) i je delikatnie pociągnę to lampka się zapala czyli wina micro ?
cinek2004 napisał(a):http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-audi-seat-skoda-oryginal-fa-i4674268385.html
kornat napisał(a):U mnie w toledo ten mikro nie pasował. Wysokość od środka otworu do górnej części była większa w porównaniu do seryjnego.
lysaglaca napisał(a):I montując ten co podajesz linka nie musiales nic przerabiał? Przecież to ten sam co kolega cinek2004 podał linka i ten właśnie najbliżej odpowiada jako zamiennik.
Nabazgrane z pilota do lodówki
kornat napisał(a):w moim przypadku bym musiał spiłować ten dzyndzel albo otwory rozwiercić i zrobić z nich fasolkę. Po założeniu tego mikro ten język w zamku nie chował się do końca przez co trzeba przy otwieraniu lekko szarpnąć drzwiami.
EddyEND napisał(a):Jestem po naprawie mikrostyków w 3 drzwiach.
W Leonie - drzwi kierowcy i przednie pasażera, w obu przypadkach wystarczyło podgięcie blaszki w środku mikrostyku, dodatkowo w mikrostyku od drzwi kierowcy wymieniłem ten bolec który się wciska bo był lekko starty już.
W Golfie IV natomiast w drzwiach kierowcy ten plastikowy bolec był połamany i gumka poszarpana więc założyłem górną część z nowego.
Mikrostyki na zamianę miałem takie http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-au ... 71499.html
lysaglaca napisał(a):Pany mikro to nie wszystko bo trzeba sprawdzić połączenia na płytce drukowanej czy przypadkiem nie są popękane luty jeśli są to nazywa się je zimnymi latami i wymagane jest przelutowanie ich twórców pęknięcia na pierwszy rzut oka nie są widoczne najlepiej obejrzeć je pod lupą
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość