Witam,
chciałbym założyć w swoim Leonie pełną, plastikową osłonę silnika, taką jak w wersjach z silnikami diesla. W tej chwili posiadam tą krótką osłonkę, montowaną seryjnie. Na allegro znalazłem taką osłonę:
http://www.allegro.pl/item697914330_osl ... iesel.html
jest jeszcze wersja z wygłuszeniem za 112PLN ale do benzyny to chyba nie ma sensu?
Powiedzcie mi czy to będzie pasowało plug&play na otwory w wersji benzynowej? Jak z jakością od tego producenta (podobno robione na wzór oryginału i wycinane komputerowo), miał już ktoś jakieś doświadczenia? Czy może lepiej olać temat i jeździć z tą krótką skoro seat tak to wymyślił? Jednak wolałbym mieć wszystko bardziej osłonięte od spodu (dłuższa żywotność pasków, alternatora, itp.)
Z góry dzięki za wskazówki
pzdr
mały edit:
właśnie rozmawiałem przez telefon z producentem tych osłon. Miły gość stwierdził, że nie ma sensu montować pełnych osłon w silnikach benzynowych, ponieważ może to prowadzić do przegrzewania silnika i że te osłony, które założyła fabryka w odpowiednim stopniu chronią wszystkie paski i elementy elektryczne. Tak więc chyba odpuszczam temat...