Zródło: http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=27457
Master/s napisał(a):Dzisiaj przy okazji załatwiania spraw na lotnisku odwiedził mnie stary nasz formuowicz Dr. Fryzio....swoim Leo--Zawodowcem. Historia naszej znajomości jest dokładnie tak długa jak przebieg jego auta gdyż jego nowiuteńki Leon trafił w moje brudne łapy nieomal prosto z salonu...a bylo to 70tyś km temu czyli ok 3 lata. Modyfikacja tego samochodu była dosyć barwna gdyż na pierwszy ogień utraciłem zawartośc zgraną z nowego ECU. Podczas zgrywania coś zakłuciło transmisje danych i plik zgralem uszkodzony. Zmodyfikowalem go i zaprogramowalem kompa który umarł. Aby postawić kompa "na nogi" musiałem wyprodukować odpowiedni program sterujący. Do tego zostały wymienione wtryski na od 110 konnego AHF-a i Dr. Fryzio wyjechał odemnie ze 140 konnym silniczkiem. Po pewnym czasie ...jak to w ALH bywa wysrało sie sprzęgło. Zostało wymienione na nowe. Fryzio ponadto zadysponował big IC i spręzarkę od 150PD. Potem podkołował do Aligatora aby zapodać jeszcze wieksze wtryski. Ali dokonał stosownej korekty programu i dzisiaj zmierzyliśmy auto. Wyszło całkiem przyzwoicie. Oto wykres![]()
![]()
Na uwagę zasługuje przebieg momentu obrotowego który Wojtek bardzo ładnie wymodelował. Dzięki temu sprzęgło pożyje dłużej
Jak na 90 konny silnik ...przyrost 70PS wydaje się być wystarczający
pzdr wszystkich