Uważam że silnik 1.2 tsi jest idealny na miasto. Jak ktoś ma przebiegi 80 % miasto i 20 % trasa ,robi krotkie odcinki po miescie rzedu 5 - 10 km to po co komu rakieta 170 km mocy chyba tylko po to żeby zamulać silnik jak i tak trzeba co 200 metrów hamować.No chyba że ktoś preferuje taki styl jazdy zielone światło but w podłodze (170 ps)100 metrów i hamowanie.Jak ktoś chce wozić komplet pasażerów i cały kufer bagażu to niech se kupi busa albo transita

. Ludzie kupują diesle i robią małe przebiegi a potem się dziwią że lecą koła dwumasowe ,wtryski ,filtry dpf , pompy wtryskowe i tylko dokładają do tego ale się cieszą bo mają diesla .

Żeby kupować diesla trzeba przynajmniej ze 30 tys robic rocznie na dlugich trasach wtedy silnik ma najlepszą sprawność .Wszystkie auta co miałem były benzynowe i tak już zostanie. Teraz mam silnik 1.6 102 ps jakoś jeździ nie pcham go a i głowa mnie nie boli kiedy poleci koło dwumasowe albo turbina..Uważam że 1.2 tsi lub 1.4 tsi to dobry wybór jak komuś za mało mocy to pozostaje leon cupra.