Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
exb napisał(a):Tak jak napisałem u siebie w temacie (powielę to tutaj żeby wszystko było jasne dla potomnych).
Koło o wymiarach 18"x8.5" i et 45 (no może et43) to max do 1P (oczywiście max opony to 225/40/18). Przy seryjnym zawiasie raczej nie powinno obcierać (przy normalnej jeździe) ale przy glebie będzie tarło o tą górną śrubę mocującą nadkole. Podobnie pewnie będzie przy kicie tylko trochę (i tylko trochę) rzadziej...
Nie jest to problemem, bo można sobie z tym poradzić ale trzeba to przy kupnie kół wziąć pod uwagę i przy zmianie najlepiej sobie to ogarnąć.
Arczii napisał(a):exb napisał(a):Tak jak napisałem u siebie w temacie (powielę to tutaj żeby wszystko było jasne dla potomnych).
Koło o wymiarach 18"x8.5" i et 45 (no może et43) to max do 1P (oczywiście max opony to 225/40/18). Przy seryjnym zawiasie raczej nie powinno obcierać (przy normalnej jeździe) ale przy glebie będzie tarło o tą górną śrubę mocującą nadkole. Podobnie pewnie będzie przy kicie tylko trochę (i tylko trochę) rzadziej...
Nie jest to problemem, bo można sobie z tym poradzić ale trzeba to przy kupnie kół wziąć pod uwagę i przy zmianie najlepiej sobie to ogarnąć.
Czyli z tej wypowiedzi wynika ze przy oponie 225/40/18 i fedrach eibach sportline feldze 8,5JX18H2 ET 45 bedzie lekko tarło o śrubkę mocująca nadkole ale z tym idzie se poradzić tak ?
Arczii napisał(a):Koledzy potrzebuje szybkiego info bo moge kupic w dobrej cenie felgi 18" 8,5 cala 5x130 ET 52 z oponami 2x215 i 2x225 oczywiście na dystansie zmieniającym rozstaw śrub 20mm wejdzie to do Leona 1P ?
Arczii napisał(a):Trochę ? Tzn a z tyłem co ?
Kamcio46 napisał(a):Podłączę się do tematu..mianowicie posiadam w swoim leonie 18stki bbs'a z wersji supercopa. 7.5J x 18 ET51, mam założone opony 225/40/18 kupiłem gwint i chce żeby opona była na równo z nadkolem, doradzi ktoś jakie dystanse dobrać? jestem kompletnie zielony w tym ;x
grzybek napisał(a):majkel88, nie bierz profilu 45 przy tej szerokosci
bedzie tragedia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość