Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

EasyConnect Lusterka Dach panoramiczny Kontakty Obrazki

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

EasyConnect Lusterka Dach panoramiczny Kontakty Obrazki

Postprzez B3N » 21 października 2014, 09:34

Witam,

Od niedawna posiadam Leona 3 i po przeczytaniu całej instrukcji mam kilka pytań odnośnie działania paru funkcji i ich niedoskonałości.
Pierwszy problem i zarazem pytanie do Was to:
1.Czy po sparowaniu telefonu (iPhone 5s) z modułem Bluetooth wyświetlają Wam się obrazki kontaktów. Zauważyłem, że w opcjach jest taka funkcja ale obrazy osób nie działają. Wiecie może co zrobić, żeby to działało?
2. Drugi problem polega na tym czy da się tak ustawić samochód aby po zamknięciu domykały się wszystkie okna i dach panoramiczny?
Chciałbym wcisnąc kłódkę i żeby domknęły się wszystkie okna. Aktualnie trzeba trzymać przycisk aż się to wszystko zamknie.
3. Miałem problem z tym, że według mojej logiki po aktywacji "automatyczne składanie lusterek po zaparkowaniu" myślałem, że lusterka powinny się same złożyć po zamknięciu samochodu...a okazało się, że w instrukcji jest napisane, że trzeba to robić powiedzmy ręcznie, tzn. poprzez wcisniecie klódki ponad 1 sekundę. Czyli niejako trzeba to robić manualnie. Da się to zmienić? Tak, że blokuje samochód to skladają sie lusterka.

Dziękuje za odpowiedź.
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: EasyConnect Lusterka Dach panoramiczny Kontakty Obrazki

Postprzez szczeslaw » 21 października 2014, 09:50

1. Jakie masz radio? Standardowy Media System Colour 5" nie wyświetla zdjęć kontaktów. Media System Plus i nawigacja powinny.
2. Z tego co wiem, to nie ma takiej możliwości.
3. Da się, ale tylko poprzez kodowanie VCDS.
szczeslaw
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 122 KM
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez B3N » 21 października 2014, 10:03

Dziekuje za odpowiedź.

Z tego co wiem to jest to Media System Plus. Mam kwadraciki z kontaktami ale obrazków nie ma. Nie wiem czy to jest przypadłość telefonu (może coś nie jest kompatybilne) czy coś trzeba pokombinować. Nawigacji nie mam.

Spróbuje może z jakimś innym telefonem sparować.
B3N
Sport
Sport

Postprzez Zix » 21 października 2014, 10:41

B3N napisał(a):...
1.Czy po sparowaniu telefonu (iPhone 5s) z modułem Bluetooth wyświetlają Wam się obrazki kontaktów. Zauważyłem, że w opcjach jest taka funkcja ale obrazy osób nie działają. Wiecie może co zrobić, żeby to działało?
...

Niestety, nie działa z iPhone. Apple nie udostępnia zdjęć z kontaktów zewnętrznym urządzeniom.
Leon ST FR TDI 184 DSG viewtopic.php?f=91&t=45699
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 184
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez B3N » 14 kwietnia 2015, 14:57

Dziękuje za pomoc i sugestie.

-- 14 kwietnia 2015, 15:57 --

Witam,

Wrzucam listę kompatybilności systemu Bluetooth w Media System Plus / Navi System z telefonami:
http://www.seat.gr/pdf/bluetooth-new-leon.pdf
Lista zawiera telefony i które funkcje działają z Media System Plus. Z tabelek np. widzimy który telefon pozwala na wyświetlanie zdjęć kontaktów.

Pozdrawiam.
B3N
Sport
Sport

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne