Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
EmJot napisał(a):Oczywiście że drogo: viewtopic.php?f=87&t=52945&p=617180&hilit=komot#p617180maciek89 napisał(a):Ja wiem, czy drogo... Filtr 60 PLN, korek niecałe 14 PLN, czyli robocizna około 135 złotych- w normie.W Dynamica robocizna 160 PLN, natomiast w Euromotor Kraków... 69 zł! Dziś taką informację otrzymałem i się umówiłem na pierwszą wymianę oleju przy 2400 km.
Ocelot napisał(a):UWAGA UWAGA ceny wymiany oleju w Poznaniu dla silniczka 1.4 TSI.
Ocelot napisał(a):Nie. Jest to cena samej wymiany oleju po 15 tys. bez przeglądu.
Seat Centrum:
Własny Olej + Filtr ASO + Robocizna: 200 zł,
Olej ASO + Filtr ASO + Robocizna: 700 zł (!!)
Bart2001 napisał(a):W czerwcu byłem na wymianie oleju po 15 tys. w Auto Centrum i zapłaciłem 570 zł - olej, filtr, i korek spustowy od nich. (Chciałem dać swój olej ale miałem jakieś zaćmienie i wziąłem 5l a do 1.8 wchodzi trochę więcej i sugerowali w tym momencie ich olej)
O kwocie 700 zł serwisant mówił przy pełnym przeglądzie po 30 tys.
Co do nowego serwisu to mam nadzieję że konkurencja wyjdzie Wielkopolanom na dobre , ale w Auto Centrum mają większe doświadczenie z grupą VW. Bądź co bądź ten serwis obsługuje tylko VW Seat i Skodę.
A POL-CAR na razie to tylko grupa FIAT-a... no i rowery na prąd
Cyanide napisał(a):W Autokomecie za wymianę oleju oraz kół na zimowe (przywiozłem osobno opony i felgi, o dziwo udało się wszystko zmieścić w samochodzie) zapłaciłem nieco ponad 800zł. O ile dobrze pamiętam olej + jego wymiana to około 500 zł a zamiana kół około 300 zł.
komonoA3 napisał(a):Ja tak sobie czytam te cenyto mi szczęka opada. Mój ojciec ma serwis samochodowy (nie podam gdzie, żeby reklamy nie robić). Sam teraz wymieniam olej u siebie w A3. Filtr+olej (motul) dla mnie 200zł (klient zmieści się w 230). Wymiana oleju 20zł +10 za osłonę dolną o ile jest i 10-20zł za filtr. Całość trwa max. godzinkę i klient może sobie stać przy aucie i patrzeć. Wymiana opon... za 100 to w busie bierzemy.
Fakturkę sam sobie wystawiam i audi może mnie cmoknąć z gwarancją bo na wszystko mam papiery
esde napisał(a):Nawet sam sobie możesz wykupić dostęp do czegoś takiego, jak potrzebujesz: https://erwin.seat.com
EmJot napisał(a):EmJot napisał(a):Oczywiście że drogo: viewtopic.php?f=87&t=52945&p=617180&hilit=komot#p617180maciek89 napisał(a):Ja wiem, czy drogo... Filtr 60 PLN, korek niecałe 14 PLN, czyli robocizna około 135 złotych- w normie.W Dynamica robocizna 160 PLN, natomiast w Euromotor Kraków... 69 zł! Dziś taką informację otrzymałem i się umówiłem na pierwszą wymianę oleju przy 2400 km.
Tak mi się przypomniało... Dla zainteresowanych cennik glównych czynności w jednym z tańśzych ASO: http://www.komot.pl/serwis-2.html
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości