Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marcin_1p napisał(a):Za nisko zdecydowanie... Jedź na serwis i reklamuj...
Kubeusz napisał(a):
Niesamowite! Na stacji diagnostycznej diagnosta potrzebuje przyrzad a tutaj ze zdjecia Ci uprzejmy forumowicz zdiagnozowalAle ta technika poszla do przodu
Ocelot napisał(a):Gdyby na stacji diagnostycznej wynik był negatywny, to z automatu tracimy dowód i możemy wzywać lawetę z Seata i mamy prawo do auta zastępczego? Dobrze kombinuję?
michal99 napisał(a):Nie ma co drwić z tematu, problem jest już chyba dobrze znany w seacie bo między innymi nauczyli się dużo na moim aucie (kilka dobrych dni walczyli). Trzeba naprawiać póki jest gwarancja bo nawet nie chcę myśleć ile to będzie kosztowało po... mi wymienili jedną lampę koszt Wam znany. Nawet jeśli jest wszystko ok to wgrają nowe oprogramowanie - nie zaszkodzi.
Kubeusz napisał(a):michal99 napisał(a):Nie ma co drwić z tematu, problem jest już chyba dobrze znany w seacie bo między innymi nauczyli się dużo na moim aucie (kilka dobrych dni walczyli). Trzeba naprawiać póki jest gwarancja bo nawet nie chcę myśleć ile to będzie kosztowało po... mi wymienili jedną lampę koszt Wam znany. Nawet jeśli jest wszystko ok to wgrają nowe oprogramowanie - nie zaszkodzi.
Nie drwie z tematu tylko z forumowej porady. Gosc zrobil zdjecie. Nie wiemy czy stal pod gorke czy w dol, czy mu sie wydawalo ze stoi prosto itd itd i dostaje na podstawie tego zdjecia porade, zeby jechal na gwarancje bo "za nisko".
Trzeba podjechac na diagnostyke i zmierzyc na przyrzadzie. Ewentualnie podregulowac ustawiakami. Niekoniecznie wadliwy jest system poziomowania automatycznego. Od tego mozna zaczac podjezdzajac do diagnosty za rogiem.
michal99 napisał(a):Kolego, ktoś kto spotkał się z usterką jest w stanie ocenić. Ja przerabiałem przez bez mała rok problemy z moimi ledami. Jestem również pewny że prawa lampa na tej fotce świeci za nisko. Nieważne jak stoi auto, nieważne jak trzymasz aparat. Widać to wyraźnie na fotce jak prawa świeci minimalnie niżej co również przeczy podstawowym ustawieniom lamp każdego auta - prawa ma świecić wyżej lewa niżej.
Ciekaw jestem jak w ledach chcesz się pobawić ustawieniami bez wizyty w ASO?????????
RedBool napisał(a):Nie trzeba było brać ledow tylko zwykłe lampy i nie mieli byście takich problemów. Czytając tematy odnośnie Leona 5F i narzekania użytkowników to już to widzę jak pokonczy się gwarancja to dopiero będzie lament jak będzie trzeba ładować kasę w te wszystkie bajery które będą się sypaly na potęgę.
Kubeusz napisał(a):To co mnie smieszy to fachowosc porady "jedz od razu na gwarancje".
Marcin_1p napisał(a):Kubeusz napisał(a):To co mnie smieszy to fachowosc porady "jedz od razu na gwarancje".
A gdzie ma jechać? Latać od diagnosty do diagnosty w poszukiwaniu szczęscia?
Auto na gwarancji więc niech ASO diagnozuje i ewentualnie likwiduje usterkę...
I zluzuj majty bo Ci gumka zaraz pęknie...
sdss napisał(a):
Jak się kończy gwarancja zwykle kończy się marudzenie
Kubeusz napisał(a):Marcin_1p napisał(a):Za nisko zdecydowanie... Jedź na serwis i reklamuj...
Niesamowite! Na stacji diagnostycznej diagnosta potrzebuje przyrzad a tutaj ze zdjecia Ci uprzejmy forumowicz zdiagnozowalAle ta technika poszla do przodu
bmelon napisał(a):Sprawdzaliśmy na stacji poziomowanie. Ale zobaczymy. To lewy był obniżony.
michal99 napisał(a):Panowie, a czy aby napewno ma na to wpływ temperatura? Ja raczej skłaniam się ku temu, że ogólnie teraz robi się szybciej ciemno i dlatego wiążemy to z temperaturą. Ja np przed wymianą gdy stałem w ciepłym garażu miałem też ten kłopot. A w garażu było 10 stopni na plusie.
Fredi88 napisał(a): Trochę przypał bo auto ma 3 tygodnie i 1300km przebiegu a tu już coś wyłazi... Cóż, zostaje nagrywać i podjechać do serwisu![]()
Gregor napisał(a):Napisz jak w Austrii podchodzą do tego problemu (chyba tam mieszkasz). Czy wymienią reflektor od ręki czy będą Cię zwodzić i udawać, że nigdy nie słyszeli o takim problemie - tak jak w moim przypadku.
michal99 napisał(a):Myślę, że seat doskonale zna problem ale to zlewa.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości