Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Reflektory LED poziomowanie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Reflektory LED poziomowanie

Postprzez Marcin_1p » 6 marca 2016, 00:10

Za nisko zdecydowanie... Jedź na serwis i reklamuj...
Marcin_1p
TopSport
TopSport

Auto: nie moje
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Postprzez Kubeusz » 6 marca 2016, 10:48

Marcin_1p napisał(a):Za nisko zdecydowanie... Jedź na serwis i reklamuj...

Niesamowite! Na stacji diagnostycznej diagnosta potrzebuje przyrzad a tutaj ze zdjecia Ci uprzejmy forumowicz zdiagnozowal :) Ale ta technika poszla do przodu :)
Kubeusz
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 3 ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Ocelot » 6 marca 2016, 11:08

Gdyby na stacji diagnostycznej wynik był negatywny, to z automatu tracimy dowód i możemy wzywać lawetę z Seata i mamy prawo do auta zastępczego? Dobrze kombinuję?
Ocelot
Sport
Sport

Auto: Leon 5F ST FR

Postprzez michal99 » 6 marca 2016, 11:15

Kubeusz napisał(a):
Niesamowite! Na stacji diagnostycznej diagnosta potrzebuje przyrzad a tutaj ze zdjecia Ci uprzejmy forumowicz zdiagnozowal :) Ale ta technika poszla do przodu :)

Nie ma co drwić z tematu, problem jest już chyba dobrze znany w seacie bo między innymi nauczyli się dużo na moim aucie (kilka dobrych dni walczyli). Trzeba naprawiać póki jest gwarancja bo nawet nie chcę myśleć ile to będzie kosztowało po... mi wymienili jedną lampę koszt Wam znany. Nawet jeśli jest wszystko ok to wgrają nowe oprogramowanie - nie zaszkodzi.

-- 6 marca 2016, 11:15 --

Ocelot napisał(a):Gdyby na stacji diagnostycznej wynik był negatywny, to z automatu tracimy dowód i możemy wzywać lawetę z Seata i mamy prawo do auta zastępczego? Dobrze kombinuję?

Dowodu Ci na stacji nie zabiorą (tak mi się przynajmniej wydaje). Gorzej jak będziesz miał kontrolę przez policję na drodze. Myślę że dałoby się w seacie bankowo wywalczyć lawetę i auto zastępcze jeśli byłby kwit zatrzymania dowodu z powodu wadliwych ledów :)
michal99
Sport
Sport

Auto: Leon

Postprzez Kubeusz » 6 marca 2016, 16:42

michal99 napisał(a):Nie ma co drwić z tematu, problem jest już chyba dobrze znany w seacie bo między innymi nauczyli się dużo na moim aucie (kilka dobrych dni walczyli). Trzeba naprawiać póki jest gwarancja bo nawet nie chcę myśleć ile to będzie kosztowało po... mi wymienili jedną lampę koszt Wam znany. Nawet jeśli jest wszystko ok to wgrają nowe oprogramowanie - nie zaszkodzi.

Nie drwie z tematu tylko z forumowej porady. Gosc zrobil zdjecie. Nie wiemy czy stal pod gorke czy w dol, czy mu sie wydawalo ze stoi prosto itd itd i dostaje na podstawie tego zdjecia porade, zeby jechal na gwarancje bo "za nisko".
Trzeba podjechac na diagnostyke i zmierzyc na przyrzadzie. Ewentualnie podregulowac ustawiakami. Niekoniecznie wadliwy jest system poziomowania automatycznego. Od tego mozna zaczac podjezdzajac do diagnosty za rogiem.
Kubeusz
Signo
Signo

Postprzez michal99 » 6 marca 2016, 17:36

Kolego, ktoś kto spotkał się z usterką jest w stanie ocenić. Ja przerabiałem przez bez mała rok problemy z moimi ledami. Jestem również pewny że prawa lampa na tej fotce świeci za nisko. Nieważne jak stoi auto, nieważne jak trzymasz aparat. Widać to wyraźnie na fotce jak prawa świeci minimalnie niżej co również przeczy podstawowym ustawieniom lamp każdego auta - prawa ma świecić wyżej lewa niżej.
Ciekaw jestem jak w ledach chcesz się pobawić ustawieniami bez wizyty w ASO????????? :)
michal99
Sport
Sport

Postprzez bmelon » 6 marca 2016, 17:49

Kubeusz napisał(a):
michal99 napisał(a):Nie ma co drwić z tematu, problem jest już chyba dobrze znany w seacie bo między innymi nauczyli się dużo na moim aucie (kilka dobrych dni walczyli). Trzeba naprawiać póki jest gwarancja bo nawet nie chcę myśleć ile to będzie kosztowało po... mi wymienili jedną lampę koszt Wam znany. Nawet jeśli jest wszystko ok to wgrają nowe oprogramowanie - nie zaszkodzi.

Nie drwie z tematu tylko z forumowej porady. Gosc zrobil zdjecie. Nie wiemy czy stal pod gorke czy w dol, czy mu sie wydawalo ze stoi prosto itd itd i dostaje na podstawie tego zdjecia porade, zeby jechal na gwarancje bo "za nisko".
Trzeba podjechac na diagnostyke i zmierzyc na przyrzadzie. Ewentualnie podregulowac ustawiakami. Niekoniecznie wadliwy jest system poziomowania automatycznego. Od tego mozna zaczac podjezdzajac do diagnosty za rogiem.

Kolego samochód był pochylony 45° w prawo i w bagażnik załadowany na max. Ale mimo o udało się zorganizować.

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez Kubeusz » 6 marca 2016, 18:12

michal99 napisał(a):Kolego, ktoś kto spotkał się z usterką jest w stanie ocenić. Ja przerabiałem przez bez mała rok problemy z moimi ledami. Jestem również pewny że prawa lampa na tej fotce świeci za nisko. Nieważne jak stoi auto, nieważne jak trzymasz aparat. Widać to wyraźnie na fotce jak prawa świeci minimalnie niżej co również przeczy podstawowym ustawieniom lamp każdego auta - prawa ma świecić wyżej lewa niżej.
Ciekaw jestem jak w ledach chcesz się pobawić ustawieniami bez wizyty w ASO????????? :)

Normalnie. Mam LEDy i pokretla na lampach. Na pierwszej stronie tego watku masz to wyjasnione. Nie myl regulacji lampy z autopoziomowaniem. Mogl go ktos puknac przy cofaniu na parkingu i sie lampa lekko skrzywila lub uchwyt pekl i dlatego swieci inaczej. A moze to byc problem z ECU lampy. To co mnie smieszy to fachowosc porady "jedz od razu na gwarancje". Problem trzeba najpierw zdiagnozowac, zebrac dowody a potem doradzac. Ze zdjecia widac ze swieca nierowno. Ale przyczyn moze byc kilka.
Kubeusz
Signo
Signo

Postprzez michal99 » 6 marca 2016, 19:33

Jaka by przyczyna nie była, nie po to kupujemy nowe auta za kupę kasy żeby coś samemu diagnozować... :) przynajmniej ja tak uważam. A jak ktoś woli gmerać samemu jego sprawa.
michal99
Sport
Sport

Postprzez Kubeusz » 6 marca 2016, 20:53

Diagnostyka na stacji to nie jest gmeranie. Zaliczysz dziure po miesiacu i najprosciej i najtaniej podjechac do diagnosty jak cos jest nie tak. Z opona tez jedziesz od razu do ASO? :)
Kubeusz
Signo
Signo

Postprzez michal99 » 6 marca 2016, 21:15

A co mi pomoze diagnosta? W dodatku odplatnie. Wole ASO gwarancyjne. Tam więcej zalatwie.
michal99
Sport
Sport

Postprzez janek1988 » 7 marca 2016, 09:29

Pewnie tak - zawsze można zostać przy maluchu :)
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez sdss » 7 marca 2016, 10:28

RedBool napisał(a):Nie trzeba było brać ledow tylko zwykłe lampy i nie mieli byście takich problemów. Czytając tematy odnośnie Leona 5F i narzekania użytkowników to już to widzę jak pokonczy się gwarancja to dopiero będzie lament jak będzie trzeba ładować kasę w te wszystkie bajery które będą się sypaly na potęgę.

Jak się kończy gwarancja zwykle kończy się marudzenie
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez Marcin_1p » 7 marca 2016, 11:44

Kubeusz napisał(a):To co mnie smieszy to fachowosc porady "jedz od razu na gwarancje".

A gdzie ma jechać? Latać od diagnosty do diagnosty w poszukiwaniu szczęscia?
Auto na gwarancji więc niech ASO diagnozuje i ewentualnie likwiduje usterkę...
I zluzuj majty bo Ci gumka zaraz pęknie...
Marcin_1p
TopSport
TopSport

Auto: nie moje

Postprzez Kubeusz » 7 marca 2016, 13:51

Marcin_1p napisał(a):
Kubeusz napisał(a):To co mnie smieszy to fachowosc porady "jedz od razu na gwarancje".

A gdzie ma jechać? Latać od diagnosty do diagnosty w poszukiwaniu szczęscia?
Auto na gwarancji więc niech ASO diagnozuje i ewentualnie likwiduje usterkę...
I zluzuj majty bo Ci gumka zaraz pęknie...

Nie wiem skąd kolega jest ale np z Olsztyna będzie miał kawałek do ASO. Chyba prościej podjechać do diagnosty, który przy przyrządzie zrobi pół obrotu śrubokrętem i ustawi lampę. Rozumiem, że Ty masz tak gumkę naciagniętą, że z każdą pierdołą do ASO jedziesz od razu ;) Jak mimo regulacji będzie mu się rozjeżdżać co jakis czas to wtedy jest jasne, że do ASO trzeba na gwarancję jechać.
Kubeusz
Signo
Signo

Postprzez daniel28 » 7 marca 2016, 14:35

sdss napisał(a):
Jak się kończy gwarancja zwykle kończy się marudzenie

Święte słowa :) Niem mam już gwarancji, Ledy żyją własnym życiem, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Na gwarancji było by zupełnie inaczej heheh
daniel28
TopSport
TopSport

Auto: 5F 1.8 + Yamaha fz6

Postprzez bmelon » 8 marca 2016, 14:49

Kubeusz napisał(a):
Marcin_1p napisał(a):Za nisko zdecydowanie... Jedź na serwis i reklamuj...

Tak dla informacji, koledzy mieli rację i nie potrzebowali przyrządów. Wizyta na stacji diagnostycznej potwierdziła, że prawy świecił niżej od lewego - a to oznacza złe ustawienie. Ale wypoziomowany był dobrze - powodem był zbyt wysoko ustawiony lewy leflektor. Po korekcie wszystko ok - koszt 10 pln. Do ASO nie bardzo było mi po drodze.

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Postprzez Pelikson » 8 marca 2016, 15:43

Teraz obserwuj czy przypadkiem prawy po podniesieniu na stacji nie będzie świecił jeszcze wyżej niż powinien bo z tego co kiedyś zauważyłem kiedy źle się wypoziomowały, po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu wszystko wracało do normy.
Pelikson
Sport
Sport

Auto: inne

Postprzez bmelon » 8 marca 2016, 16:08

Sprawdzaliśmy na stacji poziomowanie. Ale zobaczymy. To lewy był obniżony.

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Postprzez Kubeusz » 8 marca 2016, 23:15

bmelon napisał(a):Sprawdzaliśmy na stacji poziomowanie. Ale zobaczymy. To lewy był obniżony.

Raz piszesz ze za wysoko a raz ze za nisko :)

Obserwuj teraz czy bedzie trzymalo poziomy. Jak nie, to juz tylko ASO.
Kubeusz
Signo
Signo

Postprzez verton91 » 8 marca 2016, 23:49

Czytanie ze zrozumieniem.
zdjecie wskazywało ze prawe swiatlo jest za nisko, po wizycie w sacji diagnostycznej okazalo się ze lewe jest zbyt wysoko, więc obnizyli je, nie dotykając prawej lampy która byla ustawiona prawdopodobnie dobrze.
verton91
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez bmelon » 10 marca 2016, 16:53

Właśnie tak jak kolega napisał wyżej.

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Postprzez michal99 » 7 października 2016, 20:53

W ASO nie potrafią ustawić chyba świateł. Ja po moich wielu perypetiach z poziomowaniem zajrzałem dziś na stację diagnostyczną i okazało się że obydwa były źle ustawione. Oczywiście po wcześniejszych wizytach w ASO które naprawiało poziomowanie i wymieniało reflektory.
michal99
Sport
Sport

Postprzez Gregor » 29 listopada 2016, 00:45

Odświeżam temat. U mnie przy widocznych spadkach temp. problem powrócił tzn. podczas uruchomienia nie poziomuje się prawy reflektor. Rok temu był wgrany nowy soft i pomogło.... widać nieskutecznie. Jestem umówiony w ASO, zobaczymy co wymyślą teraz. Radzę obserwować ten problem, bo jakoś ucichł no chyba,że ASO rozwiązało u was tą przypadłość skutecznie.
Gregor
Stella +
Stella +

Postprzez michal99 » 29 listopada 2016, 06:37

Mnie wgrywanie softów nie pomogło. Auto spędziło kilka dni w ASO aż w końcu skończyło się na wymianie reflektora.
michal99
Sport
Sport

Postprzez Bart2001 » 29 listopada 2016, 10:38

U mnie też po spadku temperatury problem powrócił. Ale nie miałem nic robione do tej pory.
Bart2001
Signo
Signo

Postprzez michal99 » 29 listopada 2016, 10:46

Panowie, a czy aby napewno ma na to wpływ temperatura? Ja raczej skłaniam się ku temu, że ogólnie teraz robi się szybciej ciemno i dlatego wiążemy to z temperaturą. Ja np przed wymianą gdy stałem w ciepłym garażu miałem też ten kłopot. A w garażu było 10 stopni na plusie.
michal99
Sport
Sport

Postprzez Gregor » 29 listopada 2016, 21:56

michal99 napisał(a):Panowie, a czy aby napewno ma na to wpływ temperatura? Ja raczej skłaniam się ku temu, że ogólnie teraz robi się szybciej ciemno i dlatego wiążemy to z temperaturą. Ja np przed wymianą gdy stałem w ciepłym garażu miałem też ten kłopot. A w garażu było 10 stopni na plusie.

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Teraz kiedy robi się ciemniej od razu to zauważam. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, bo jeżdżąc głównie w dzień używałem świateł dziennych. Jednak gdy temp. była kilka kresek na plusie, to problem występował co jakiś czas. Teraz gdy jest kilka stopni na minusie problem występuje każdego dnia - głównie przy pierwszym uruchomieniu.
Gregor
Stella +
Stella +

Postprzez Bart2001 » 30 listopada 2016, 10:03

U mnie to temperatura. Ruszam z garażu gdzie jest ciemno i jak jest ciepło to nie ma problemu. Teraz gdy jest chłodno to problem występuje prawie codziennie.
Bart2001
Signo
Signo

Postprzez michal99 » 30 listopada 2016, 10:19

Panowie działajcie w ASO w tym temacie. W moim przypadku usunięcie tej usterki było dość mozolne. Proponuję nagrać filmik smartfonem tego złego ustawienia bo pod ASO oczywiście wypoziomują się poprawnie... po grzebaniu ASO przy światłach proponuję pojechać na stację diagnostyczną i wyregulować kierunki świecenia (lewo, prawo, góra, dół). Mi wymienili reflektor niby ustawili "dobrze" a jak zajechałem do stacji diagnostycznej to wszystko bylo źle.
michal99
Sport
Sport

Postprzez Gregor » 1 grudnia 2016, 00:00

Byłem w ASO już dwa razy i jak na złość zaczęły poziomować się normalnie. Zrobiłem nawet fotki i przesłałem do serwisu ale facet nawet nie chciał na nie patrzeć, bo jak stwierdził usterkę chciałby zobaczyć naocznie i sam ją udokumentować. Jestem na takim etapie, że nie odpuszczę - czas leci i gwarancja też. Rozumiem, że regulacja reflektora, to nie był jakiś mega problem dla diagnosty? Pytam, bo to LEDy więc można być zaskoczony co i jak tam regulować.
Gregor
Stella +
Stella +

Postprzez michal99 » 1 grudnia 2016, 07:34

Nie był to wogóle problem dla diagnosty. Spojrzał tylko: "aha.... to są ledy tak..." i tyle. Wziął aparaturę i ustawił. Zajęło mu to 10 minut i nawet nie chciał kasy ale wcisnąłem mu na browar :)
michal99
Sport
Sport

Postprzez Fredi88 » 11 grudnia 2016, 19:01

Dopadło dziś i mnie... Myślę, że temperatura minusowa nie ma nic do rzeczy. Było 6,5 stopnia, w auto wsiadłem wieczorem, więc cały dzień było na plusie... Lewy reflektor został na dole, nie podniósł się do góry. Zauważyłem to w czasie drogi... w drodze powrotnej podjechałem pod białą ścianę i rzeczywiście lewe światło było niżej. Zgasiłem silnik... odpaliłem ponownie i prawe światło zjechało na dół do poziomu lewego i podniosły się do góry razem. Trochę przypał bo auto ma 3 tygodnie i 1300km przebiegu a tu już coś wyłazi... Cóż, zostaje nagrywać i podjechać do serwisu :roll: :-|
Fredi88
Sport
Sport

Postprzez Gregor » 11 grudnia 2016, 21:42

Fredi88 napisał(a): Trochę przypał bo auto ma 3 tygodnie i 1300km przebiegu a tu już coś wyłazi... Cóż, zostaje nagrywać i podjechać do serwisu :roll: :-|

To jest wielki przypał! Od chyba 2 lat ludzie piszą o tym problemie i jedyne co nie dawno wprowadzili, to aktualizacja softu która i tak nic nie daje. Na Twoim przykładzie widać, że nie jest to dla centrali Seata problem skoro wciąż wypuszczają auta z tą usterką. Napisz jak w Austrii podchodzą do tego problemu (chyba tam mieszkasz). Czy wymienią reflektor od ręki czy będą Cię zwodzić i udawać, że nigdy nie słyszeli o takim problemie - tak jak w moim przypadku.
Gregor
Stella +
Stella +

Postprzez michal99 » 11 grudnia 2016, 21:52

Panowie, ja też miałem przypał. Kupiłem auto we wrześniu. A jak w grudniu zaobserwowałem problem to moje bliskie ASO straciło autoryzacje... najbliższe miałem 120km. Jakoś mi się udało ale po wielu perypetiach zmieniono mi jeden reflektor (tak łącznie auto wizytowało w tym celu ASO jakieś 8-9 dni roboczych). Teraz po jakiś 8 miesiącach od tej akcji problem wrócił na drugim reflektorze (tym nie wymienianym). Niedługo rozpocznę kolejną batalię a nie jest to łatwe bo pokaż im że źle świeci... :/ ASO po babraniu się przy ledach nie bardzo je potrafi nawet odpowiednio ustawić. Dopiero stacja diagnostyczna pomoże. Myślę, że seat doskonale zna problem ale to zlewa.
michal99
Sport
Sport

Postprzez Fredi88 » 11 grudnia 2016, 21:55

Gregor napisał(a):Napisz jak w Austrii podchodzą do tego problemu (chyba tam mieszkasz). Czy wymienią reflektor od ręki czy będą Cię zwodzić i udawać, że nigdy nie słyszeli o takim problemie - tak jak w moim przypadku.

Tak, mieszkam w AT i tutaj też kupiłem auto. Niestety nie nagrałem dziś tego przypadku, bo spieszyłem się dość mocno do domu. Próbowałem jeszcze wieczorem 3-4 razy odpalać auto, ale oczywiście wszystko działało... Rewelacji się nie spodziewam, podejrzewam, że będzie zwodzenie jak w PL :roll:
Fredi88
Sport
Sport

Postprzez michal99 » 11 grudnia 2016, 22:05

Jeśli za pierwszym razem led podniesie się dobrze (za pierwszym odpaleniem) to gaszenie auta i ponowny rozruch napewno tego nie popsuje. Dopiero jak postoi długo kilkanaście godzin czy kilka dni problem się pojawia.
michal99
Sport
Sport

Postprzez Gregor » 11 grudnia 2016, 22:51

michal99 napisał(a):Myślę, że seat doskonale zna problem ale to zlewa.

Oczywiście, że problem zna. Na zagranicznych forach też jest o tym głośno. Nie wiem tylko dlaczego, skoro jest gwarancja seat nie reklamuje tych lamp do Valeo jako producenta - niech dochodzą co jest nie tak i jak to poprawić. Być może chodzi o to, że usterka występuje losowo a nie trwale.
Gregor
Stella +
Stella +

Postprzez rafko1 » 27 grudnia 2016, 20:33

Witam ostatnio byłem w aso na przeglądzie .Zgłosiłem problem z lampami led a dokładnie niskie świecenie .Przy zjeżdżaniu ze wzniesienia nic nie było widać na drodze. Teraz jest 100% poprawa :shock: . A tak się mordowałem :-D
rafko1
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F STYLE

Postprzez pinkibass » 27 grudnia 2016, 20:59

A co zrobili? Wymienili obie lampy?
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez michal99 » 27 grudnia 2016, 21:33

Nie będę się wypowiadał za kolegę ale nasze LED-y cechuje kilka spraw i trzeba to rozróżnić:
- poziomowanie
- regulacja kluczem świecenia góra dół lewo prawo

Poziomowanie - ustawia reflektory do zadanej przez regulację kluczem zadanej wysokości przy każdym odpaleniu auta. Wysokość świecenia różni się w zależności od obciążenia auta.
Regulacja kluczem - jedziemy do diagnosty albo do ASO i ustawiają to gdy auto jest puste aby świeciły poprawnie (góra, dół, lewo, prawo). Wtedy do zadanej regulacji kluczem auto po odpaleniu samo poziomuje reflektory w zależności od obciążenia.

Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem :)
Aha... wymienić lampy led??? życzę powodzenia. Przechodziłem przez to - droga przez mękę bo seat jest bardzo temu niechętny...
michal99
Sport
Sport

Postprzez rafko1 » 27 grudnia 2016, 21:38

Lamp tak szybko nie wymienią. Poziomowanie chyba działało tylko nisko świeciły .Pomogła regulacja i aktualizacja modułu sterującego led.
rafko1
Sport
Sport

Postprzez pinkibass » 27 grudnia 2016, 22:23

No dlatego spytałem, bo wydało mi się to mało prawdopodobne.
Pewnie podkręcili na regulacji reflektora, pytanie tylko jak teraz wyjdzie na przeglądzie :)
Generalnie zasięg naszych LEDów jest średni,a jak jeszcze poziomowało dużo za nisko to już całkiem dramat.
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez rafko1 » 28 grudnia 2016, 22:44

W tym samym dniu miałem przegląd rejestracyjny gdzie sprawdzali ustawienie lamp i wyszło ok .Od zakupu wozu świeciły za nisko . ASO ustawiło lampy i teraz można jeździć nocą :-D
rafko1
Sport
Sport

Postprzez michal99 » 29 grudnia 2016, 08:16

Mogę Wam opowiedzieć moją historię wymiany ledów... rok temu miałem problemy z poziomowaniem - nie ustawiały się obydwa reflektory. Wymieniono mi lewy, niby zaktualizowano oprogramowanie i przez jakiś czas był spokój (prawy działał dobrze). Aktualnie po upływie niepełnego roku przestał się poziomować prawy. Wymieniono mi teraz ten prawy no i zobaczymy co to będzie :)
Podkreślam, że problem z poziomowaniem jest tylko po długim postoju na mrozie (przynajmniej ja tak zaobserwowałem). Odpala się zimne auto i nie poziomują się poprawnie, ujedzie się kawałek, po ponownym zgaszeniu i rozruchu samochodu nagle ustawiają się już dobrze...
michal99
Sport
Sport

Postprzez Vampire1984 » 29 grudnia 2016, 09:54

Nie do konca bo moj non stop stoi pod chmurka, czasem czasem dobrych kilka dni nieuzywany i brak problemow z poziomowaniem(no chyba ze jeszcze tego nie zaobserwowalem) a moj to MY14. Tak wiec albo moj taki szczesliwy egzemplarz albo w sumie to bardzo musi byc losowe i moze raczej zalezec od elektroniki wraz z oprogramowaniem blednym.
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez verton91 » 29 grudnia 2016, 10:36

Mój również MY 2014, dokładnie pazdziernik 2014 produkcja, generalnie stoi w garazu w którym zawsze jest 15stopni, natomiast zdarza się ze postoi rownież na dworzu kilka godzin albo i cala noc, nigdy nie miałem też problemu z poziomowaniem.
verton91
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez Fredi88 » 29 grudnia 2016, 14:40

U mnie poza tym 1 przypadkiem spokoj... ale obserwuje caly czas :-)
Fredi88
Sport
Sport

Postprzez owca_1609 » 12 stycznia 2017, 15:54

Tez mam problem z ledami. Właśnie siedzę w serwisie a panowie coś działają. Dodam że jestem tu drugi raz. Za pierwszym razem wgrali niby nowe oprogramowanie ale dupa nic jak widać nie pomogło. Może jakieś rady co zrobić żeby wkoncu wymienili je na nowe.
Sądzę że napiszę dziś stosownego maila do Seat Polska.
owca_1609
Stella
Stella

Auto: CUPRA 280
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez marpit » 12 stycznia 2017, 16:12

Napisz na ich profilu FB więcej osób to zobaczy będzie inna reakcja.
marpit

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne