przez 5eba » 17 czerwca 2016, 23:57
Poniewaz nie dziala mi kabel mdi--> lightning od Iphone'a. Uzywam telefon po Blutooth, wiec ok. Ale jak jade z Zona i Ona chce z Ipoda sluchac muzyki to jest klopot. Narazie z tym sie pogodzilismy ze ten kabel nie dziala z Iurzadzeniami. Zastanawia mnie natomiast fakt czy aktualizacja oprogramowania zalatwi ten problem. Brat ma starszego Golfa z 10 roku Benzyna w DSG, i u niego na tym samym kablu byl identyczny objaw. Pojechal do vw i wytlumaczyl w czym problem. Serwisant wiedzial o co chodzi i zaktualizowal mu oprogramowanie co zajelo okolo 2 minut. Kabelek od tamtej pory Dziala. Nastepnego dnia ja sie wybralem do Seata, i tam nie wiedza nic o aktualizacji softu. Nigdy tego nie robili i nie maja zadnych wytycznych, wiec stwierdzili ze sie nie da. Ja na to ze nawet w radiu jest opcja aktualizacji, tylko wymaga update na karcie czy pendrive. A oni ze aktualizuja tylko do Full Link. A ja mam zwykla nawigacje, i nie sadze zeby u mnie dalo sie zaktualizowac do Full Link bo to sa dwa rozne radia. A i Oni sami musza czekac na odpowiedz z centrali czy da sie to zrobic u mnie. Widze ze nie bardzo wiedza w tym Aso co i jak wiec zadzwonilem do drugiego ASO, i na jutro jestem umowiony bo musza sprawdzic komputerem jakie mam Radio, jaka wersje oprogramowania i beda w stanie mi powiedziec czy mam update czy tez nie. Ja zaczalem wczoraj kopac w internecie czy mozna sciagnac jakies aktualizacje na karte pamieci, znalazlem na seat.de i maja na swojej stronie aktualizacje. Zadna nie Dziala. Ludziska pisali rok temu na zagranicznym forum cupry ze aktualizowali i na tamten okres 0421 byla najnowsza. Ja mam 0425 teraz i nie wiem czy to jest najnowszy czy nie. Zamiast chodzic po salonach i sprawdzac wersje w autach ktore stoja Bog wie ile juz na wystawie pomyslalem ze tu zapytam. W ASO na serwisie ponoc jakas aktualizacje nawigacji robili, ale koles za biurkiem mowil ze to mapy. Zauwazylem pozniej ze nie robili a ze nie kazali placic za aktualizacje to sie nie upominam. Teraz tak sie zastanawiam czy nie byl to update software'u radia. Jutro sie dowiem.