Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jaką macie wersje oprogramowania Media System Plus

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jaką macie wersje oprogramowania Media System Plus

Postprzez 5eba » 16 czerwca 2016, 23:17

Witam,
Mam prośbę do Właścicieli najnowszych Leonów z 2016 roku. Jaką macie wersję oprogramowania w waszych nawigacjach? Interesuje mnie jaka jest najnowsza wersja. Z góry Dzięki.
5eba
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5f
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Jaką macie wersje oprogramowania Media System Plus

Postprzez ggregorii » 17 czerwca 2016, 20:54

A do czego ci to ?
ggregorii
Sport
Sport

Region: lubelskie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez 5eba » 17 czerwca 2016, 23:57

Poniewaz nie dziala mi kabel mdi--> lightning od Iphone'a. Uzywam telefon po Blutooth, wiec ok. Ale jak jade z Zona i Ona chce z Ipoda sluchac muzyki to jest klopot. Narazie z tym sie pogodzilismy ze ten kabel nie dziala z Iurzadzeniami. Zastanawia mnie natomiast fakt czy aktualizacja oprogramowania zalatwi ten problem. Brat ma starszego Golfa z 10 roku Benzyna w DSG, i u niego na tym samym kablu byl identyczny objaw. Pojechal do vw i wytlumaczyl w czym problem. Serwisant wiedzial o co chodzi i zaktualizowal mu oprogramowanie co zajelo okolo 2 minut. Kabelek od tamtej pory Dziala. Nastepnego dnia ja sie wybralem do Seata, i tam nie wiedza nic o aktualizacji softu. Nigdy tego nie robili i nie maja zadnych wytycznych, wiec stwierdzili ze sie nie da. Ja na to ze nawet w radiu jest opcja aktualizacji, tylko wymaga update na karcie czy pendrive. A oni ze aktualizuja tylko do Full Link. A ja mam zwykla nawigacje, i nie sadze zeby u mnie dalo sie zaktualizowac do Full Link bo to sa dwa rozne radia. A i Oni sami musza czekac na odpowiedz z centrali czy da sie to zrobic u mnie. Widze ze nie bardzo wiedza w tym Aso co i jak wiec zadzwonilem do drugiego ASO, i na jutro jestem umowiony bo musza sprawdzic komputerem jakie mam Radio, jaka wersje oprogramowania i beda w stanie mi powiedziec czy mam update czy tez nie. Ja zaczalem wczoraj kopac w internecie czy mozna sciagnac jakies aktualizacje na karte pamieci, znalazlem na seat.de i maja na swojej stronie aktualizacje. Zadna nie Dziala. Ludziska pisali rok temu na zagranicznym forum cupry ze aktualizowali i na tamten okres 0421 byla najnowsza. Ja mam 0425 teraz i nie wiem czy to jest najnowszy czy nie. Zamiast chodzic po salonach i sprawdzac wersje w autach ktore stoja Bog wie ile juz na wystawie pomyslalem ze tu zapytam. W ASO na serwisie ponoc jakas aktualizacje nawigacji robili, ale koles za biurkiem mowil ze to mapy. Zauwazylem pozniej ze nie robili a ze nie kazali placic za aktualizacje to sie nie upominam. Teraz tak sie zastanawiam czy nie byl to update software'u radia. Jutro sie dowiem.
5eba
Signo
Signo

Postprzez ggregorii » 18 czerwca 2016, 07:55

Z tego co widzę to na seat.de nie ma aktualki tylko sie pobiera plik pdf jak to zrobić he
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez 5eba » 18 czerwca 2016, 09:29

http://www.seat.de/kontakt/downloads/se ... dates.html

Tu jest wszystko. Zreszta nie wazne juz, bede aktualizowal do full link. Dzisiaj bylem w seacie i nie ma problemu.
5eba
Signo
Signo

Postprzez ggregorii » 18 czerwca 2016, 11:07

A wiesz mozemktory plik z softem jest do radia z navi? Sm nie wiem bo jest kilka opcji
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez 5eba » 18 czerwca 2016, 11:27

Wydaje mi sie ze 350. Chociaz sprawdzalem wszystkie 3 i cos probuje ladowac i po chwili wyrzuca blad. Dlatego nie wiem czy mam najnowsza wersje, czy cos robie nie tak. I stad moje pytanie. Ale jak bylem dzisiaj w seacie, to poogladalem sobie troszke radyjka. Wszystkie najnowsze maja juz inne ekrany. Ale jednostki centralne wydaje mi sie ze sa te same, oprogramowanie inne tylko. Zastanawia mnie czy ekran z najnowszych leonow bedzie dzialal ze starszymi, czyli MY 2015 jak w moim przypadku gdzie ekran jest ciutke mniejszy, i ma mniejsza rozdzielczosc. Podlaczenia sa identyczne. Ale bede sie bawil po gwarancji.
5eba
Signo
Signo

Postprzez ggregorii » 18 czerwca 2016, 15:50

To te z 2016 jaka maja duzo lepsza rozdzielczość ? czy tez menu sie zmieniło ?
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez 5eba » 18 czerwca 2016, 16:25

Nie wiem jaka dokladnie maja rozdzielczosc. Ja mam Radio z nawigacja i w nowych ekran jest wiekszy i obraz jest ostrzejszy. To widac golym okiem. Menu graficznie jest inne. Pozmieniali ikony, kolory. Ale uklad opcji itp jest ten sam.
5eba
Signo
Signo

Postprzez ggregorii » 18 czerwca 2016, 16:28

No zawsze z nowszym rocznikiem coś dodają, a reszta dostaje po tyłku. Chociaż mogli by zrobić aktualke i tez poprawić menu jak w nowszych
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez 5eba » 18 czerwca 2016, 16:41

Ja w poniedzialek bede wiedzial cos o aktualizacji dla mnie. Bo dzisiaj kolo chcial ale nie wiedzial gdzie karta jest bo maja wiele rodzajow. A jakis dzial ktory sie tym zajmuje dzisiaj nie pracuje. Wiec jesli da rade zrobic aktualizacje to dam znac jak to wyglada. W przyszlym miesiacu dam sobie spokoj bo jade na urlop. Ale w nastepnym zrobie sobie upgrade do full linka. Zobaczymy jak menu wtedy bedzie wygladac.
5eba
Signo
Signo

Postprzez ggregorii » 18 czerwca 2016, 16:47

A co daje w zasadzie ten full link ?

-- 18 czerwca 2016, 17:47 --

A co daje w zasadzie ten full link ?
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez 5eba » 18 czerwca 2016, 17:29

5eba
Signo
Signo

Postprzez ggregorii » 18 czerwca 2016, 20:22

No pewnie poza Aso ni dadza takiej aktualki zeby sobie samemu zrobic o ile jest to kwestja samego oprogramowania radia.
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez 5eba » 18 czerwca 2016, 21:18

Wymiana oprogramowania i wymiana usb portu na taki ktory dziala z full link. Nawet gdyby byla opcja zrobic to taniej poza ASO to i rak wole ASO chocby z powodu gwarancji.
5eba
Signo
Signo

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne