Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Wojtaz666 napisał(a):Dodam jeszcze że wiele jednostek 1.4 122 ma ok. 140KM, gdzieś znalazłem wykres z hamowni że gościowi wykazało 137KM. Jednostki 140 już tak ni mają.
daffyx napisał(a):Szukam właśnie odpowiedzi na pytanie zawarte w temacie ,ale chyba wszystko poszło w złym kierunku .
aktualnie w salonach są dostępne Leony z 2014 roku z silnikami 1.4 TSI 122KM i 1.4 TSI 125 KM - czy jeden jest następcą drugiego czy jest to równorzędna oferta - i czy ktoś wie coś na temat awaryjności tych jednostek. ?
wsowa napisał(a):Przymierzam się do kupna i mam do wyboru dwa egzemplarze: 140 KM FR albo 150 KM Style. Jeździłam 140 FR i jedzie świetnie. 150 nie próbowałem. Różnice w wersji, wyposażeniu i cenie są dla mnie jasne. Gorzej z silnikiem. Czym one się różnią poza 10KM i ACT? I na ile odczuwalne są te różnice?
wsowa napisał(a):Co do różnic między rokiem modelowym 2014 i 2015 to zauważyłem tylko dwie:
- Oczywiście silniki: 122 i 140 KM w 2014 vs 125 i 150 ACT w 2015
- Sterowanie tempomatem w osobnym przełączniku w 2014 vs w przełączniku kierunkowskazów.
Turbocharger
While the engine is running, the turbocharger is
mainly cooled by the engine oil. The coolant is only
transported to the turbocharger as required. When
the warm engine is switched off, the coolant
circulation pump is switched on for up to 480 seconds.
This prevents vapour locks forming in the
turbocharger coolant circuit.
kamatosek napisał(a):1.4 ACT jest już na rynku dobre 4 lataludzie raczej chwalą obecnie jest druga generacja 1.4 ACT z mocą 150PS
Mój kuzyn wybrał właśnie ten silnik do Leona i jest mega zadowolony.
Masz 4 lata gwarancji na nowe auto
pinkibass napisał(a):Można - wersje 122/125 po programie (utrata gwarancji) robią na spokojnie okolice 160KM
Aczkolwiek zauważam, że te silniki (122/150 KM) różnią się nie tylko programem, ale też mechanicznie
Vampire1984 napisał(a):O tym juz tutaj pisalem o modelach ktore maja dwumas.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości