bardzo pozytywne odczucie przyspieszania, to co zauważyłem od razu. Cupra lepiej wyrywa do przodu. Jest to zapewne spowodowane tym, że samochód nie siada tak „na tyłku”, jak wcześnie, gdzie nos był jednak wyżej. Reakcja na ruchy kierownicą też mocno poprawiona. Podobny efekt był po zamontowaniu stabilizatorów – teraz jest jeszcze lepiej. Prowadzenie w zakrętach zdecydowanie poprawione, nie kładzie się tak mocno, jeśli wogóle - jedzie jak po sznurku. Jak dohamuje się w zakręcie, to już nie ma nerwowego myszkowania przodu. Co do wybierania nierówności to ciężko to opisać. Na ustawieniu siły odbicia na 50% / 50% jest twardziej, niż w trybie Cupra. Jakość pracy amorka za to lepsza. Wcześniej czułem jakby koła nie do końca miały 100% kontakt z podłożem i cały samochód wybierał nierówności, a teraz niby jest twardziej, ale czuje pod tyłkiem, jak koła wyłapują każdą nierówność i przez to masz lepszy kontakt z podłożem (lol). Żeby nie było, że jest komfort – jak zaliczyłem przez przypadek większą wyrwę to nie było zmiłuj – wtedy czujesz, że jest twardo. Dlatego właśnie jest regulacja siły odbica….Ustawiłem też siłe odbicia z przodu na 75% miękko, to jest bardziej miękko, ale przy dużych prędkościah był efekt lekkiego pływania przodu(chyba za duża różnica między przodem a tyłem w sile odbicia). Aby wyregulować tył niestety muszę zdemontować tylny amor, więc pojeżdżę, potestuję i zobaczą, jak ustawić tył. Może dam 60-70% miękko a będę się bawił ustawieniami przodu. Kasowniki KW działają bez zarzutu, żadnych błędów i tryby jazdy też działają z tym, że nie zmienia się oczywiście twardość zawieszenia.
-- 3 marca 2020, 21:31 --
Update: chyba będę musiał zareklamować sprężynę. Oddałem dziś furę na sprawdzenie i wszystko dobrze zamontowany było, pomierzone zawieszenie, wyrównana lewa strona do prawej (mierzone od rantu felgi do błotnika) a na gwincie różnica doszła do 23mm między stronami

jest coś nie tak z lewa sprężyna. Mam nadzieje, że producent wyśle nowe kpl sprężyn na podstawie pomiarów i fotek. Jutro odbieram furkę.
-- 15 marca 2020, 15:00 --
Mam decyzję od producenta - wymiana sprężyn na nowe....