Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mw1978 napisał(a):@ adamtower
Myśle że wspólnymi siłami jakoś ci to wyjaśniliśmy
to przycisk do kasowania przebiegu w liczniku ,tomzi napisał(a):ale który to???
tomzi napisał(a):Drugie pytanko czy podczas odpalania po przekręceniu kluczyka w pozyje zapłon nie powinna zapalić kontrolka tzw check engin która sygnalizuje usterki i po odpaleniu powinna zgasnąć Bo u mnie wcale sie nie zapala nawet na chwile??
tomzi napisał(a):Czy to na pewno ten???
tomzi napisał(a):Czy rocznik 1999-2000 miał tą kontrolkę check engine???
wiciu_gwx napisał(a):w jaki sposób ustawia się - zeruje ten stan
oczkolek napisał(a):wiciu_gwx napisał(a):w jaki sposób ustawia się - zeruje ten stan
A może tak przeczytamy wątek od początku.
darq12 napisał(a):Przejedź jeszcze 3000 km i jak się nie zapali do dopiero zacznij się martwićJak już jestem to też zapytam czy da się to vagiem przestawić z 10000 na 15000 tyś km??? ktoś zadał takie pytanie i nikt sensownie nie odpowiedział. I jeszcze jedno pytanie jak to zsynchronizować bo u mnie pojawia się komunikat a ja w innych kilometrach wymieniam olej.
wiciu_gwx napisał(a):czy po zmianie oleju muszę sam zrestetować tą opcję aby "zadziałała" mi po tych 10 lub 15 tyś km?
PiterEL napisał(a):Trzeba vagiem wyzerowac...
butcherDG napisał(a): pokazywało do wymiany 1000 km
PiterEL napisał(a):A powiedzcie mi co ile pojawia się komunikat inspekcji olejowej... bo u mnie mam wrazenie ze nie pojawia się w ogóle. sprawdzałem i mam w odpowiednich kanałach takie wartości:
Kanał 42 wartość 114 - actual value
Kanał 43 wartość 231 - actual value days
Kanał 44 wartość 10 - min value
Kanał 42 wartość 15 - max value
Kanał 42 wartość 365 - max value days
Czyli mam od wymiany przejechane 11 400 km, a u mnie nadal komunikat o inspekcji olejowej nie pojawia się... Dlaczego ? Nie powinien już pojawić się po 10 000 km??
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości