Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Dżoyo napisał(a):koski, chyba nie mówisz poważnie z tą 90walu, jak nie jeździsz szybko to polecam jazde zaraz za tirami, w ten sposób jedziesz w tunelu powietrznym, który on wytworzy. Oszczędność nawet do -20%
koski, chyba nie mówisz poważnie z tą 90 walu, jak nie jeździsz szybko to polecam jazde zaraz za tirami, w ten sposób jedziesz w tunelu powietrznym, który on wytworzy. Oszczędność nawet do -20%
Tonny S napisał(a):Samochód nie jest po to by na nim oszczedzać tylko wydawać kase najdroższa skarbonka zaraz po kobiecie
walu napisał(a):Witam
Od niedawna posiadam leona 1.6 16V i duzo jezdze na trase. Problem jest taki ze predkosciomierz mi nie dziala i mam pytanie. Na jakich obrotach go trzymac zeby jezdzic ekonomicznie.
ja mam takiego samego i mi pali srednio ponizej 7 litrow
wojtek_sw napisał(a):( na maksa więcej jak 18l /100 nie udało mi się spalić).
Galad napisał(a):hmm
mój spalił po mieście ostatnio 11.5l/100km, jazda na 3-4k rpm
nie za wysokie przypadkiem? czy takie ma być?
bacardi napisał(a):mi w miescie przy normalnej dynamicznej jezdzie pali na ogol od 8,5 do 9,5 max
cebulka napisał(a):Dokładnie tak jak piszesz. Jak postoisz trochę w korkach to i spalanie większe
to prawda po każdym czyszczeniu przepustnicy trzeba zrobić nastawy,lub jak kto woli adaptacje.Marcin_TDI napisał(a):brak adaptacji i zaczal strasznie palic...
jesli auta nie katujesz a tyle pali, to ja bym sprawdzil tez sonde lambda... jaki masz przebieg?
Dżoyo napisał(a):Miasto:
Powoli - 10litrów (jazda z tłumem do 3.000) zmierzone tylko raz
Normalnie 12 l. do 4.000
Agresywnie - 14 l.
Galad napisał(a):ehhh po wielu tankowaniach bierze średnio 10,5-10,7l/100km
cały czas
na Vagu sprawdzali mi sonde i wszystko niby ok...
zaczynam myśleć że tak musi być
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości