Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pilot zewnętrzny do centrala

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pilot zewnętrzny do centrala

Postprzez bigboy » 12 maja 2007, 12:33

Witam

Padł mi pilot od centrala w Leonie 2001 rok tdi 110km. W salonie moga go próbować reanimować jednak jeśli się to nie uda nowy wkłąd cenią na około 300 zł. Lekko mi szczęka opadła jak to usłyszałem ;) I stąd moje pytanie. Czy moge podpiąć (zakodować) do seryjnego alarmu normalnego zewnętrznego pilota by ne musieć wymieniać bebechów w kluczyku?? chyba by wyszło taniej) Jeśli jest taka opcja to poproszę jakieś namiary na takiego pilota. Poza tym planuje założenie jakiegoś konkretniejszego alarmu, z kilkoma dodatkowymi zabezpieczeniami. I czy wtedy do nowych pilotów moge podpiąć centrala?? Jeśli tak to jakie zabezpieczenia tego typu polecacie. Kumpel montujący alarmy ma jakieś ala scyzoryk piloty (do alarmu AMPIO). Wymienia się tylko grot od swojego i smiga na scyzorze. Czy ktos to juz testował w praktyce??

Serdeczne dzieki za porady

Pozdrawiam
bigboy
bigboy
Stella
Stella

Auto: Leon TDI ASV 110KM

Reklama

Re: Pilot zewnętrzny do centrala

Postprzez nixu » 12 maja 2007, 12:53

Zeby alarm dzialal z pilota (kluczyka) musi byc to alarm podlaczy po CAN busie (CAN-ie), ale nie mozna tu mowic o dobrym zabezpieczeniu auta przez taki alarm (te dwie rzeczy nawzajem sie wykluczaja).

Sprobuj zakodowac VAG-iem kluczyk tak zeby dzialal central (kluczyki czasami same z siebie sie rozkodowuja) jezeli nie da rady kup pilot na allegro (caly kluczyk scyzoryk to kolo 70-100 zl) i zakoduj go do auta.

Pilot kluczyka (scyzoryk i normalny przyciskowy) niestety nie jest kodowalny pod jaki kolwiek alarm.
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez bigboy » 12 maja 2007, 13:00

Klucz sie nie rozkodował tylko padł. Nie miga kontrolka po wymianie baterii. Z tego co udało mi się rozeznać to piloty scyzoryki z allegro nie pojda z moim autem bo ja mam 433 mhz a one maja 434 mhz a nie chce wywalac 110 zł plus wysylka i potem stwierdzic ze jednak ten nie pasuje. Zastanawiam się nad całym nowym Alarmem z pastylką żeby dodatkowo zabezpieczyć auto. Bo jak rozmawiałem z chłopakami z "brańzy" to się śmiali że najłatwiej zwinąć seryjny alarm. Mają to w małym palcu. :((
bigboy
Stella
Stella

Postprzez nixu » 12 maja 2007, 13:04

bigboy, wiesz co.. jezeli ktos montuje "alarm" w przeciagu 3 godzin to mozna go obejsc w ciagu 3 minut..

Co do kluczyka to byl temat na forum i zaleznie od roku jest mozliwosc zakodowania kluczyka 434 do 433! zreszta wejdz na S-R -> http://www.Seat-Napinator.pl/forum/viewtopic.php?t=7164 jest swietny manual kluczyka - mozesz tam zadawac pytania a mysle, ze w miare mozliwosci Ci ktorzy przerabiali temat doglebnie pomoga Ci.
nixu
Sympatyk LeonClub

Postprzez bigboy » 13 maja 2007, 11:41

Troszke poczytalem juz wczesniej i wynika z tego ze sie nie da tego zrobic do 2001. Po 2002 juz nie ma problemu. Poza tym zewnętrzny alarm z pastylką transponderową, lokalizacja pojazdu, i powiadomieniem na komorke mysle ze sprawi ciut wiecej klopotu potencjalnemu zlodziejowi niz seria :)
bigboy
Stella
Stella

Postprzez nixu » 13 maja 2007, 12:01

bigboy, owszem kazde zabezpieczenie/opozniacz jest dobra metoda. Jezeli masz auto sprzed 2001 roku musisz szukac kluczyka 433,92MHZ (jezeli chodzi o scyzoryk). Jezeli zwykly to 433.
nixu
Sympatyk LeonClub

Postprzez Kozak » 13 maja 2007, 21:45

nixu napisał(a):433,92MHZ (jezeli chodzi o scyzoryk)
też nie zaprogramujesz jeżeli masz 433mhz , przerobiłem z 5 takich scyzoryków i w żaden sposób nie szło zaprogramować ich do Leona 2001

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne