Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
rafkam napisał(a):Hey
Pytanko - od dwoch dni wariuje mi wskazowka temperatury.Zamiast byc na 90 - po jakims czasie - (dzisiaj nawet doszla do tego poziomu) spada, albo zatrzymuje sie na 65-70 stopniach. Co je grane?
pzdr.
adamtower napisał(a):U mnie jak padł czujnik temp. silnika to podawał do komputera temp silnika -38 stopni, więc obroty skakały i palił kilkanaście litrów na sto
a to TDI
Po wymianie czujnika i płynu chłodniczego jest OK.
Dokladnie podaje kod bledu z nazwa i wtedy spalanie az tak duzo nie wzrasta ASV palil jakies 8l/100 dodam ze dodatkowo byla walnieta przeplywka po wymianie w/w czesci spalanie zeszlo na 6,2 l a wlasciciel nie ma lekkiej nogi.DWitek napisał(a): Jeśli padnie ten od wskaźnika temp to pół biedy - łatwo to sprawdzić na VAG'u, który jest uszkodzony.
bacardi napisał(a):Niestety przytrafily mi sie te same objawy z czujnikiem... Wskazowka temperatury potrafi nagle spasc do 0, by po chwili (czasem dlugiej) gwaltownei powrocic do 90, a czasem wariuje gdzies po srodku skali...
Poniewaz jeszcze nie zakupilem sobie interfejsu do vaga a w aso zedra ze mnei za podpiecie do kompa tyle co wydam za interfejs, mam 3 pytania:
1. Poszperalem troche w etce aby odnalezc ten czujnik, mozecie mi potwierdzic czy odnalazlem odpowiedni ?
059 919 501 A - czujnik temperatury podwójny, 4 styki, zielony 20mm
2. Rozumiem, ze oznaczenie podwojny oznacza, ze zawiera tez w sobie ten drugi czujnik podajacy temp do kompa i wymiana zlikwiduje rowniez ewentualne problemy z drugim czujnikiem ?
3. Czy ktos moze orientuje sie, jakiego rzedu kwoty wchodza w cene nowego czujnika ? Chodzi o to, ze jesli jest drogi, to moze lepiej poczekam na interfejs vaga z allegro, zanim zajme sie wymiana czujnika
Z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość