Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tonny S napisał(a):We wrocławiu masz przedstawicielstwo Masters Tuning http://www.tdi-tuning.pl/kontakt_wroclaw.htm
Nie wiem ile w tym prawdy , ale podobno w Jetronicu możesz mieć w swoim aucie program Compsportu.....ale to tylko pogłoski.Zadzwoń zapytaj.
To jest najwyższy porównywalny poziom wykonywania usług związanych z modyfikacjami TDI.RosenG napisał(a):Lepsi są od mastertuning z katowic?? Może ktos wie??
RosenG napisał(a):AA
einstein78 napisał(a):ma ktos moze doswiadczenia z ta firma ?
http://www.44tuning.pl/
ze wzgledu na miejsce zamieszkania rozwazam zmodyfikowanie mojego leona wlasnie u nich
"Promocje chiptuning:
6. Dokonując teraz zwiększenia mocy chip tuningu w samochodzie z roku 2000 i młodszym otrzymujesz komplet działających magnetyzerów gratis!!!"
GTCAR napisał(a):no i mają ciekawy demo-car 194 kuce na drogę i prawie 400 Nm., to musi przyjemnie jechać.
W jakim sporcie i jakie doświadczenieGTCAR napisał(a):gdyż to chłopaki mają doświadczenie w sporcie
Tjaaa tam bardziej chwala Falken niz te softyGTCAR napisał(a):Hej, tutaj znajdziesz wypowiedzi klientów którzy zrobili u nich samochody, http://www.44tuning.pl/rekomendacje/
Makalu napisał(a):Cytat:
"Promocje chiptuning:
6. Dokonując teraz zwiększenia mocy chip tuningu w samochodzie z roku 2000 i młodszym otrzymujesz komplet działających magnetyzerów gratis!"
AdamTower napisał(a):Makalu napisał(a):Cytat:
"Promocje chiptuning:
6. Dokonując teraz zwiększenia mocy chip tuningu w samochodzie z roku 2000 i młodszym otrzymujesz komplet działających magnetyzerów gratis!":hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
litości....ale profi firma z nich.... działające magnetyzery![]()
![]()
Tonny S napisał(a):GTCAR napisał(a):no i mają ciekawy demo-car 194 kuce na drogę i prawie 400 Nm., to musi przyjemnie jechać.
Naprawde niezły democar to tyle ile ARL po sofcie na droge i zaden z niego democarW jakim sporcie i jakie doświadczenieGTCAR napisał(a):gdyż to chłopaki mają doświadczenie w sporcieTjaaa tam bardziej chwala Falken niz te softyGTCAR napisał(a):Hej, tutaj znajdziesz wypowiedzi klientów którzy zrobili u nich samochody, http://www.44tuning.pl/rekomendacje/
Na forum znajdziesz w 5 s. wiecej osób wypowiadających się o profesjonalnych firmach niz na tej stronie.
Nie ważne skąd jest magnetyzer wazne jest, ze nie działają - sprawdzane na hamowni.GTCAR napisał(a):To widzę, że wiedza ogranicza do magnetyzerów które są dostępne w Polsce co rozumiem.... jak byłem u nich to był klient BMW 740 któremu zamontowali jakiś zestaw wraz z dolotem powietrza.
Paliło to wcześniej 20 litrów ( pojemność 4 litry w automacie) , a po zmianie 15 litrów i auto zrobiło sie elastyczniejsze.
Więc, co nie działają? Wiem, że były ściągane z ameryki to tyle i chyba miał ich około 8-miu założonych.
Widziałem temat o tym Stilo i faktycznie jak na sam program jest ok ale czy to było weryfikowane na hamowni obciążeniowejGTCAR napisał(a):To Stilo 16V to też zrobili o 50 KM i 100 NM więcej na drogę na seryjnym coolerze i turbinie, czyli to jest coś, bo z tdi racing sie nawet nim interesowali, ze w tym silniku to jest wynik.
Co do fachowości firmy V-tech sa ogromne zastrzeżenia i każdy siedzący w temacie poinformuje cię ze to nie jest dobre rozwiązanie - zwykła masówka, którą można kupic za 300 zł na allegro.GTCAR napisał(a):Ja mam zrobione u nich Stilo i Leona, gdyż jestem w Holandii a nawet tutaj dobrze się mówi o V-techu który przygotował wyścigowy pucha diesla, dlatego wybrałem ich gdyż oni są ich przedstawicielem.
Bo do codziennej jazdy nie daje nic w TDi poza możliwościa szybszego wysrania turbiny i przepływki, profi w zawodach jest stosowany ale tam nikomu nie zależy na zywotności turbiny i przepływki.GTCAR napisał(a):A jak mówicie o innych firmach to obdzwoniłem i na pytanie dolot powietrza w dieslu mówili mi że to nie ma sensu, że to nic nie daje.
Od nich dolot dał mi 12 Nm., to nic?
W tym najlepszy jest CompSport i Master's oddział Katowice.GTCAR napisał(a):Ponadto łączą tuning mechaniczny z elektronicznym i to jest właśnie to czego potrzeba aby osiągnąć optimum.
GTCAR napisał(a):Jak ktoś czegoś nie rozumie to najczęściej dostaje najpierw ataku śmiechawy
GTCAR napisał(a):Więc, co nie działają? Wiem, że były ściągane z ameryki to tyle i chyba miał ich około 8-miu założonych.
Tonny S napisał(a):Widziałem temat o tym Stilo i faktycznie jak na sam program jest ok ale czy to było weryfikowane na hamowni obciążeniowej np. MAHA
Tonny S napisał(a):Na czym robiliście pomiar bo Master-s sprawdzał przyrosty i wyszło, ze sa w granicach błędu pomiaru.
Z tego co czytałe/słyszałem daje wiarygodne wyniki przy odpowiedniej kalibracji tj. waga itp.Dynomet
rob555 napisał(a):wyjasnij co Ci zrobili z dolotem bo bardzo ogólnikowo piszesz...
Moze wsadzili bawełniana wkładke zamiast ori filtra? A moze po prostu rury dolotowe od ARL? A moze przekonstruowali całkowicie dolot i zrobili suchy filtr??
Tonny S napisał(a):Z tego co czytałe/słyszałem daje wiarygodne wyniki przy odpowiedniej kalibracji tj. waga itp.
Tonny S napisał(a):orientujesz sie czy V-tech pisze im programy pod nowe mody czy oni sami je obrabiaja
RosenG napisał(a):Ja jestem w trakcie rokowań z Compsport, oby to był trafny wybór, czy juz ktoś z ich usług skorzystał?
RosenG napisał(a):przełożyc ten program do innego leona czy jest to progarm wrzucany na istniejący już
jaro4444 napisał(a):Widzę, że zaczyna robić się off topic.
Więc konstruktywnie : Aligator, Compoty, Diagtroniki, Rob555, Staszewski to jedyne mi znane na tą chwilę miejsca godne polecenia do tuningu TDI.
Jedni mają hamownie na miejscu, innu nie. Jednym sodówka czasem uderza do głowy, innym nie ale nie da się podważyć jednego - zrobią to PROFESJONALNIE. Zbierzcie grupę i odezwijcie się do któregokolwiek z wymienionych.
P.S. Osobiście myślę, że "młodzi" w fachu mogą być ciut bardziej elastyczni cenowo
GTCAR napisał(a):jaro4444 napisał(a):Widzę, że zaczyna robić się off topic.
Więc konstruktywnie : Aligator, Compoty, Diagtroniki, Rob555, Staszewski to jedyne mi znane na tą chwilę miejsca godne polecenia do tuningu TDI.
Jedni mają hamownie na miejscu, innu nie. Jednym sodówka czasem uderza do głowy, innym nie ale nie da się podważyć jednego - zrobią to PROFESJONALNIE. Zbierzcie grupę i odezwijcie się do któregokolwiek z wymienionych.
P.S. Osobiście myślę, że "młodzi" w fachu mogą być ciut bardziej elastyczni cenowo
Jakiś czas minął, sorki że tak pozno, może was to nie interesuje. Slyszalem ze spotkali sie chlopaki z 44tuning w Kamieniu z Audi z Compsportu i wtedy dzieliło ich jedynie 0,1 sekundy, a teraz przyspieszyli Stilo i zrobili czas ET 14,45, zobaczcie sami
http://www.44tuning.pl/najnowsze-wiadom ... hodow.html
a propo kto im robi programy to się dowiedziałem, dwóch programistów z Polski i jeden z zagranicy + jakiś koleś przyjeżdża stroić mocniejsze turbinowce, no zobaczcie jak podchodzą to tuningu mechanicznego
http://www.44tuning.pl/najnowsze-wiadom ... uning.html
Ale wy morze wierzycie w zamkniete wasze grono jak inni w radio Maryja.
einstein78 napisał(a):ma ktos moze doswiadczenia z ta firma ?
http://www.44tuning.pl/
ze wzgledu na miejsce zamieszkania rozwazam zmodyfikowanie mojego leona wlasnie u nich
GTCAR napisał(a):a propo kto im robi programy to się dowiedziałem, dwóch programistów z Polski i jeden z zagranicy
Dariuspolo napisał(a):...jestem z Opola i nigdy o takiej firmie nie slyszalem.
buryy napisał(a):Napewno slyszales o Halickim
Dariuspolo napisał(a):...jestem z Opola i nigdy o takiej firmie nie slyszalem.
Ale kazdy kiedys zaczynal, wiec powinienem byc wyrozumialy, chociaz mnie roz....dala
jak widze na tym zdieciu 1,9tdi w silniku z pezeplywomierzem nasaczony kocimi sikami stozkowy filtr powietrza i zapewnienia o polepszonej reakcji auta (co najmniej za to ta firma ma u mnie przewalone)
Krzysztof napisał(a):podjedź, zobacz co to za firma, jakie ma zaplecze techniczne, porozmawiaj z ludźmi, a po krótkiej rozmowie będziesz wiedział co chłopaki oferują, jaką mają wiedze i dopiero wtedy możesz oceniac poziom firmy
GTCAR napisał(a):Na chłopski rozum, aby robić takie samochody oraz osiągać takie wyniki to trzeba być kompetentnym w tuningu.
GTCAR, proponowalbym zakonczyc temat wklejania linkow (pozycjonujesz strony w google, czy cos?) i poprosic kogos komu zrobila w/w firma leona o wklejenie wykresu i opis modow. To najlepszy sposob na zdobycie zaufania na forum.
Dzieki za zrozumienie.
buryy napisał(a):[
Zapomniales napisac, ze równiez cudotwórcą![]()
Przykład
Leon ASV na 10-tce-> http://www.44tuning.pl/tuning-w-44/chip ... ooler.html
Wnioski wyciagnijcie sami
Właścicielemtopola napisał(a):Czymś się różnią
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości