Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
loozik napisał(a):a co do radia zakupionego w czasie, kiedy homologacja byla, to nie ma najmniejszego problemu
Tonny S napisał(a):To, ze nie wydaja homologacji na nowo zakupione modele bo tak to sie powinno odczytywac nie oznacza, ze radio kupione z homologacją przed decyzja o wstrzymaniu homologacji na radia Uniden dana homologacje utracilo.
loozik napisał(a):tylko wytlumacz to durnym misiom
funcarver napisał(a):Bartas, prosze o foto
ja "przykrecilem" na boku tunelu srodkowego przy lewym kolanie pasażera, grucha leży pod konsola srodkowa w tej mikroskopijnej półce
nic innego nie wymyslilem
Wielblad napisał(a):Ja dzisiaj sobie zamontowałem cb w Leonku, padło na schowek z lewej strony kierownicy
Magnes czy na stałe? Jak na stałe to gdzie i jak (nie chce wywalać seryjnej anteny)??
Wielblad napisał(a):Ja dzisiaj sobie zamontowałem cb w Leonku, padło na schowek z lewej strony kierownicy, brałem pod uwagę jeszcze pod popielniczką ale wadziło trochę przy wstecznym. Poniżej parę zdjęć może komuś sie kiedyś przyda... sam szukałem i nie znalazłem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
PS. Przy okazji mam pytanie do użytkowników CB, mam zamiar zmienić antenę na coś większego. Aktualnie mam Presidenta Georgia i rozważam coś o wymiarach od 100cm do około 150cm, głównie zależy mi na dobrym sygnale i przyzwoitym zasięgu. Męczy mnie Sirio Turbo 1000, T2000 lub T3000... Ktoś ma jakieś doświadczenie z takimi antenkami? lub może jakąś inna by ktoś polecał? Magnes czy na stałe? Jak na stałe to gdzie i jak (nie chce wywalać seryjnej anteny)??
Streat napisał(a):Wielblad, to jak poprowadziłeś przewody ostro mi się nie podoba
Streat napisał(a):Wielblad, to jak poprowadziłeś przewody ostro mi się nie podoba![]()
Przecież można było za radiem zrobić mała dziurę i puścić przewód od tyłu potem koło bezpieczników i po rynience, gdzie puszcza się całą ori wiązkę do tyłu a nie takie niszczenie plastiku
grzybek napisał(a):wszystkim polecam rzep 3m. przykleilem 2 paski 10cm na radiu w gornej czesci wneki i tam je przyczepiam takze glosnik od spodu jest odsloniety, polecam to rozwiazanie zadna sila go nie oderwie rzepy sa rewelacyjne a demontaz w mgnieniu oka i marsz do innego auta.......
grzybek napisał(a):u mnie radio wedruje z auta do auta ( jezdzi w 2 )
w leonie umiejscowione jest w tym malym schowku po lewej stronie.
wszystkim polecam rzep 3m. przykleilem 2 paski 10cm na radiu w gornej czesci wneki i tam je przyczepiam takze glosnik od spodu jest odsloniety, polecam to rozwiazanie zadna sila go nie oderwie rzepy sa rewelacyjne a demontaz w mgnieniu oka i marsz do innego auta.......
michalm napisał(a):dostep do pokretel lekko sredni z akcentem na lekko
michalm napisał(a):Wszystko ladnie i pieknie ale dostep do pokretel lekko sredni z akcentem na lekko
michał kozak napisał(a):i nie widać za bardzo wyświetlacza jaki masz kanał , ale to wszystko pikuś , też tak miałem , z tym że w to miejsce nie wszystkie radia wchodzą
nixu napisał(a):sleeper, nie lepiej bylo w tej kieszeni obok? np. na rzepy?
foix napisał(a):A ma ktoś pomysł gdzie w 1P umieścić CB ?
bajus napisał(a):najbardziej logiczne jest przymocowac je przy boczku skrzyki od strony pasazera, ale cholera bedzie na widoku...
Osa napisał(a):ja mam tak zamontowane tylko jest roszke niżej, trzeba sie lekko nachylić ale za bardzo z zewnątrz nie widać
ale to zależy też od wzrostu i ustawienia fotela, ja mam na maksa do tyłu fotel i oparcie i max. nisko
bo idealnym miejscem było by tam pod kokpitem, radiem ale akurat moje (Alan102) jest za długie no i kwestia czy uzywacie popielniczki
Zrobie zdjęcia jak u mnie wyglada, a antene mam malą magnesówkę 45cm z cewką, odbiera na jakieś 15-19 km i przy 200 km/h nie spadła
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości