w poprzednim aucie (Octavia), mozna bylo przy pomocy VAGa ustawic tak, aby centralny zamek zamykal drzwi po przekroczeniu chyba 5km/h.
Prawda, ze mozna tak samo zrobic w Leonie?
Kto ma VAGa w wawie?

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
DWitek napisał(a):Zrobić można - działa bez problemu. Po przekroczeniu chyba ok. 15 km/h
michał kozak napisał(a):trzeba w module komfortu ustawić to VAGiem i po przekroczeniu 20 km/h automatycznie zamykają się zamki , a po wyjęciu kluczyka ze stacyjki otwierają się .
michał kozak napisał(a):trzeba w module komfortu ustawić to VAGiem i po przekroczeniu 20 km/h automatycznie zamykają się zamki , a po wyjęciu kluczyka ze stacyjki otwierają się .
antimatter napisał(a):ja akurat chce, aby zamek blokowal wszystkie drzwi po ruszeniu, a otwieral je po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjkijest OK
DWitek napisał(a):antimatter napisał(a):ja akurat chce, aby zamek blokowal wszystkie drzwi po ruszeniu, a otwieral je po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjkijest OK
Czyli podłączasz VAG'a. Wchodzisz w 46-Central Convenience. Następnie 10-Adaptation. W kanale 3 ustawiasz 1-On oraz w kanale 4 również na 1-On i dajesz Save.
That's all. Powodzenia.
adamtower napisał(a):Pisałem o tym już kilka razy. Odradzam automatyczne zamykanie, jeśli jeździsz dużo po mieście i wozisz posażerów to za kilka tyg będziesz miał uszkodzony zamek, ponieważ każdy kto chce wysiąść ciągnie na maksa za klamkę, a drzwi są zamknięte, dopiero po drugim pociągnięciu się otworzą. Miałem - wyłączyłem.
adamtower napisał(a):Pisałem o tym już kilka razy. Odradzam automatyczne zamykanie, jeśli jeździsz dużo po mieście i wozisz posażerów to za kilka tyg będziesz miał uszkodzony zamek, ponieważ każdy kto chce wysiąść ciągnie na maksa za klamkę, a drzwi są zamknięte, dopiero po drugim pociągnięciu się otworzą. Miałem - wyłączyłem.
DWitek napisał(a):antimatter napisał(a):ja akurat chce, aby zamek blokowal wszystkie drzwi po ruszeniu, a otwieral je po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjkijest OK
Czyli podłączasz VAG'a. Wchodzisz w 46-Central Convenience. Następnie 10-Adaptation. W kanale 3 ustawiasz 1-On oraz w kanale 4 również na 1-On i dajesz Save.
That's all. Powodzenia.
ADIC napisał(a):A wiesz moze jak ustawic by po zgaszeniu silnika automatycznie "skladaly"sie lusterka, a po odpaleniu auta "rozkladały" (albo w momencie uaktywnienia alarmu)
Robal napisał(a):ADIC napisał(a):A wiesz moze jak ustawic by po zgaszeniu silnika automatycznie "skladaly"sie lusterka, a po odpaleniu auta "rozkladały" (albo w momencie uaktywnienia alarmu)
Tego nie ustawisz VAGiem. To juz jest rzezba dla elektryka. Mam nadzieje ze DWitek juz niedlugo przedstawi nam jak to zrobic
ja akurat chce, aby zamek blokowal wszystkie drzwi po ruszeniu, a otwieral je po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki jest OK
That's all. Powodzenia.
Robal napisał(a):Sprawdż bezpiecznik. Mnie po jego przepaleniu zaczął głupieć ten cały system ryglowania.
Kerad napisał(a):Robal napisał(a):Sprawdż bezpiecznik. Mnie po jego przepaleniu zaczął głupieć ten cały system ryglowania.
Bezpieczniki sprawdzilem i wszystkie sa dobre...
Jakies inne sugestie gdzie szukac zeby spowrotem drzwi sie od wewnatrz dalo zamknac?
DWitek napisał(a):Kerad napisał(a):Robal napisał(a):Sprawdż bezpiecznik. Mnie po jego przepaleniu zaczął głupieć ten cały system ryglowania.
Jakies inne sugestie gdzie szukac zeby spowrotem drzwi sie od wewnatrz dalo zamknac?
Akurat w tym wypadku bezpiecznik nie ma nic do tego - zwyczajnie "padło" Ci mikro w drzwiach kierowcy. Aby być 100% pewnym, zrób mały teścik: wejdź do samochodu, zamknij wszystkie drzwi i naciśnij na drzwiach kierowcy przycisk zamykania centralnego zamka, powinno zamknąć wszystkie dzrwi, łącznie z bagażnikiem, jeśli zamek od drzwi kierowcy się zamknie i za chwilę wyakoczy z powrotem, to na 100% jest uszkodzony mikrowłacznik zamknięcia drzwi kierowcy. Inny test, to otwarcie centralnego z pilota, zaświęca się lamka wewnątrz, odczekanie aż zgaśnie i dopiero otwarcie drzwi kierowcy, jeśli się ponownie nie zaświeci, to j.w.
Kerad napisał(a):DWitek napisał(a):Kerad napisał(a):Robal napisał(a):Sprawdż bezpiecznik. Mnie po jego przepaleniu zaczął głupieć ten cały system ryglowania.
Akurat w tym wypadku bezpiecznik nie ma nic do tego - zwyczajnie "padło" Ci mikro w drzwiach kierowcy. Aby być 100% pewnym, zrób mały teścik: wejdź do samochodu, zamknij wszystkie drzwi i naciśnij na drzwiach kierowcy przycisk zamykania centralnego zamka, powinno zamknąć wszystkie dzrwi, łącznie z bagażnikiem, jeśli zamek od drzwi kierowcy się zamknie i za chwilę wyakoczy z powrotem, to na 100% jest uszkodzony mikrowłacznik zamknięcia drzwi kierowcy. Inny test, to otwarcie centralnego z pilota, zaświęca się lamka wewnątrz, odczekanie aż zgaśnie i dopiero otwarcie drzwi kierowcy, jeśli się ponownie nie zaświeci, to j.w.
Dokladnie tak sie dzieje ze odbija tylko zamek kierowcy, naszczescie jeszcze z zewnatrz da sie auto zamknac. Czyli diagnoza padl mikrowylacznik w drzwiach kierowcy. Teraz tylko gdzie go szukac i ile ewent kosztuje takie cudo co sie zepsulo? Bo moze tylko jakies styki przysniedzialy i wystarczy je przeczyscic, skoro to cos jak nazwa wskazuje w stylu wylacznika.
kowalcp2 napisał(a): u mnie zamyka po paru sekundach po przycisnięciu przycisku od antynapadu
Robal napisał(a):Wsiadasz zadowolony do auta, przekręcasz kluczyk, jedziesz... a po chwili okazuje się, że żony nie ma obok, na fotelu pasażera, tylko stoi dobre 50m za samochodem
Sammael napisał(a):A dalej to już banały:
sleeper napisał(a):Sammael napisał/a:
A dalej to już banały:
Sam dzięki wielkie, ale nie widzę tam opcji otwierania najpierw drzwi kierowcy/ później wszystkich...
DWitek napisał(a):Czyli podłączasz VAG'a. Wchodzisz w 46-Central Convenience. Następnie 10-Adaptation. W kanale 3 ustawiasz 1-On oraz w kanale 4 również na 1-On i dajesz Save.
Marcinxxx napisał(a):U mnie sie ryglują po ruszeniu drzwi i otwieraja po wyciagnieciu kluczyka i chce to wyłączyc, może ktoś potwierdzić czy to dobra instrukcja?
Podłączyć VAG'a Wejśc w 46-Central Convenience, 10-Adaptation i w kanale 3 ustawić 0 i w kanale 4 na 0 i Save.
Dobrze?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości