Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Regeneracja felg - Katowice

Pytania, testy, porady fachowców ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Regeneracja felg - Katowice

Postprzez BART_osz » 1 sierpnia 2007, 17:18

Witam

Na wstepie uprzedzam ze z szukajka spedzilem juz sporo czasu a jedyne konkretne informacje - dokladnie dotyczace tego tematu nie istnieja - CHYBA ze mial bym kopac post po poscie w tematach w ktorych zawarte jest slowo felga :P - chyba bym osiwial - bo jest tego z 14 stron ale zaden "temat" nie dotyczy typowo malowania felunku .

Jedyny temat
http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php? ... =malowanie
dokladnie dotyczacy tego problemu zalozyl Orzel ( z ankieta ) ale tam jest tylko duzo pytan i praktycznie zero odpowiedzi.

A wiec - jak w temacie - mysle nad odswiezeniem felg. Moje 18 bylo kupowane uzywane - w stanie akceptowalnym ale bylo juz na nich widac brak "pierwszej swiezosci" . Z czasem lakier wyglada coraz slabiej a jedna felga na rancie mocno sie obrala , plus krawedzie mam juz tez troszke pokiereszowane bo krawezniki we wloszech maja gigantyczne :( .
W zwiazku z tym - prosil bym o wypowiedzi osob ktore przerabialy juz temat - malowanie proszkowe czy tradycyjne ?
Zadzwonilem do kolesia wykonujacego takie uslugi ( w szczejkowicach kolo Zor ) i powiedzial ze potrwa to 3 dni bo musi porzadnie wyschnac ( nie lepsze jest suszenie piecowe ? ) . Ten gosc maluje typowym lakierem samochodowym - to standard ? Cena 80zl sztuka - chyba ok ?
Jak sie potem taki lakier "trzyma" na felunku ? Czy nie robia sie szybko odpryski ?
Prosze osoby ktore mialy juz okazje malowac fele o wypowiedzenie sie w temacie jak z trwaloscia. Ewentualnie jezeli jest mozliwosc - prosze o polecenia jakiegos speca od tego typu uslug z rejonu Katowic , Sosnowca albo Zor.

Z gory dzieks za wszsytkie odpowiedzi i cenne rady .

pozdrUFka
BART_osz
Najlepsze konie ;) saniemechaniczne
PozdrUFka
BART_osz
BART_osz
Sport
Sport

Auto: nA roUpe

Reklama

Re: Renowacja felunku

Postprzez usher » 1 sierpnia 2007, 17:33

BART_osz, w Katowicach jest koles ktory zajmuje sie tymi sprawami, ale ciezko u niego z terminem :( z drugiej strony swiadczy to o tym ze jest dobry bo inaczej nie mialby tyle roboty. Jak na razie kupowalem u niego felgi, opony, zakladalem rzeczy kupione gdzie indziej...generalnie jest bardzo w porzadku ;) Odezwij sie na priva to dam Ci namiar ;)
usher
www.4nano.pl

Auto: ...

Postprzez vortis » 1 sierpnia 2007, 22:49

Witam :) co do gościa o którym wspomina usher7, to potwierdzić mogę, że koleś konkret :yes:

Samo malowanie felg , w Twoim przypadku proponuje najpierw sprawdzić czy nie są krzywe, później piaskowanie no i oczywiście malowanie proszkowe. Ja za 16" płaciłem (bez prostowania) 58zł /szt. (zakład w Tychach)

Efekt w dobrej firmie powalający (niemal nowy felunek) gorąco polecam, odprysków po 7 miesiącach nie zauważyłem.

Pozdrawiam Vortis :P
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Postprzez BART_osz » 1 sierpnia 2007, 23:09

Dzieki za odpowiedzi . Panowie jak by to nie byl problem - podajcie tutaj dokladne namiary na ludzi o ktorych mowicie - to przyda sie mi i nastepnym ktorzy kiedys beda szukali odpowiedzi na podobne pytania - pw wysylalem ale "oczekuja" na wyslanie ... :whoeva: - w temacie bedzie najszybciej ;) .
Ktos jeszcze ma moze cos do dodania w tym temacie ?
Kopalem forum streetracingu ale o namiar na konkretnych magikow od tych spraw w rejonie slaska i zaglebia jest ciezko ;/ .
Najlepsze konie ;) saniemechaniczne
PozdrUFka
BART_osz
BART_osz
Sport
Sport

Auto: nA roUpe

Postprzez vortis » 7 sierpnia 2007, 23:15

BART_osz, Numeru tel od goscia co kiedyś podał mi usher, niestety już nie mam. Mam namiar na zakład gdzie ja robiłem. Nie wiem czy jest taki świetny na tle konkurencji bo z usług innych zakładów nie korzystałem. Ale:

Lakiernia proszkowa "Marex"
ul. Przemysłowa 60
43-100 Tychy
kom: 501 06 99 78

Pozdrawiam Vortis ;]
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Malowanie felg okolice Katowic

Postprzez Jawor » 3 grudnia 2012, 14:14

Witam , czy ktoś może polecić jakiś warsztat gdzie dobrze malują felgi w okolicach Katowic i mniej więcej jaka cena ? Chodzi o 17 calowe :)
Jawor
Stella
Stella

Auto: SEAT LEON

Re: Malowanie felg okolice Katowic

Postprzez bartekmk » 3 grudnia 2012, 18:15

na pewno wylądujesz w koszu ale zanim to sie stanie to poszukaj w necie lakierni proszkowej w katowicach na oswobodzenia 50. mysle ze za 3 stówki pomalujesz u goscia komplet 17". ja juz dwa razy u niego malowałem - na czarny mat, poza minimalnymi niedociągnięciami od wewnątrz jestem bardzo zadowolony i na pomarańczowo - tu już troche gorzej bo minimalnie odcieniami sie różnią, ale to przez to, ze po wszystkim wleciał na nie klar, mimo to dla mnie ok bo to fele na zime.
bartekmk
Signo
Signo

Auto: Diesel
Silnik: CJXA 2.0

Re: Regeneracja felg - Katowice

Postprzez Kashi » 4 grudnia 2012, 10:30

ja rowniez swoje felgi malowalem w katowicach na oswobodzenia i jestem z nich bardzo zadowolony, kiedys bylo troche mniej, teraz bierze 300zl za 17
felgi trzeba mu dostarczyc juz bez opon
byl Leon jest Opel
Kashi
Sport
Sport

Auto: Insignia 11
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Opony, Felgi, itp.