Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

grzybek napisał(a):Maniek, jak jedziesz to widzisz w lusterku dym?
czy tylko jak staniesz za autem to idzie lekki baczek ?
colin23 napisał(a):Maniek Jak kopci sporadycznie i nadal nie będzie brał oleju to jest OK.

Producent dopuszcza 1l na 1000 km.Każdy TDi ma prawo brać olej. OK 1l między jego wymianą
Czesta jazda z dużymi prędkościami obrotowymi silnika.tarki napisał(a):a jak nie kopci i bierze olej? co moze byc przyczyna?
Maniek napisał(a):Paliwko ze statoila- bezsiarkowe

wasyliszek napisał(a):Każdy TDi ma prawo brać olej. OK 1l między jego wymianą

grzybek napisał(a):marna przeplywka :/
ucina ci dawki zbyt wczesnie widocznie...
wez od kogos jakiegos pierburga czy bosha przelec sie i zobaczysz
Zdecydowanie za dużo.wasyliszek napisał(a):to chyba troche dużo?
A jak myśliszTylko czy jeżeli jest taki wynik, to ma to związek z kopceniem?
Tonny S napisał(a):Zdecydowanie za dużo.wasyliszek napisał(a):to chyba troche dużo?A jak myśliszTylko czy jeżeli jest taki wynik, to ma to związek z kopceniem?na podstawie tego odczytu komp steruje pompą paliwa i dostosowuje dawki paliwa do ilości powietrza odczytanego z przepływki ale to już nie pociąga za sobą zwiększenia ciśnienia doładowania pod większą dawke paliwa - stąd kopcenie.
wasyliszek napisał(a):Każdy TDi ma prawo brać olej. OK 1l między jego wymianą

To ASO w Pile to mijaj wielkim Łukiem z VAG to tam jedynie do Skody można podjechać.james napisał(a):ok, jestem z Wałcza, zachodniopomorskie. W serwisie, o którym pisałem, byłem w Pile.

Powiedz mu by sobie sam kompa przeprogramowal bo obecny daje mu bledne informacje - kasujesz blad i koniec problemu.james napisał(a):A propos, byłem dzisiaj u kolejnego z lokalnych fachowców i on podał jako przyczynę to, że po wstawieniu przepływki trzeba przeprogramować komputer bo inaczej komp widzi błąd ze starej, uszkodzonej. Słuszna ona jest ta koncepcja?
Tonny S napisał(a):Powiedz mu by sobie sam kompa przeprogramowal bo obecny daje mu bledne informacje - kasujesz blad i koniec problemu.

O dokładnie dokładnie z 2 mańki w końcu te 2 mam sensory sa ze sobą sciśle powiązanejaro4444 napisał(a):Aha a kolega James sprawdził działanie MappSensora? Bo może on mu kaszani robotę podając za wysokie ciśnienie albo za niską temperaturę i dlatego komputer głupieje, daje większe dawki i silnik kopci?

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość