Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ułan napisał(a):...Kiedyś Rogal mi zaproponował GT 22 + pompę 11 ( a byłem u niego ładnych parę razy; jak on to wytrzymał) i coś tam jeszcze tak na 230 KM, bo po wszystkim mi może nie styknąć mocy. Ze względów bezp. wybrałem jednak nowe turbo ARL + nowy ic + nowe 230 tki.
pozdr
ułan napisał(a):Tak, Rogal też mówił, że GT 22 się sypią - ale te z allegro. Sa tacy którzy wymieniali po 3, 4 razy ale jak się dorwie igłę to wiecznie. Minus to jak mówisz brak dołu. U mnie moc hamuje już pompa. po wymianie spoko można mieć 180 KM.![]()
pozdr
Marcin_TDI napisał(a):Ale furka fajnie zapina z tego co wczoraj widzialem takze ejszcze raz gratki. a gt22 sypie sie tak samo jak arl. zalezy wszystko jaka sie kupi...
ułan napisał(a):prawda jest taka,że niestety każde turbo może paść.Ja stawiam na bezawaryjność.
Leo - ja wczoraj na G techu 7.1 do 100 i 15.56 na 1/4.Nie jest chyba źle
ułan napisał(a):ja wczoraj na G techu 7.1 do 100 i 15.56 na 1/4. Nie jest chyba źle
ułan napisał(a):Grzybek - nie próbowałem, zaczynam się uczyć startów dopiero. Z ASZ + turbo i ic z BPXa od samego początku w plecy.
Leo- opony standart 15 -tki 195mm, powodzenia w podnoszeniu momentu
leoTDI napisał(a):[
i dobrze zrobiłeś,
a dwa, jeśli jeździsz dużo na niskich obrotach to GT22 jeszcze bardziej pogłębiło by dziurę w tym zakresie. Poza tym takie moce bez poważnych przeróbek to dla mnie utopia
marcin_kielce napisał(a):uwierzcie mi, że GT22 nawet przy seryjnych wtryskach i pompie ( motor ALH ) może ciągnąć z dołu i to już od 1500rpm jeżeli jest dobrze dostrojona...
jeśli ktoś nie wierzy zapraszam na przejażdżkę.
Pozdrawiam
Marcin
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość