Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Korozja lakieru - usuwanie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Korozja lakieru - usuwanie

Postprzez violetm » 3 listopada 2007, 12:00

Witam

Chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was zna jakiś preparat do usuwania rdzy i aby nie zniszczył lakieru.
Mam na drzwiach plamkę wielkości 4 mm która jest skorodowana. Dzisiaj kupiłem w ASO lakier i chciałbym zrobić zparawkę, ale w pierwszej kolejności muszę usunąć korozję i właśnie szukam takiego środka który usunie korozję i nie poniszczy lakieru.

Pozdrawiam, violetm
violetm
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.6 16V

Reklama

Re: Korozja lakieru - usuwanie

Postprzez Grześ » 3 listopada 2007, 13:36

violetm, z wlasnego doswiadczenia wiem ze jezeli to sie nie powieksza to lepiej to zostawic w spokoju i nic przy tym nie robic , jak juz koniecznie chcesz to poprawic to niestety ale profesjonalny zaklad lakierniczy sie klania maja dostep do zancznie lepszych materialow

jak to nie odpowiednio zabezpieczysz to po zimie i tak oddasz to do lakiernika bo korozja wejdzie momentalnie
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez cebulka » 5 listopada 2007, 10:13

Na doraźne zabezpieczenie mogę polecić BRUNOX. Tu masz aukcję na której klient to sprzedaje:
http://www.allegro.pl/item263585513_bru ... 30_ml.html
Najlepiej zadzwoń do niego. On się zna na lakierach i chętnie coś doradzi. Wszystko profi.
pozdro
Leoś 1.6 16V AUS Obrazek
---------------------------------------
pozdrawiam
Tomek
cebulka
Sport
Sport

Auto: Silver leo 1.6 16V
Silnik: AUS 1.6

Postprzez violetm » 5 listopada 2007, 13:55

Ok, dzięki :-)
violetm
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.6 16V

Postprzez sylwek12 » 5 listopada 2007, 21:25

Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jezeli to sie nie powieksza to lepiej to zostawic w spokoju i nic przy tym nie robic , jak juz koniecznie chcesz to poprawic to niestety ale profesjonalny zaklad lakierniczy sie klania maja dostep do zancznie lepszych materialow

Popieram przedmówcę, kiedys sam wziąłem się za usuwanie plamek, niestety usunięcie każdej plamki kończyło się dużą dziurą w karoserii i potem nakładanie "tony" szpachli.

Niestety po zimie okazało się, że pewne miejsca dobrze nie oczyściłem i zrobiły się jeszcze większe plamy.

Po tych doświadczeniach oddaje do blacharza - lakiernika, który naprawia mi to fachowo i już mnie głowa nie boli o lakier i karoserie
Sylwek12
sylwek12
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 2 1,2 TSI

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne