Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Kozmin napisał(a):dzieki za podpowiedzi, sprawdze i dam znac!
auto ma 100 000km przebiegu (wszystko pewne, kupione od dilera z roczna gwarancja seata)
wzp napisał(a):bo mi kolo przy tesco zajechał drogę, a ja gnałem 130, jakoś skręciłem w bok, ale leciałem na słup, więc rura w gaz i sam nie wiem jak mi się udało.
marnik napisał(a):Spokojnie.
Przerabiałem temat w tym roku. Jeżeli chodzi o to samo buczenie, to u mnie wystąpiło po zmianie felg na alu. Jak sie okazało tak pracuje mechanizm różnicowy. Jest jakoś po prostu bardziej obciążony ale nie wpływa to w żadnym stopniu na trwałość i sprawność.
Opis: skręt w lewo, ruszasz - buczy, wysprzęglasz-cisza nawet jak sie auto toczy.
Po zmianie na zimówki z powrotem nastała cisza.
Temat uzgodniony z fachowcem z ASO Skoda. Nic w tej kwestii nie robie.
red8 napisał(a):Moj mechanik powiedzial tak samo ze to pracuje mechanizm roznicowy i nie ma sie co przejmowac.
To łożysko bo co w zawieszeniu może buczeć? Wahacz? Sprężyny? może amortyzator buczy?
pzdr.
ps. wieczorem sprawdzę, czy na luzie też tak jest......
wzp napisał(a):Siema
Sorry, że wyciągam temat, ale mam taką samą akcję. Skręcam w lewo i buczy. Stwierdziłem, że to łożysko, mechanik też, powiedział, że jest razem z piastą i kosztuje 600 zeta.
Pierwsza lepsza strona http://www.amigos.pl/szukaj.html łożyska piasty Seat, Audi itp. Nie jest napisane, że jest razem z piastą, a może w TDI jest z piastą, a w benzynowych nie? Nie wiem, czy ktoś może mi powiedzieć, czy łożysko w Leonie TDI jest z piastą i czy ta cena jest normalna? Wymiana 70zeta.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Łukasz
EDIT:
Muahaha już wszystko wiem, dzwoniłem do ASO Maran. Łożysko i piasta jest oddzielnie, idzie na wyciskarkę, piasta zostaje, łożysko na śmietnik. Koszt w ASO to 230zeta łożysko, 250 robocizna razem geometrią.
marnik napisał(a):Opis: skręt w lewo, ruszasz - buczy, wysprzęglasz-cisza nawet jak sie auto toczy.
Po zmianie na zimówki z powrotem nastała cisza.
red8 napisał(a):Kozmin, jezeli Ci sciaga przy dodawaniu gazu to raczej normalne, ale na luzie nie powinno sciagac wcale, nie ma mowy o nerwowosci, sprobuj jeszcze na koniec zamienic kola czesto pomaga
cebulka napisał(a):hmm... a może to jednak problem opon
Ludzie przyjrzyjcie się gumom od stabilizatora na początek. Najlepiej je wymieńcie a następnie sprawdzcie czy buczy dalej. Jeżeli tak to szukajcie wtedy w łożyskach lub przegubie.
flisiu napisał(a):[ Dodano: Wto 20 Lip, 2010 ]
problem rozwiazany, moze komu sie przyda. mianowicie zgrzytanie dochodzilo z ukladu wydechowego. po przyspawaniu mocowania rury do podlogi wszytsko ucichlo. koszt 20 zloty a tak sie wczesniej nameczylem... szkoda straconej kasy i czasu
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość