Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
PioMax napisał(a):Problem polega jednak na tym, że gdy załapałem kapcia to czujnik nie zareagował!
jeżyk napisał(a):PioMax napisał(a):Problem polega jednak na tym, że gdy załapałem kapcia to czujnik nie zareagował!![]()
A co na to ASO?
PioMax napisał(a):Problem polega jednak na tym, że gdy załapałem kapcia to czujnik nie zareagował
foix napisał(a):Ostatnio mnie zostaczylo tez, ze zapalila sie kontrola hmmm "spalonej zarowki"
AdamTower napisał(a):Dodam jeszcze, że w/w system kontroli ciśnienia ogumienia jest do niczego. Może przy oponie 15" lub 16" by sie sprawdził, bo tu łatwo robi się "kapeć" to przy 18" się nie sprawdza. Spadło mi ciśnienie w oponie (twarde RE050A) do 1,2 bara i czujnik nic nie wykrył
Andre napisał(a):Jak przytrzymasz dluzej ten przycisk to zapamietuje ustawienia danego cisnienia.
taktiken napisał(a):a nie powinienes przypadkiem wcisnac przycisk podczas jazdy?
Matejko69 napisał(a):trzymalem podczas jazdy, takze nic
funcarver napisał(a):od miesiaca mi sie pali
funcarver napisał(a):chyba ASO odwiedze...
cypreess napisał(a):Mnie zaczeło dziwić to że mi się kontrolka NIE zapalila od wymiany kółek (w poniedziałek). Wulkanizator nabił mi 2.6 - 2.6. Przjechałem tak 60 km i nic. Potem ustawiłem wartość seryjna 2.4 - 2.2, kontrolka też się nie zapaliła już od kilkunastu kilometrów w ciągu kilku dni... Ciekawe czy jeszcze działa hahaha
zwirek75 napisał(a):cypreess napisał(a):Mnie zaczeło dziwić to że mi się kontrolka NIE zapalila od wymiany kółek (w poniedziałek). Wulkanizator nabił mi 2.6 - 2.6. Przjechałem tak 60 km i nic. Potem ustawiłem wartość seryjna 2.4 - 2.2, kontrolka też się nie zapaliła już od kilkunastu kilometrów w ciągu kilku dni... Ciekawe czy jeszcze działa hahaha
No u mnie to samo. Po wymianie opon system nie zareagował ... a powinien chyba.
Tomek
olus napisał(a):inna sprawa ze mam lato i zime 225/45/17
Instrukcja (str 79) podaje, że układ ten korzysta z czujników ABS a nie ESPcypreess napisał(a):No a teraz nic się nie pali:( ale to się chyba samo w sobie nie może zepsuć bo to nie jest żaden dodatkowy czujnik a jedynie funkcja korzystająca z liczników obrotów kół dla ESP.
szczepan napisał(a):Instrukcja (str 79) podaje, że układ ten korzysta z czujników ABS a nie ESPcypreess napisał(a):No a teraz nic się nie pali:( ale to się chyba samo w sobie nie może zepsuć bo to nie jest żaden dodatkowy czujnik a jedynie funkcja korzystająca z liczników obrotów kół dla ESP.
pkonrad napisał(a): No i to wyjaśnia dlaczego nie musiałeś resetować. Srednica koła pozostała bez zmian, nieważne czy używałeś opon letnich czy zimowych.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości