Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Demontaż drzwi pasażera-> lampka poduszki?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Demontaż drzwi pasażera-> lampka poduszki?

Postprzez elek55 » 4 lutego 2008, 22:08

Po prezencie na parkingu w postaci otarcia klamki i drzwi pasażera przez nn sprawcę -wymontowałem prawe drzwi i naprawiłem je sam. Trochę zabiegów kosztował mnie demontaż poszycia. Informuję tu naśladowców że trzeba zaczynać od zdjęcia nakładki pokrytej tkaniną :) a reszta pójdzie gładko. Pewnym problemem jest rozpięcie złącza drzwi osadzonego w słupku. Dopiero demontaż nakładki słupka przy progu, umożliwia dostęp do zapinek złącza. Znacznie trudniej niż w golfie. Wszystko jest cacy ale pozostał mi light efekt w postaci świecącej kontrolki poduszki pasażera, której nikt nie dotykał ! Pojadę oczywiście na reset błędów ale zapytam czy macie jakieś bezpośrednie wytłumaczenie ? Oczywiście połączenia nie zostały nigdzie uszkodzone. Przy okazji jeśli macie źródła na jakiś "manual" Altei proszę o wskazanie namiarów. Pozdrawiam samodzielnych maniaków :). Nie znoszę profesjonalnych zdzierców w nieprofesjonalnych serwisach !
elek55
Stella
Stella

Reklama

Re: Demontaż drzwi pasażera-> lampka poduszki?

Postprzez Marcin_TDI » 5 lutego 2008, 09:25

sproboj jeszcze akumulator odlaczyc na 5min... powinien sam zgasnąć...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne